Til toppjobb i Europa

Foto: Eivind Røhne
-Vi gratulerer EFSA og Carlos G. das Neves med utnemninga til ein viktig posisjon i Europa på det som samtidig er eit svært relevant fagområde for oss i Veterinærinstituttet og for Noreg, seier administrerande direktør Torill Moseng.
-Det er sjølvsagt trist at Carlos forlet oss for no, men samtidig håper vi dette vil forsterke partnarskapet Noreg har med EFSA. Vi delar ein felles visjon for ei meir berekraftig framtid for trygg mat og sunne dyr, folk og miljø, fortset Moseng.
Kandidaturet til das Neves har fått støtte av Veterinærinstituttet og Landbruks- og matdepartementet. Den norske og portugisiske statsborgaren starter i sin nye jobb i Parma, Italia 1. november 2022. Sjå pressemelding fra EFSA her.
-Eg er takksam og æra over å få tilbod om stillinga som Chief Scientist i EFSA. Eg vil takke Veterinærinstituttet og alle mine kollegaer for alt eg har lært frå starten min i 2013, og ikkje minst for dei fantastiske profesjonelle og personlege moglegheitene eg har fått og som har lært meg mykje som forskar, leiar og personleg. Dette er erfaringar som utan tvil vil hjelpe meg i møtet med nye utfordringar i Europa, seier das Neves.
Bakgrunn
das Neves er utdanna veterinær med doktorgrad i virologi og vilthelse. Han er kjent blant anna som medlem av sentrale internasjonale fagkomitear som jobbar innan Éin helse, trussel mot biologisk mangfald eller undersøker årsakane til pandemien og korleis førebu verda på eventuelle nye. Han er professor II ved UiT – Noregs Arktiske Universitet og var inntil nylig president i Verdensorganisasjonen for vilthelse og sjukdomar. Hans forskingsområder og undervisning inkluderar dyrehelse, biodiversitet, vilthelse, nye helsetruslar og Éin helse.
Nøkkelord
Kontakter
Asle HaukaaskommunikasjonsdirektørVeterinærinstituttet
Pressevakttelefon 403 98 016 håndterer ikke SMS
Bilder
Om Veterinærinstituttet
Veterinærinstituttet er et biomedisinsk forskningsinstitutt og Norges ledende fagmiljø innen biosikkerhet for fisk og landdyr. Helt siden opprettelsen i 1891 har vi arbeidet for å avverge helsetrusler og se helse for fisk, dyr, mennesker og miljø i sammenheng - Én helse.
Kjerneaktivitetene omfatter forskning, diagnostikk, overvåking, risikovurdering, rådgiving og formidling. Veterinærinstituttet er nasjonalt og internasjonalt referanselaboratorium.
Veterinærinstituttet er et forvaltningsorgan med særskilt fullmakt under Landbruks- og matdepartementet. Hovedkontoret ligger i Ås, øvrige kontorer i Tromsø, Harstad, Brønnøysund, Trondheim, Bergen og Sandnes.
Følg pressemeldinger fra Veterinærinstituttet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Veterinærinstituttet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Veterinærinstituttet
Pass på hunden din – unngå bading i ferskvatn med algeoppblomstring4.7.2025 13:04:26 CEST | Pressemelding
Hundar bør ikkje bade i vatn der det er mistanke om oppblomstring av cyanobakteriar, også kjent som blågrønalgar. Desse kan produsere toksin som kan vere giftige for hundar og i verste fall dødelege.
Færre elgkalvar i Noreg - meld frå om sjuke eller døde dyr1.7.2025 10:47:25 CEST | Pressemelding
Forskarar vil finne årsaka til at det er færre elgkalvar i Noreg og kvifor fleire kalvar er små og sjuke. No ber dei om publikums hjelp for å få inn meir informasjon om døde og sjuke kalvar slik at desse kan undersøkjast nærmare.
Fortsatt lite smitte fra dyr, mat og vann til mennesker i Norge30.6.2025 12:00:00 CEST | Pressemelding
Sykdommer som smitter fra dyr til mennesker har begrenset betydning for folke- og dyrehelsen i Norge. Smitte fra dyr, mat og vann til mennesker forekommer generelt i liten grad.
Slik skal pukkellaksen stoppes i Tanaelva18.6.2025 11:16:43 CEST | Pressemelding
I sommer ventes ny storinvasjon av fremmedarten pukkellaks som truer den atlantiske villaksen. For å redusere faren må fremmedarten stoppes i de store elvene som Tanaelva.
Har påvist giftstoffet fra laksedrepende alger26.5.2025 09:50:42 CEST | Pressemelding
Veterinærinstituttet har påvist giftstoffet fra algene som har tatt livet av laks på en rekke oppdrettsanlegg i Nordland og Troms de siste ukene. Analyser av vannprøver viser at dette algetoksinet er det samme som drepte millioner av laks i 2019.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom