Norsk elbilforening

Elbilsommeren 2022: Folk vil betale med kort på ladestasjonene

Del
Betaling med bankkort kommer foran både Vipps, app og QR-kode i Elbilforeningens ferieundersøkelse for 2022. 75 prosent av de som har en mening, mener bankkort er en bra eller veldig bra måte å betale på. Til sammenligning mener 56 prosent at Vipps er en god betalingsløsning på ladestasjonene.
ØNSKER PÅBUD:  Elbilforeningen ønsker påbud på hurtigladestasjonene, sier Christina Bu.
ØNSKER PÅBUD: Elbilforeningen ønsker påbud på hurtigladestasjonene, sier Christina Bu.

De aller fleste ønsker seg Plug & Charge, slik Tesla har for sine biler og ladere i dag.

 Plug & Charge er en veldig god løsning for de som har det, men det er få biler i dag som støtter denne teknologien, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen.

Denne sommeren har veldig mange nye elbilister fått testet hurtiglading på langtur og svart på hva de synes om de ulike betalingsløsningene.

 Kontaktløs betaling med bankkort eller såkalt tæpping, er den eneste gode nok løsningen som ikke krever kundeforhold. Elbilforeningen ønsker at dette skal bli påbudt ved ladestasjonene, sier Bu.

76 prosent av de som har en mening, mener ladebrikke er en god løsning.

 Dette tilbyr Elbilforeningen sine medlemmer, og vi er glade for at dette er en ønsket løsning. Likevel mener vi det må gå an å betale for lading på en enkel måte som ikke krever et kundeforhold. Bankkort er svaret på det.

Flere er misfornøyd i år enn i fjor

De to siste årene har Elbilforeningen spurt om elbilistene synes det er enkelt å betale for hurtiglading. I år var det færre som svarte at de synes det. Hele 1 av 4 elbilister mener det er vanskelig å betale for hurtiglading.

 Denne utviklingen går i helt feil retning, sier Christina Bu. Hun mistenker at ladseselskapene er mer opptatt av å knytte kundeforhold til elbilistene enn å gjøre det enklest mulig å lade.

Regjeringen bør påby kortbetaling

Regjeringen skal legg fram en ladestrategi denne høsten og alle som jobber med elbil og lading er spente på hva den vil inneholde. I faggrunnlaget som ble lagt fram i vår, kom det tydelig fram at det som kreves for å kunne betale for lading er både forvirrende og komplisert.

 Vi i Elbilforeningen ønsker at elbil skal være for alle. Da kan vi ikke la ladeselskaper ture i vei med det de selv mener tjener dem best. De har argumentert med at kortbetaling er komplisert og dyrt. Nå ser vi at enkelte ladeselskaper likevel får det til, og det kommer aktører på banen som tilbyr kortbetalingsløsninger til en rimelig pris. Vi forventer derfor at regjeringen kommer på banen og sikrer en minimumsstandard som er forbrukervennlig, avslutter Bu.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ØNSKER PÅBUD:  Elbilforeningen ønsker påbud på hurtigladestasjonene, sier Christina Bu.
ØNSKER PÅBUD: Elbilforeningen ønsker påbud på hurtigladestasjonene, sier Christina Bu.
Last ned bilde
Foto: Elbilforeningen.
Foto: Elbilforeningen.
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk elbilforening

Norsk elbilforening
Norsk elbilforening
Møllergata 16
0179 Oslo

90 70 45 45 (kl. 9-15)https://elbil.no

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø.

Vi har 14 lokalforeninger og over 110.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom