Norges Lastebileier-Forbund

Ble sittende fast i lastebilen da broen kollapset: – Jeg var sikker på at det var slutt!

Del
Terje Brenden ble sittende fast på Tretten-bru etter at den kollapset, mandag morgen. Det ble en dramatisk time før han endelig ble reddet ut i helikopter.
Slapp med skrekken: – Jeg hadde flaks – selv om jeg var uheldig, sier Terje Brenden. Foto: Guttorm Tysnes
Slapp med skrekken: – Jeg hadde flaks – selv om jeg var uheldig, sier Terje Brenden. Foto: Guttorm Tysnes

Sjåføren har det etter forholdene bra. Han er ikke fysisk skadet, men er selvfølgelig preget etter sin aller tøffeste dag på jobb.

Terje Brenden er ansatt i NLF-bedriften Sigurd og Ola Grimstad AS. Brenden vil ikke uttale seg til mediene., men gir kun denne kommentaren til lastebil.no. 

Føltes som et jordskjelv 

– Jeg var midt på brua, da jeg merket noe på bilen. Nesten som om den hadde punktert. Så begynte asfalten å bølge opp og ned foran meg  – nesten som du ser et jordskjelv. Plutselig ble det så bratt at jeg kom ikke lenger, sier Brenden til Lastebil.no. 

Resten av brua ble en motbakke for Brendens tippbil. Den flyttet seg ikke. Brenden skjønte raskt at han måtte sitte stille i førerhytta.  

– Jeg var sikker på at det var slutt, men var spent på om redningsmannskapene ville komme fram i tide. Jeg hadde hele tida kontakt med firmaet og innsatslederen på telefon.  Jeg kjente flere smårykk i bilen.  Innsatslederen mente det var på grunn av at det rant masse vann i Lågen.  Han fortalte også at de hadde folk på plass hvis noe skjedde, forteller Brenden. 

Ble hentet av luftambulansen 

Etter en drøy time kom Luftambulansen.  

– Det var trangt og vanskelig å få på seg redningsselen, komme seg ut gjennom døra og ta rundt redningsmannen. Selv om jeg var glad, var det nokså utrivelig å henge under helikopteret. Det ble en kort tur før jeg ble sluppet ned på bakken og var reddet, forteller en lettet Brenden. 

– Hva tenker du nå? 

– Jeg hadde flaks – selv om jeg var uheldig. Tenk om jeg hadde kommet noen sekunder før. Da ville bilen falt ned på den andre side. Eller litt senere. Da kunne bilen kunne blitt tatt av elva.  Jeg trodde jeg skulle dø, men min tid var ikke kommet, sier Brenden og legger til at han nå har fortalt sin historie.  

– Jeg ønsker ikke si noe mer om den verste arbeidsdagen i livet mitt, understreker han. 

– Men skal du kjøre lastebil igjen? 

– Det er helt klart målet, svarer Brenden.  

Ber om ro

Brenden har trukket seg tilbake og vil i ettermiddag være sammen med familie og venner.  

– Han har fått helsehjelp på ulykkesstedet og støtte fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF). Terje kom fra ulykken uten å ha blitt fysisk skadet. Det er også bra at ingen andre ble ødelagt eller drept. Det var skolestart i dag. Det kunne vært folk i gangvegen.  Og det var flask at ingen biler var på E6 under bra da den raste sammen, sier daglig leder i Sigurd og Ola Grimstad, Arvid Grimstad, til Lastebil.no. 

– Hva tenker du om at dette er den andre trebrua i løpet av få år som klapper sammen? 

– Det er merkelig, men i dag tenker jeg mest på at det gikk så bra som det gjorde. Vi er opptatt av det menneskelige.  Andre får finne ut hva som har skjedd og hva som må gjøres for å unngå slike uhell i framtida, sier Arvid Grimstad, som ber om at bedriften får ro.   

Kontakter

Bilder

Slapp med skrekken: – Jeg hadde flaks – selv om jeg var uheldig, sier Terje Brenden. Foto: Guttorm Tysnes
Slapp med skrekken: – Jeg hadde flaks – selv om jeg var uheldig, sier Terje Brenden. Foto: Guttorm Tysnes
Last ned bilde

Om Norges Lastebileier-Forbund

Norges Lastebileier-Forbund
Norges Lastebileier-Forbund
St. Olavsgt. 25
0166 Oslo

Følg pressemeldinger fra Norges Lastebileier-Forbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Lastebileier-Forbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Lastebileier-Forbund

Transportnæringen aksjonerer - bli med i lastebil og dekk saken28.8.2023 11:48:42 CEST | Presseinvitasjon

Oslofjordforbindelsen er den viktigste ruta som binder øst og vest sammen og strekker seg fra Oslofjordtunnelen og videre til E134 Dagslett - E18 (Spikkestad til Lier i Asker kommune). Det er ikke så ofte transportnæringen bruker utestemmen, men nå er det på tide! Sammen med lokale næringsforeninger og Haukelivegen AS,arrangerer NLF 29. august om ettermiddagen en politisk markering med lastebilkonvoier.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom