NAF

Drivstoff- matvare- og strømpriser bekymrer - liten tro på håndsrekning fra regjeringen

Del
Langt over halvparten av oss er bekymret for økte priser på mat, strøm og drivstoff. Nesten ingen tror på at regjeringen vil gjøre noe med drivstoffprisene. - Det bør lyse en varsellampe i regjeringskontorene når folk mister troen på politikerne, sier NAF.
Over halvparten av befolkningen er bekymret for de økte drivstoffprisene, matvareprisene og strømprisene. Foto: NAF
Over halvparten av befolkningen er bekymret for de økte drivstoffprisene, matvareprisene og strømprisene. Foto: NAF

Denne saken er korrigert 09.11 og vi har presisert at i Sverige ble en kontantstøtte foreslått av regjeringen, men ikke vedtatt.

Over halvparten av nordmenn er bekymret for drivstoffprisene, viser en ny undersøkelse Norstat har gjort for medlemsorganisasjonen NAF. I tillegg svarer nær to av tre at de er bekymret for de høye matprisene, og en like stor andel er bekymret for strømprisene.

- Svært mange er urolige nå. Drivstoffprisene har vært ute av kontroll siden i vinter. Nå baller bekymringene på seg, når matvarepriser, drivstoffpriser, strømpriser og renta stiger samtidig, sier myndighetskontakt i NAF, Thor Egil Braadland.

Undersøkelsen er gjennomført i juli av Norstat, og 1000 personer har svart på den landsrepresentative undersøkelsen. 

Bør lyse en varsellampe i regjeringskontorene

Myndighetene må gjøre noe med de høye drivstoffprisene mener 63 prosent - nesten to av tre nodmenn. Samtidig er det bare seks prosent som har tro på at myndighetene kommer til å gjøre noe med drivstoffprisene. Tre av fire, 73 prosent, tror ikke de kommer til å gjøre noe. 

- Svært mange er bekymret nå, samtidig er det svært få som har tro på regjeringens handlekraft. Det er ikke bare overraskende, det er urovekkende. Det bør lyse en varsellampe i regjeringslokalene nå, sier Braadland. 

- Disse tallene må få regjeringen til å våkne. Folks tillit til at regjeringen kan skape trygghet for folks økonomi er tynnslitt, sier Braadland. - Vi mener kutt i avgiftene på drivstoff og støtteordninger til bilistene, slik regjeringen i Sverige foreslo, er langt på overtid. 

Bakgrunn

Tabellen under viser andelen som svarer «mye» eller «svært mye» på fire spørsmål om "hvor bekymret er du for...". Øvrige alterativer var «svært lite», «lite» og «vet ikke/ingen mening»

"Hvor bekymret er du for..."

Andel som svarer "mye" eller "svært mye"

Økte renter

44 %

Økte matpriser

63 %

Økt strømpriser

63 %

Økte drivstoffpriser

54 %

 Norstat for NAF, juli 2022

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Over halvparten av befolkningen er bekymret for de økte drivstoffprisene, matvareprisene og strømprisene. Foto: NAF
Over halvparten av befolkningen er bekymret for de økte drivstoffprisene, matvareprisene og strømprisene. Foto: NAF
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom