Norges Svømmeforbund

NM svømming langbane 2022

Del
Norgesmesterskap i svømming langbane 2022 for junior, senior og parasvømmere arrangeres i Aquarama svømmehall i Kristiansand torsdag 7.-søndag 10.juli. Kristiansand Svømmeallianse er teknisk arrangør, og 202 kvinner og 254 menn fra 67 klubber er med.

Mange utøvere har fått forberedt seg bedre til årets NM langbane enn tilfellet var i fjor, ettersom det da var perioder preget av stengte svømmehaller og pandemi.
Landslagssjef Petter Løvberg er spent på om det dukker opp noen utøvere som kan overraske, og poengterer at NM langbane er siste sjanse til å kvalifisere seg til EM som arrangeres i Roma 11.-17.august.

I kampen om kongepokalene så må Ingeborg Vassbakk Løyning (Oslo IL Svømming) sies å være soleklar favoritt i kvinneklassen.
Hun har to kongepokaler fra før, og kan i så fall ta sin tredje strake pokal (vant i 2019 og 2021 – NM ble ikke arrangert pga coronapandemien i 2020).
Landslagssjef Petter Løvberg sier det vil være en bombe hvis noen andre kvinner kan utfordre Ingeborg.

Blant herrene er det en litt større kamp om kongepokalen.
Henrik Christiansen (Lambertseter Svømmeklubb) har vunnet alle kongepokaler i herreklassen siden 2015 og er favoritt også i år, men kan utfordres av Jon Jøntvedt (Bryne Symjeklubb) og Nicholas Lia (Bærumsvømmerne).
Tomoe Zenimoto Hvas (Bærumsvømmerne) har utfordret Henrik tidligere år, men har vært ute med sykdom store deler av året, og stiller ikke til individuell start på NM.

Parasvømmer Fredrik Solberg fra Tønsberg Svømmeklubb er med på NM, og han imponerte stort i VM for noen uker siden, hvor han vant sølvmedalje på 50m fri.
Det blir spennende å se om han tar ytterligere steg, og kanskje setter nye norske rekorder.

Livetiming

http://livetiming.medley.no/lt/?stevnenr=3930

Tidsskjema, informasjon og resultater

https://livetiming.medley.no/stevnedetaljer.aspx?stevnenr=3930

Direktesport

https://www.direktesport.no/sport/b63977a2-6101-4930-b49a-974a3c8ce963

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Svømmeforbund

Norges Svømmeforbund
Norges Svømmeforbund
Sognsveien 73, Idrettens Hus – Ullevål Stadion
0855 Oslo

21 02 90 00http://www.svomming.no

Norges Svømmeforbund er et særforbund i Norges Idrettforbund, som organiserer grenene svømming, stup, vannpolo, synkron og open water. Forbundet ble stiftet i 1910 og har i dag ca. 70.000 medlemmer i 290 klubber over hele landet.

Følg pressemeldinger fra Norges Svømmeforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Svømmeforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Svømmeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom