ice

Ice bygger med Nokia

Del
– Godt utstyr, og et bidrag til Norges sikkerhet og beredskap gjennom økt leverandørdiversitet.
AirScale-utstyr fra Nokia, her fra et tak i Chicago.
AirScale-utstyr fra Nokia, her fra et tak i Chicago.

Ice har valgt utstyrsleverandør og valget falt igjen på Nokia.

– Ice har jobbet med Nokia i mange år. Det fungerer bra og kundene er fornøyde, med Nokia har vi allerede bygget ett av verdens beste, og Norges mest stabile nett. Vi har ingen tvil om at dette vil fortsette når vi nå skal utvide og bygge nasjonalt 5G-nett, sier Mette Olsen Killingberg, utrullingssjef i Ice.

Avtalen går over fem år, og gjelder oppgradering og utbygging av både 4G- og 5G-mobilnettet til Ice, så vel som tilrettelegging for fast trådløst bredbånd. 3200 basestasjoner skal oppgraderes, og rundt 3900 nye basestasjoner skal rulles ut.

Forbedre og utvide bærekraftig

Tommi Uitto, sjef for mobilnettverk i Nokia, mener Ice går inn i en spennende fase nå som 5G-utbyggingen i Norge skyter fart.

– Vi er stolte over å fortsette vår reise som langsiktig utstyrsleverandør for Ice. Sammen er vi allerede godt i gang med utrulling av 5G-tjenester i Ice-nettet i landets største byer, og denne avtalen vil utvide dette enormt. Utbyggingen vil både øke dekningen i 5G-nettet og forbedre den eksisterende 4G-opplevelsen - samtidig som det vil redusere eksisterende klimafotavtrykk. Telekomindustrien har en viktig rolle i arbeidet med å skape grønnere samfunn, og vårt energieffektive «AirScale»-utstyr vil bistå inn i Ice sitt arbeid med bærekraft, sier Uitto.

Massiv 5G-utbygging

Mandag 4. juli ble det kjent at Ice, med industrikonsernet Lyse som ny eier, har fått grønt lys til milliardinvesteringer i videre utbygging av nasjonalt 5G-nett.

– Vi bygger for kunden. De fleste som bytter mobiloperatør velger Ice, og slik skal det fortsette. Med støtte fra vår industrielle eier kan vi tenke framtidsrettet, slik at vi både kan utfylle og ligge et hestehode foran kundenes behov. 5G og kraftig økning i kapasitet i nettet vil komme alle kundene til gode, både mobil og mobilt bredbånd, sier Eivind Helgaker som er administrerende direktør i Ice.

Ice har hatt positiv kundevekst 28 kvartaler, som er antall kvartaler siden Ice startet å selge mobilabonnement. Med oppgraderingene av nettet er Ice sikre på at den veksten vil fortsette. Ice har i dag over 700.000 kunder.

Konkurranse og sikkerhet

Norge har vært det siste landet i Europa med kun to nasjonale mobilnett. Resten av Europa har minst tre nett, som skaper både konkurranse og sikrer økt digital sikkerhet og beredskap ved at kundene deles på flere forskjellige nett.

– Det var knallsterk konkurranse om hvem vi skulle velge som leverandør, men vi er glade for at vi landet på Nokia. Både fordi de leverer godt utstyr, men også med tanke på tanke på beredskap og sikkerheten det gir med leverandørdiversitet i norske nett, avslutter Helgaker.

Engelsk pressemelding fra Nokia finner du her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

AirScale-utstyr fra Nokia, her fra et tak i Chicago.
AirScale-utstyr fra Nokia, her fra et tak i Chicago.
Last ned bilde
Administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker.
Administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker.
Last ned bilde
Tommi Uitto, sjef for mobilnettverk i Nokia.
Tommi Uitto, sjef for mobilnettverk i Nokia.
Last ned bilde
Utrullingssjef i Ice, Mette Olsen Killingberg.
Utrullingssjef i Ice, Mette Olsen Killingberg.
Last ned bilde

Om ice

ice
ice
Nydalsveien 18B
0484 Oslo

21 00 00 00http://www.ice.no

Vår visjon er å vokse ytterligere som en unik og annerledes mobiloperatør, som hver dag kjemper for å bli Norges mest anbefalte selskap.