Fløte mest populært på norske jordbær

Fløte + jordbær = sant
En skål med jordbær, sukker og fløte er en selvskreven sommerdessert. Siden høysesongen ofte inntreffer samtidig med at mange starter sommerferie, er det mange som har gode ferieminner knyttet til serveringen av bær og meieriprodukter.
– Kombinasjonen av jordbær og fløte er uslåelig om sommeren. At noe så enkelt smaker så godt tror jeg handler om at dette er norske råvarer på sitt beste. Når råvarer av høy kvalitet får fokus smaker det som regel godt, og samtidig smaker det akkurat slik det gjorde i barndommen, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Fra dessert til hverdagsmåltid
I undersøkelsen svarer 19 % at de synes bærene smaker best med vaniljeis, deretter kommer vaniljesaus (7 %), melk (5 %), og rømme, yoghurt og kvarg (4 %). Å bytte fløte med magrere produkter som yoghurt, kvarg eller melk er imidlertid ikke så dumt. Et slikt bytte gjør også at man kan kose seg med bær på en sunn måte hver dag gjennom hele sommeren.
– Å lage for eksempel en smoothie av norske bær og magre meieriprodukter gir påfyll av flere viktige næringsstoffer, blant annet C-vitaminer, B-vitaminer, kalsium og jod. Med en slik smoothie spiser du i tråd med kostrådene som anbefaler å spise mye bær, i tillegg til at du får i deg 1 av helsemyndighetenes 3 anbefalte porsjoner magre meieriprodukter om dagen, sier ernæringsrådgiveren.
Her finner du oppskrift på jordbærsmoothie.
Spørsmål: Sommer er tid for norske jordbær. Hva synes du smaker best på jordbærene?
Fløte |
37 % |
Vaniljeis |
19 % |
Vaniljesaus |
7 % |
Melk |
5 % |
Rømme, yoghurt, kvarg |
4 % |
Pisket krem |
4 % |
Smaker best uten noe på |
19 % |
Annet |
5 % |
Landsrepresentativ undersøkelse utført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) i juni 2022. 1057 intervjuer.
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Økologisk melk skyter fart – opp 20 prosent i første halvår4.9.2025 05:13:00 CEST | Pressemelding
Økologisk hvit søtmelk er på full fart inn i norske kjøleskap. I første halvår 2025 økte salget med hele 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser ferske forbrukstall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Kvarg skyter fart – opp 43 prosent29.8.2025 07:59:19 CEST | Pressemelding
Kvarg er årets store overraskelse i meieridisken. Salget økte med hele 43 prosent i første halvår 2025, viser ferske volumtall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Oppgangen drives av nordmenns appetitt på proteinrike og allsidige meieriprodukter.
Yoghurt, helmelk og smør løfter meierisalget27.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn kjøpte merkbart mer yoghurt, helmelk og smør i første halvår 2025. Målt i volum økte yoghurt med nær åtte prosent, helmelk med 4,8 prosent og smør med 4,9 prosent, viser tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Når melk og brød blir kontroversielt – hva gjør kostholdsdebatten med ungdom?11.8.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
En ny landsrepresentativ undersøkelse blant ungdom avslører hvordan råd, trender og påvirkning skaper forvirring om mat og helse. Funnene slippes for første gang under Arendalsuka – etterfulgt av debatt med politikere, fagpersoner og influensere.
Verdens Melkedag: Melken gjør comeback som trygg motvekt30.5.2025 09:25:18 CEST | Pressemelding
Etter nesten femti år med jevn nedgang, er melken på vei oppover igjen. Nye tall viser at salget av helmelk og smaksatt melk øker – og at stadig flere nordmenn finner tilbake til det kjente og trygge. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) ser en positiv utvikling i forkant av Verdens Melkedag 1. juni.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom