Skeiv solidaritetsmarkering på Rådhusplassen
Arrangementet på Rådhusplassen skjer fordi den skeive bevegelsen har et behov for å samles og for å vise at vi står sammen etter de tragiske hendelsene natt til lørdag.
Arrangementet mandag 27. juni skjer på dagen for markeringen av Stonewall-opprøret, som regnes som starten på Pride.
I en uttalelse som ble sendt ut tidligere søndag ettermiddag står det:
Den skeive bevegelsen favner alle. Vi kjemper for kravet våre naboer, medelever, foreldre, barn og venner har på fullverdige, trygge liv. Vi kjemper for et samfunn der idealene vi setter oss blir virkelighet. Vi har et valg i hvordan vi skal svare dette angrepet. Vi tar et felles og individuelt ansvar for å bekjempe homofobi, transfobi, rasisme, bifobi og funkofobi. Vi anmoder alle til å søke og dyrke våre felles arenaer, styrke fellesskapene som kan gi oss det samholdet som er og vil være viktig i fremtiden.
På arrangementet vil de ulike skeive organisasjonene holde appell. Det vil bli et minutts stillhet. Det vil bli artister som representerer bevegelsen.
Alle er hjertelig velkomne.
Politiet har gitt tillatelse til arrangementet og står for sikkerheten på Rådhusplassen. Oslo Kommune har lagt til rette for arrangementet, som vil være universelt utformet og rusfritt.
Alle som ønsker å komme oppfordres til å ta med parolene og flaggene og fargene de ville hatt i paraden som ble avlyst.
Nøkkelord
Kontakter
Rohan Sandemo FernandoKommunikasjonsrådgiverOslo Pride
Tel:48 10 45 94rohan.fernando@oslopride.noOm Oslo Pride
Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den man er.
Gjennom våre arenaer skal vi synliggjøre bredden i skeiv kultur og bidra til å sette fokus på både synlig og usynlig mangfold i det norske samfunnet. Oslo Pride fremmer holdninger som motarbeider diskriminering, hets og forfølgelse av skeive personer, samt tydeliggjør skeive perspektiver i internasjonalt menneskerettighetsarbeid.
Hele festivalen planlegges og driftes av frivillige, med rundt 80 helårsfrivillige og 300 frivillige under selve festivalen.
Oslo Pride 2023 går av stabelen 23.juni - 1. juli
Arenaene:
Pride Park: Onsdag 28. juni - lørdag 1. juli
Pride House: Lørdag 24. juni - tirsdag 27. juni
Mini Pride: Lørdag 24. juni - lørdag 1. juli
Pride Parade: Lørdag 1. juli!
Følg pressemeldinger fra Oslo Pride
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Pride på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Oslo Pride
Slik blir årets jubileumspride!18.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
I 2024 er det 50 år siden den første pridemarkeringen i Oslo. Jubileumsutgaven av Oslo Pride har et større program enn noensinne, og markeres med 280 programpunkter over hele hovedstaden!
Nasjonaloperaen og Kringkastingsorkestret gir konserten "For en stemme!" i femtiårsgave til Pride!25.4.2024 11:29:13 CEST | Pressemelding
I år er det nøyaktig 50 år siden den første pridemarkeringen i Oslo. Nå åpner jubileumsutgaven av Oslo Pride med en stor musikalsk feiring av stemmens kraft, muligheter og mangfold i Operaen!
Pride Week i Elitehockey Ligaen11.1.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Elitehockey Ligaen går sammen med Oslo Pride for å sette fokus på mangfold og inkludering i hele ishockeymiljøet. I uke 5 braker det løs med Pride Week i hallene!
Oslo Pride flytter til Grünerløkka i 2024!15.12.2023 07:00:00 CET | Pressemelding
I november fikk Oslo Pride avslag på å ha Kontraskjæret som arena i 2024. Nå har Oslo byråd kommet til unnsetning og lar festivalen flytte inn i Sofienbergparken.
Rekordparade: 85.000 deltakere!1.7.2023 16:50:08 CEST | Pressemelding
Aldri før har det gått så mange mennesker i en prideparade i Norges historie.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom