Mestermøte mellom Nordiske stjernekokker i Trondheim

Gjennom flere år på kokkelandslaget, Bocuse d´Or og senest gjennom Guide Michelin har Christopher Davidsen opparbeidet seg et stort nettverk av spennende kokkevenner.
Nå samler han ni av de aller ypperste kokkene fra Norge, Sverige, Finland og Island til å sammen med teamet i Speilsalen skape en fantastisk 11-retters meny, onsdag den 27. juli i Palmehaven og Speilsalen. Mesterkokkene åpner Trøndersk Matfestival og skal også delta på matseminar som handler om bærekraftig matproduksjon og utforske matregionen med Davidsen som vertskap.
Nordic Taste Dinner Chefs
Eero Vottonen - Palace restaurant * (Helsinki)
Tommi Tuominen - Finnjävel Salonki * Demo*(Helsinki)
Victor Ørn Andresson fra LUX Veitingar (Reykjavik)
Thrainn Freyr Vigfusson - Ox og Sumac (Reykjavik)
Jonas Lagerstrøm – Etoile * (Stockholm)
Tommy Myllymaki – Aira * (Stockholm)
Mikael Svennson – Kontrast * (Oslo)
Sven Erik Renaa - RE-NAA ** (Stavanger)
Ørjan Johannessen - Bekkjarvik Gjestgiveri (Austevoll)
Christopher W. Davidsen – Speilsalen * (Trondheim)
De Nordiske kokkene har seg i mellom hele ni Michelinstjerner og utallige medaljer fra Bocuse d`Or og andre prestisjefylte mesterskap.
Under middagen 27. juli skal hver kokk servere en signatur-rett med utgangspunkt fra egen matfilosofi og menyen på sin restaurant, der de skal bruke de aller beste råvarene som Norge og Trøndelagsregionen har å by på. Menyen vil i hovedsak være sjømatbasert med både østers, reker, knivskjell, sjøkreps, kamskjell, kongekrabbe, piggvar, kveite og vill-laks blant råvarene som skal serveres.
"Nordic Taste Dinner blir en helt unik matopplevelse. En helaften med elleve retter laget av de beste kokkene i Norden", sier Davidsen.
En av de som kommer er Tommy Tuominen som driver restaurantene Demo og Finnjävel i Helsinki, begge med en stjerne i Michelinguiden.
"Dette er mitt første besøk til Trondheim og jeg gleder meg til å se denne spennende matregionen med mine egne øyne. Jeg føler meg også beæret av få delta på dette med de andre kokkene", sier Tommy Tuominen.
Svensken Mikael Svensson er kjøkkensjef og eier av Michelin-restauranten Kontrast i Oslo, som bruker trønderske råvarer i sin meny.
"Det skal bli veldig gøy og spennende å komme til Trondheim å få se og møte alle de flinke produsentene som finnes der. Trøndelag er et unikt område med unike råvarer som vi har stor glede av på Kontrast", sier Svensson.
En kunnskapsarena
"Trondheim og Trøndelag er et naturlig sted for de beste internasjonale kokkene å komme til, særlig under Trøndersk Matfestival, når det beste fra matregionen vår er samlet i Trondheim sentrum over flere dager. Vi ønsker å være en arena også for kunnskap og utveksling av kompetanse i det kokkefaglige miljøet, spesielt på det som går på å tenke bærekraft på kjøkkenet. Vi er veldig glad for at de ønsker å komme hit og delta på Nordic Chef Symposium", sier direktør Mikael Forselius ved Britannia Hotel.
"Trøndersk Matfestival er en kunnskapsfestival, og Nordic Chef Symposium vil være med å løfte dette enormt. Vi er så glade for det gode samarbeidet vi har med Britannia Hotel og vår festival-kokk Christopher Davidsen. Vi ønsker at Trøndersk Matfestival skal være en arena for bærekraftig innovasjon og utvikling. Med å samle et så tungt kokkefaglig miljø som skal utveksle erfaringer og kunnskap om blant annet bruk av lokale råvarer i sine menyer, er vi sikker på at dette blir helt fantastisk", sier festivalleder Brit Melting i Trøndersk Matfestival.
Nordic Chef Symposium og Nordic Taste Dinner arrangeres i samarbeid med Trøndersk Matfestival og European Region of Gastronomy: Trondheim og Trøndelag 2022.
Nøkkelord
Kontakter
For ytterlige kommentarer kontakt:
Executive Head Chef Speilsalen, Christopher Davidsen, mobil: 95017006, epost: christopher@britannia.no
Adm.dir. Britannia Hotel, Mikael Forselius, mobil: 932 01 004 epost: mikael@britannia.no
Festivalleder Trøndersk Matfestival, Brit Melting, Tlf: +47 454 86 213 epost: brit.melting@oimat.no
Bilder























Dokumenter
Lenker
Om REITAN
Britannia Hotel
Hotellet fra 1870 gjenåpnet i April 2019 som et femstjerners hotell og medlem av Leading Hotels of The World. Britannia er blitt et reisemål i seg selv, med seks ulike restaurantkonsept: fra spennende, uformelle spise- og drikketilbud, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Michelinstjernerestauranten Speilsalen ved Christopher Davidsen. Hotellet har 224 rom og suiter, spa og velværeavdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og elegante selskapslokaler.
www.britannia.no
Følg pressemeldinger fra REITAN
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra REITAN
Årsresultat 2024 - Vekst og investeringer for fremtiden28.3.2025 11:58:00 CET | Pressemelding
2024 ble et merkeår for REITANs samlede virksomhet, med oppkjøpet av Entra-eiendommene i Trondheim og en vellykket integrasjon av ALDI-butikkene i Danmark. Med betydelige investeringer innen eiendom og handel, kultur- og byutvikling, ansvarlig matproduksjon og god kapitalforvaltning er det tid for å takke våre Kjøpmenn, samarbeidspartnere, medarbeidere, leietakere, hotellgjester og kunder.
Øyvind på Britannia er Norges beste bartender25.3.2025 17:04:26 CET | Pressemelding
Britannia Bar ble i går tildelt tre prestisjepriser under årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm: Best Cocktail Bar Norway, Best Cocktail Menu Norway og Best Bartender Norway, sistnevnte til Executive Bar Manager Øyvind Lindgjerdet for hans visjonære arbeid.
PoMo et moderne kunstmuseum med rosa løper for alle15.2.2025 06:30:00 CET | Pressemelding
PoMo, Trondheims nye kunstmuseum, åpner dørene i dag lørdag 15. februar 2025 kl. 12:00. PoMo har som mål å være et inkluderende og tilgjengelig museum – et museum med rosa løper for alle, uavhengig av forhåndskunnskaper om kunst.
Elitekokk tar over Brasserie Britannia28.1.2025 18:45:00 CET | Pressemelding
27. januar viste Håvard Werkland muskler i Bocuse d’Or i Lyon – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Nå er han klar for å sette sitt preg på Brasserie Britannia i Trondheim, hvor han tar over som daglig leder i mars 2025.
Pangstart for Nye Hjorten Teater17.1.2025 14:25:24 CET | Pressemelding
Premierepublikummet var i ekstase etter teppefall, teateranmelderne er like begeistret: Nye Hjorten Teater har truffet blink med sin aller første forestilling.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom