Universitetet i Bergen (UiB)

UiBs Senter for dyphavsforsking markerer nytt dyphavstokt og ny senterperiode

Del
Velkommen til markering ombord på forskningsskipet G.O. Sars torsdag den 23. juni, ved Nykirkekaien.

Deltakere er velkommen ombord fra kl. 12:30 for enkel beverting. Programmet starter kl. 13:00 med en gjennomgang av senterets forskningsplan, samt bakgrunn og mål for årets tokt.

Det blir en omvisning ombord der studenter, forskere og teknikere forbereder laboratorier og forskningsutstyr for toktet, og ROV-en Ægir klargjøres for dypdykk ned til 4000 meter.

Senter for dyphavsforskning og Universitetet i Bergen UiB har de siste tiårene stått i front for forskning på de dype havområdene på norsk kontinentalsokkel. I fjor ble innsatsen organisert i et tverrfaglig senter med økonomisk støtte fra Trond Mohn stiftelse. Dermed får forskerne mulighet til å gjennomføre tokt med moderne fartøy og benytte den best tilgjengelige teknologien til kartlegging av blant annet verdifulle mineraler.

Torsdag markeres starten på et nytt tokt i dyphavet, men også at senterets nye senterperiode er finansiert av Trond Mohn Stiftelse og Universitetet i Bergen. Trond Mohn stiftelse støtter Senter for dyphavsforskning ved UiB med 16 millioner kroner i perioden 2021 – 2025. UiB har avsatt ca 88 millioner kroner til lønnsmidler og drift av det tverrfaglige forskningssenteret. Ca. 40 forskere er tilknyttet senteret.

Tid: 23. juni klokken 12:30
Sted: G.O. Sars, Nykirkekaien, Bergen

Kontakter

Kontaktperson:
Senterleder Rolf Birger Pedersen
E-post: Rolf.Pedersen@uib.no
Tlf: +47 913 30 278

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye