Coop Norge

Nå kommer de norske jordbærene

Del
Denne uken kommer de første kurvene med norske jordbær til deler av Østlandet.
Atle Alexander Olsen, sortimentsjef for frukt i Coop Norge.
Atle Alexander Olsen, sortimentsjef for frukt i Coop Norge.

– De norske jordbærene har allerede nådd butikkhyllene i Stavangerområdet, og de første bærene på Østlandet kommer til salgs i midten av uken i våre Mega-butikker, sier Atle Olsen, sortimentsjef for frukt i Coop Norge.

Værmessig har det vært en god periode for jordbærdyrking med mye sol og ikke altfor høye temperaturer. Da får bærene tid til å vokse i et rolig tempo.

– Bærene har hatt optimale vekstvilkår så langt, og det ligger an til å bli en bra start på sesongen med søte og smakfulle bær, sier Olsen.

Coop regner med at de aller fleste i landet vil ha tilgang på norske jordbær i slutten av juni så lenge vær og vind fortsetter å spille på lag.

– Andre uka i juli markerer normalt starten på høysesongen. Da har vi jordbærprodusenter fra hele landet og det vil være mye jordbær tilgjengelig for kundene.

Det vil også reflekteres i prisen på kurven.

– Prisen vil være høy nå i starten grunnet lavt volum, men det kan endre seg raskt. Får vi en periode fremover med varmt vær vil det gi høyere volum og lavere pris, sier Olsen.

Kontakter

Bilder

Atle Alexander Olsen, sortimentsjef for frukt i Coop Norge.
Atle Alexander Olsen, sortimentsjef for frukt i Coop Norge.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom