Apollo

7 av 10 kobler helt av jobb i ferien

Del
I en undersøkelse gjort av Apollo svarer hele 73 prosent at de legger vekk jobben fullstendig i ferien. 21 prosent oppgir at de jobber litt i ferien, mens seks prosent jobber mye.
Tar du med deg jobben på ferie?
Tar du med deg jobben på ferie?

I en undersøkelse* nylig gjennomført av Apollo oppga nærmere 30 prosent at de jobber i ferien, enten delvis eller mye. Samtidig viser flere landsdekkende undersøkelser at en stor andel av oss synes det er vanskelig ikke å besvare e-poster eller være tilgjengelig – til tross for at man har fri, eller er på ferie.

- At hele 70 prosent oppgir at de kobler helt av er jo utrolig bra, men ideelt sett skulle andelen naturligvis vært enda høyere. Ferien er for mange årets store høydepunkt. Det er da vi virkelig har muligheten til å dyrke kvalitetstiden sammen med våre nærmeste, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Forskjell på kvinner og menn

Skiller man mellom kjønnene er kvinnene som er flinkest. Hele 80 prosent av de spurte kvinnene svarte at de logger helt av jobb i ferien, mens under 70 prosent av mennene kunne si det samme.

Når spurt om hva de fyller feriedagene med står avkobling likevel høyest på listen hos begge kjønn. Men også her er det forskjeller.

- Vi er alle skrudd forskjellig og har ulikt syn på hva avkobling og ferie innebærer. Vi ser eksempelvis en langt høyere andel menn som svarer at de fyller feriedagene med å se på sport, og en høyere andel kvinner som svarer kulturelle opplevelser, sier Rivera.

Man ser også tydelig kjønnsforskjeller i hva slags type gadgets og ting vi ikke klarer oss uten i ferien. Selv om begge kjønn ikke overraskende har mobilen på en soleklar førsteplass, oppgir flere kvinner bøker som et must - mens menn foretrekker å pakke med seg iPaden.

*Undersøkelsen er gjennomført av Mantap Global AB på vegne av Apollo i januar 2022. Resultatene er basert på 4045 besvarelser, i overkant av 1000 pr. land i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tar du med deg jobben på ferie?
Tar du med deg jobben på ferie?
Last ned bilde

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+4721017540http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg pressemeldinger fra Apollo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom