Volkswagen Nyttekjøretøy

Nå kan du bestille ID. Buzz - her er de norske prisene

Del
Mandag åpner Volkswagen for bestillinger av ID. Buzz og ID. Buzz Cargo, hvor sistnevnte setter en ny standard for elektrisk rekkevidde i varebilmarkedet. De første kundebilene er ventet til Norge allerede til høsten.
Mandag åpner Volkswagen for bestillinger av ID. Buzz og ID. Buzz Cargo
Mandag åpner Volkswagen for bestillinger av ID. Buzz og ID. Buzz Cargo

- ID. Buzz er et nytt Volkswagen-ikon som bærer i seg historien vår, samtidig som den peker ut den videre kursen vår med fremtidsrettet mobilitet for alle. Med egenskaper, plass og rekkevidde har vi sett at den har stor appell både i personbilmarkedet og i varebilsegmentet, sier Håkon Wirak som er direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.  

Mandag åpner Volkswagens forhandlere for at kunder som har forhåndsreservert bil kan bestille denne. 

I 17 år har Volkswagen Nyttekjøretøy vært Norges mest solgte merke innen varebilmarkedet under 3,5 t. Nå skal ID. Buzz-modellene være med å løfte det renomerte merket videre. 

ID. Buzz Cargo er Europas første helelektriske varebil, utviklet som elbil fra bunnen av. Den lanseres med 3 seter som standard, og har et lasterom på 3,9 m3. Maksimal nyttelast er 630 kg, i tillegg til hengervekt.

Personbilutgaven, ID. Buzz, kommer som en svært romslig og fleksibel familiebil med 5 seter, og med rikelig med bagasjeplass (1.121 liter). Baksetene kan justeres i lengderetning, og legges ned separat.

Ekstrautstyr blir standard
Kunder kan glede seg over at Volkswagen i Norge har valgt å legge til det som i andre markeder er regnet som ekstrautstyr, som en del av standardpakken.

Blant annet får begge modellene navigasjon som standardutstyr. Volkswagen vet også at nordmenn føler ekstra trygghet ved å ha ryggekamera, og derfor er dette standard i bilene.

I tillegg får ID. Buzz Cargo adaptiv cruisekontroll med Stop&Go. Gjennomlastingsluke i skilleveggen kommer også som standard.

Velger du personbilmodellen får du også 12 tommers infotainmentskjerm, oppvarmet frontrute og oppvarmet multifunksjonsratt inkludert.

- Vi har valgt å oppgradere modellene med utstyr som vi vet nordmenn er opptatt av, og som de gjerne velger som tilleggsutstyr. Modellene vi nå åpner salget av kommer til å bli svært konkurransedyktige biler sine segment. Dette er biler som kommer til å sparke godt fra seg både i nyttekjøretøymarkedet, men også hos familier som ønsker en romslig, trygg og god bil, forteller Håkon Wirak.

Frem til nå har verken pris eller WLTP-rekkevidde vært kjent. Men nå offentliggjør importøren Harald A. Møller kundeprisene, og antatt rekkevidde.

Her er prisene:

  • ID. Buzz Pro har en startpris på 494.200 kr. inkludert frakt og levering i Oslo
  • ID. Buzz Cargo har en startpris på 452.700 kr. inkludert frakt og levering i Oslo

ID. Buzz Cargo uslåelig på rekkevidde
Med ID. Buzz Cargo setter Volkswagen Nyttekjøretøy en ny standard hva gjelder rekkevidde for varebiler i sitt segment. Forbruket etter WLTP-standarden er 20,6 kWh/ 100 km, som gir en rekkevidde på inntil 423 km.

Personbilutgaven har et beregnet forbruk på 20,8 kWh/ 100 km, som betyr en rekkevidde på inntil 418 km.

Kan lades opp i lunsjpausen
Bilene får også bedre ladekapasitet, med inntil 170 kW, som betyr at du under optimale forhold kan lade bilen fra 5 til 80 prosent på rundt 30 minutter.

- ID. Buzz Cargo vil være vårt definitive inntog i det grønne skifte for nyttetransporten. Den setter en ny rekkeviddestandard for nyttekjøretøy i dette segmentet, og med økt ladekapasitet kan du lade opp bilen i lunsjpausen. Denne bilen gjør det langt mer praktisk for flere håndverkere å velge nullutslippskjøretøy, sier Håkon Wirak.

Begge ID. Buzz-modellene leveres med et høyvoltbatteri på 77 kWh netto (82 kWh brutto). Med tolv moduler, leverer systemet energi til en elektrisk motor på 150 kW (204 hk).

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mandag åpner Volkswagen for bestillinger av ID. Buzz og ID. Buzz Cargo
Mandag åpner Volkswagen for bestillinger av ID. Buzz og ID. Buzz Cargo
Last ned bilde
Volkswagen skal gjøre nyttetransporten mer klimavennlig
Volkswagen skal gjøre nyttetransporten mer klimavennlig
Last ned bilde
Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy
Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy
Last ned bilde

Om Volkswagen Nyttekjøretøy

Volkswagen Nyttekjøretøy
Volkswagen Nyttekjøretøy
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.vw.no

Volkswagen Nyttekjøretøy

Volkswagen Nyttekjøretøy er Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul, og ble Norges mest kjøpte varebilmerke for 17. året på rad i 2021. Kvalitet, sikkerhet, skreddersøm og høyt utstyrsnivå kjennetegner modellene. Den fullelektriske e-Crafter er Volkswagens modell for kunder som ønsker en utslippsfri varedistribusjon i byene.

Fra 2022 vil Volkswagen tilby den helt nye ID. BUZZ Cargo som skal bygges på den nye elektriske plattformen i Hannover.

Følg pressemeldinger fra Volkswagen Nyttekjøretøy

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen Nyttekjøretøy på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen Nyttekjøretøy

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye