NRK

TIX deler ut de norske jurystemmene i ESC

Del
Andreas Haukeland, bedre kjent som TIX, skal lese opp stemmene fra den norske juryen under den store finalen av Eurovision Song Contest lørdag kveld.
Photo: EBU / ANDRES PUTTING
Photo: EBU / ANDRES PUTTING

  Det er et ærefullt oppdrag. Jeg er kanskje mer nervøs for dette enn opptredenen under Eurovision i fjor. Det er jo en direktesending for 200 millioner mennesker det er snakk om, og det er en veldig seriøs setting, så jeg setter stor pris på tilliten, forteller TIX.  

Ikke DJ Astronaut 

Tirsdag dukket TIX opp utenfor PalaOlimpico i Torino i DJ Astronaut-kostymet. Han kan avkrefte at han har noe med Subwoolfer eller låta «Give That Wolf a Banana» å gjøre 

  Siden jeg skal dele ut poengene for Norge i år følte jeg at jeg måtte få med meg Eurovision-stemningen på nært hold, så jeg reiste ganske spontant til Italia for å treffe den norske delegasjonen. Det var jo gøy at det ble så mye oppstyr rundt dette og viser bare hvor stort engasjementet det er for det norske bidraget i år. 

Mens Subwoolfer stod på scenen under tirsdagens semifinale, koste jeg meg på tribunen og heiet sammen med en drøss med norske supportere, sier TIX. Han skal dele ut jurystemmene fra Studio 1 på Marienlyst lørdag kveld. 


Viktig prøve for Norge i kveld

I dag skal Subwoolfer stå på scenen to ganger. Kveldens juryprøve kl 21.00 er like viktig for Norges resultat som morgendagens direktesending, ettersom jurystemmene teller 50 prosent. Det er disse stemmene TIX skal dele ut lørdag.  

 Mysteriet om hvem som befinner seg bak maskene lever med andre ord videre, sier delegasjonsleder Stig Karlsen.  


Kontakter

Bilder

Photo: EBU / ANDRES PUTTING
Photo: EBU / ANDRES PUTTING
Last ned bilde
Photo: EBU / CORINNE CUMMING
Photo: EBU / CORINNE CUMMING
Last ned bilde

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NONRK TVNRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.