REITAN

Rune Bjerke blir styreleder i Reitan Retail

Del
Næringslivsleder og tidligere konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, går inn som styreleder i handelsselskapet Reitan Retail, mens mangeårig finansrådgiver Annika Sigfrid og Kahoot!-sjef Eilert Hanoa blir nye styremedlemmer. Dagens styreleder, Odd Reitan, trer ut av styret i Reitan Retail for å rendyrke eierrollen som daglig leder i REITAN AS.
Rune Bjerke, Annika Sigfrid og Eilert Giertsen Hanoa
Rune Bjerke, Annika Sigfrid og Eilert Giertsen Hanoa

- Reitan Retail har en spennende tid foran seg som et ledende internasjonalt handelsselskap med en solid plattform for lønnsom og bærekraftig vekst. Det er med stor glede jeg overlater styrelederplassen til Rune Bjerke, sier Odd Reitan, styreleder og eier i holdingselskapet REITAN, der Reitan Retail inngår.

- I Rune Bjerke får vi en styreleder med bred erfaring fra næringslivet, som setter høye ambisjoner og som inspirerer. Med Rune som styreleder og Ole Robert som CEO i Reitan Retail, har jeg full tillit til at selskapet navigeres etter våre sterke verdier og filosofi, og med stø hånd inn i fremtiden, sier Odd Reitan.

Styret i Reitan Retail består etter endringene av Rune Bjerke (styreleder), Annika Sigfrid (styremedlem), Eilert Hanoa (styremedlem) og Magnus Reitan (eier og styremedlem). Flere styremedlemmer, herunder ansatte-representanter, blir kommunisert når de er på plass.

- Annika Sigfrid har unik erfaring og kunnskap om kapitalmarkedet, mens Eilert Hanoa etter vårt syn er Norges råeste teknologileder, sier Odd Reitan. - Dette er kompetanse og erfaring som kommer godt med i Reitan Retail, et selskap som er både ansvarlig og nyskapende, og som skal fortsette å fornye seg for fremtiden, sier Odd Reitan.

Reitan Retail er et ledende nordisk og baltisk handelsselskap med 3 850 utsalgssteder, 42 000 sysselsatte og en rekke sterke merkevarer innenfor dagligvare, convenience og mobilitet, blant annet REMA 1000 Norge og Danmark, 7-Eleven, Innom, Narvesen, Pressbyrån, R-kioski, Uno-X og YX. Reitan Retail ledes av CEO Ole Robert Reitan.

Rune Bjerke (61) er tidligere finansbyråd i Oslo og næringslivsleder, senest som konsernsjef i DNB fra 2007-2019. Han har også bred styreerfaring. I tillegg til Reitan Retail er han blant annet styreleder i Wallenius Wilhelmsen og nestleder av styrene i Norsk Hydro og Schibsted. Bjerke har utdanning i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo og en mastergrad (MPA) fra Harvard University.

Annika Sigfrid (47) er finansrådgiver og investor med 25 års erfaring fra nordisk og internasjonal investment banking og equity capital markets (ECM), blant annet som ECM-sjef i Nordea og før det blant annet i ABG Sundal Collier og Carnegie. Hun har hatt ansvar for flere børsintroduksjoner og er i dag engasjert som rådgiver på aksjerelaterte transaksjoner og i en rekke styrer. Sigfrid er utdannet økonom fra Stockholm School of Economics.

Eilert Giertsen Hanoa (52) har en lang og innholdsrik karriere innen teknologi og næringsliv i Norge som startet da han som 15-åring etablerte sitt første IT-selskap. Han grunnla og ledet Mamut frem til selskapet ble en del av Visma i 2011, der han var leder for Visma SMB frem til 2018. Siden 2019, har han vært konsernsjef i det globale læringsplattformselskapet Kahoot!. Hanoa har utdanning fra Handelshøyskolen BI.

Fakta om Reitan Retail

Reitan Retail er et ledende handelsselskap i Norden og Baltikum med virksomhet innen dagligvare, servicehandel og mobilitet i syv land. Vi er en familie med 42 000 positive og offensive mennesker og sterke merkevarer som REMA 1000, Innom, Narvesen, R-kioski, Pressbyrån, Uno-X, YX og 7-Eleven. Med sterke verdier, effektiv drift og lokalt eierskap, skaper vi de beste kundeopplevelsene i folks hverdag og bidrar til en mer bærekraftig fremtid.

Kontakter

Bilder

Rune Bjerke, Annika Sigfrid og Eilert Giertsen Hanoa
Rune Bjerke, Annika Sigfrid og Eilert Giertsen Hanoa
Last ned bilde

Om REITAN

REITAN
REITAN
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitan.no

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

 

REITAN AS  eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, Posten Moderne og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.

 

For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen i 2022 på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd. Vi sysselsetter totalt 44 101 mennesker i syv land.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl7.8.2023 11:30:00 CEST | Pressemelding

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som motvirker likegyldighet, som med sterke verdier tar et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter. I tråd med visjonen vår, å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, ønsker vi å rette lyset på dem som gjør mer enn de må.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom