Randstad

Èn av fire er på jobbjakt

Del
Èn av fire vurderer å bytte jobb før sommeren, og det er særlig de yngre arbeidstagerne som nå er i bevegelse. – Arbeidsgivere har en stor jobb å gjøre med å holde på viktige ressurser nå, sier Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad.
Eivind Bøe i Randstad kan fortelle at 1 av 4 norske arbeidstakere vurderer å skifte jobb før sommeren
Eivind Bøe i Randstad kan fortelle at 1 av 4 norske arbeidstakere vurderer å skifte jobb før sommeren

Funnene om jobbskifteplanene i arbeidsstyrken kommer frem i årets store employer brand undersøkelsen fra Randstad, hvor 4000 nordmenn har svart på hva som er viktig for dem når de vurderer arbeidsgivere og egen karriere. 

- Det er virkelig høy temperatur i visse deler av arbeidsmarkedet nå, og vi har mange kunder som trenger hjelp til rekruttering. Det er mange stillinger som må erstattes, og slik har det også vært en stund, sier Bøe.

Stor bevegelse etter pandemien

I siste halvdel av 2021 var det nemlig to av ti (18 %) som skiftet jobb. Ifølge undersøkelsen var det da flest menn under 34 med høyere utdanning som byttet jobb. 

- Disse endringene kommer nå etter to år med pandemi, hvor tilhørigheten til arbeidsgiver kanskje er svekket. Mange har nok også ventet med å skifte jobb for å unngå å havne rett på hjemmekontoret hos sin nye arbeidsgiver, sier Bøe.

Arbeidsmiljø og god ledelse to viktige nøkler

Han er opptatt av at det tross alt er gode nyheter for arbeidsgivere som er redd for å miste viktige ressurser rett før sommeren.

- De aller fleste ønsker tross alt å bli hos nåværende arbeidsgiver, og vi ser at de som jobber målrettet med å utvikle et godt arbeidsmiljø over tid og ikke minst har gode ledere står sterkere rustet både når det gjelder å holde på å og tiltrekke seg talenter, sier Bøe.

Arbeidsmiljø er nemlig det viktigste for nordmenn når de bedømmer arbeidsgivere. Nytt av årets undersøkelse er at god ledelse kommer opp som den nest viktigste faktoren, før god opplæring, attraktive vilkår og jobbsikkerhet.

Jobben har blitt viktigere for oss

Samtidig som mange sier at de vurdere å skifte jobb, er det også mange ledige stillinger ute nå. Derfor er det viktig å se på hva man kan gjøre for å holde på folk. 57 prosent svarer at de mest sannsynlig vil bli hos nåværende arbeidsgiver om de fikk tilbud om opplæring, sier Bøe. 

Mange sier også at de setter mer pris på jobben nå enn før pandemien. Hele 36 prosent av arbeidstakerne svarer at jobben har blitt mer viktig.

- Dette er gode nyheter for arbeidsgiver. Så her er det bare å brette opp ermene og jobbe med arbeidsmiljøet som sikkert trenger litt ekstra innsats etter to år med pandemi, sier Bøe.

Randstad Employer Brand Research

  • 23 prosent vurderer å bytte jobb før sommeren.
  • 30 prosent under 34 år vurderer å bytte jobb før sommeren.
  • 57 prosent svarer at de sannsynligvis vil bli hos nåværende arbeidsgiver om de blir tilbudt opplæring/utviklingsmuligheter på jobben.
  • 36 prosent mener jobben har blitt viktigere etter pandemien.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eivind Bøe i Randstad kan fortelle at 1 av 4 norske arbeidstakere vurderer å skifte jobb før sommeren
Eivind Bøe i Randstad kan fortelle at 1 av 4 norske arbeidstakere vurderer å skifte jobb før sommeren
Last ned bilde

Lenker

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no

Randstad er den globale markedslederen innen HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Dette kaller vi Human Forward. I 2020 hjalp vi mer enn to millioner kandidater med å finne en meningsfylt jobb hos en av våre 236 000 kunder. Randstad har en tilstedeværelse i 38 land over hele verden, og har en topp-tre markedsposisjon i halvparten av disse. I 2020 hadde Randstad i gjennomsnitt 34 680 egne ansatte og en omsetning på 20,7 mrd Euro. Randstad ble etablert i 1960 og har hovedkontor i Diemen i Nederland. Randstad N.V. er notert på NYSE Euronext. For mer informasjon, se www.randstad.com og www.randstad.no

I Norge har Randstad kontorer over hele landet, og tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer på randstad.no.

Følg pressemeldinger fra Randstad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom