UiO - Det humanistiske fakultet

Universitetsledere fra Kurdistan og EU besøker Oslo 9.-13. mai

Del
Demokrati og transparens er tema når Universitetet i Oslo og Det humanistiske fakultet er vertskap for en stor delegasjon av kurdiske universitetsledere og representanter fra europeiske universiteter, som samles til en opplæringsuke i Oslo.

Programmet legger vekt på implementering av Bolognaprosessen, ledelsesstrategier, samfunnsrelevans, internasjonalisering av studier og forskning og studentinvolvering – med demokrati og transparens som gjennomgående temaer, med norske eksempler.

EU finansierer kapasitetsbygging i Kurdistan

Deltakerne er ledere fra åtte universiteter i region Kurdistan i Irak, samt prosjektdeltakere fra tre europeiske universiteter (Pisa, Murcia og Evora) og UNIMED – Unione delle Università del Mediterraneo. Blant gjestene er fem rektorer og to viserektorer fra Kurdistan. Blant de europeiske partnerne er viserektorer for undervisning fra Universitetet i Pisa og fra Universitetet i Evora med.

Dette er del av et kapasitetsbyggingsprosjekt finansiert av det europeiske utdanningsprogrammet Erasmus+ KA2, «Governance, quality, accountability: a Piloting Reform Process in Kurdistan region of Iraq».

Skal styrke kvalitet og ledelse av høyere utdanning i Kurdistan

Prosjektet har som mål å styrke ledelse av universiteter i den selvstendige regionen Kurdistan i Irak i retning av bedre strategisk planlegging og mekanismer for kvalitetssikring av virksomheten.

Ministeriet for Utdanning og Forskning i region Kurdistan i Irak og universitetene ønsker å knytte seg nærmere til det europeiske utdanningsområde (EHEA), og til prinsippene i Bolognaprosessen.

De øvrige deltakerne er direktører for kvalitetsarbeid og for internasjonalisering sammen med representanter fra det kurdiske utdannings- og forskningsdepartementet i Erbil.

Tilgjengelig for intervju:

Prosjektleder Silvia Marchionne ved UNIMED - Mediterranean Universities Union, og Assistant Prof. Dr. Mohammed Hussein Ahmed, Director General at Ministry of Higher Education and Scientific Research, deltar i Oslo og snakker gjerne om prosjektet og besøket i Oslo. 

Ledere for arbeidspakke 3 i dette prosjektet er University of Pisa og Sulaymania University. Både Vice rector for Teaching ved Universitetet i Pisa, Dr. Marco Abate, og President ved Universitetet i Sulaymania, Dr. Ridha Hasan Hussein, deltar i Oslo.

Universitetet i Pisa er nylig blitt UiOs partner i Circle U-samarbeidet.

Alle henvendelser: Therese Gjessing (therese.gjessing@hf.uio.no) eller Bjarne Skov (bjarne.skov@hf.uio.no)

Nøkkelord

Kontakter

Om UiO - Det humanistiske fakultet

UiO - Det humanistiske fakultet
UiO - Det humanistiske fakultethttp://www.hf.uio.no/

Følg pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det humanistiske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom