Skanska Norge

Skanska og Statens vegvesen signerte ny stor kontrakt på E18 Vestkorridoren

Del
Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og konsernsjef i Skanska, Ståle Rød, signerte tirsdag kontrakten på prosjektering og bygging av prosjektet E03 Strand-Ramstadsletta, som er en av delparsellene i prosjektet E18 Lysaker – Ramstadsletta.
Ståle Rød og Ingrid Dahl Hovland under signeringen av kontrakten
Ståle Rød og Ingrid Dahl Hovland under signeringen av kontrakten

- Vi er glade for at vi nå har nådd denne milepælen. Vi er godt fornøyde med kvaliteten på tilbudet vi har fått fra Skanska, og vi ser fram til å starte byggingen av dette viktige samferdselsprosjektet, sa Ingrid Dahl Hovland under signeringen.

- Dette er et viktig prosjekt for både hovedstaden vår og for regionen rundt. Det er et stort ansvar å starte på et så stort og viktig prosjekt og vi ser fram til å fortsette på denne utbyggingen sammen med Statens Vegvesen, sa Ståle Rød, konsernsjef i Skanska Norge.

Entreprisen er en del av E18 Vestkorridoren, som er et av Norges største utbyggingsprosjekter. Det skal bygges et nytt hovedvegsystem mellom Lysaker i Bærum og Drengsrud i Asker. Parsellen Strand-Ramstadsletta er en totalentreprise i delprosjekt E18 Lysaker – Ramstadsletta og omfatter bygging av 2 km 6 felts ny E18. Kontrakten er fordelt på 0,7 km motorveg i dagen, 1,3 km av Høviktunnelen samt endringer av lokalveggsystemet i Høvikområdet. I kontrakten inngår også bygging av Ramstadsletta bru over E18, støttemurer langs E18, samt elektroinstallasjoner og trafikkteknisk utstyr.

Kontrakten er på ca. 2,9 milliarder kroner og Skanska vant prosjektet i konkurranse med to andre prekvalifiserte entreprenører. Etter forhandlinger var det Skanska som hadde det beste forholdet mellom pris og kvalitet.  

Anleggsarbeidene på entreprisen starter i løpet av sommeren 2022 og skal etter planen stå ferdige innen 2029. Skanska har med seg Norconsult som prosjekterende.

Kontakter

Anders Geirsta, konserndirektør Skanska Norge Anlegg: 934 44 605


Audun Lågøyr, kommunikasjonsdirektør Skanska Norge: 934 525 31

Bilder

Ståle Rød og Ingrid Dahl Hovland under signeringen av kontrakten
Ståle Rød og Ingrid Dahl Hovland under signeringen av kontrakten
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens største entreprenør- og prosjektutviklinskonsern med virksomhet i Norden, Europa og USA. Skanska Norge har ca 3700 ansatte og rundt 200 pågående prosjekter over hele landet. Selskapet har virksomhet innen fire forretningsområder; bygg, anlegg, eiendomsutvikling og spesialister.

Følg pressemeldinger fra Skanska Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye