Avinor

Midlertidig stans i minibanktjenestene på Oslo lufthavn og Bergen lufthavn

Del
Som følge av en rettssak vil det bli stans i minibanktjenestene på Oslo lufthavn og Bergen lufthavn fra og med 1. mai 2022. – Dette er beklagelig og ikke en situasjon som er ønskelig for oss, sier konserndirektør for kommersiell styring og utvikling i Avinor, Joachim Lupnaav Johnsen.
Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Second_series_5,_10,_20_Euro_banknotes_in_hand.jpg
Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Second_series_5,_10,_20_Euro_banknotes_in_hand.jpg

Avinor har nylig gjennomført en konkurranse om banktjenester på 10 lufthavner, herunder Oslo, Bergen og Stavanger lufthavner. Etter kontraktene ble tildelt har en av deltakerne i konkurransen tatt ut midlertidig forføyning for Oslo Byfogdembete. At det er tatt ut en midlertidig forføyning innebærer at Avinors adgang til å inngå kontrakt med de tildelte leverandørene i konkurransen suspenderes frem til det tidspunkt retten har kommet frem til en kjennelse i saken.

– En uheldig virkning av forføyningssaken er at Oslo og Bergen vil stå uten banktjenester frem til resultatet av forføyningssaken foreligger. Avinor har vurdert midlertidige løsninger som sikrer et banktilbud til de reisende for en kortere periode, men av flere grunner har ikke Avinor kunnet inngå en slik avtale direkte med en leverandør, forteller kommersiell direktør i Avinor, Joachim Lupnaav Johnsen.

Saken skal opp for retten 10. mai.

For Avinor er det viktig å presisere at DNB, som har hatt ansvar for bankvirksomheten frem til 01.05.22, ikke er en part i denne saken. De har oppfylt sine kontrakter med Avinor på en meget god måte.

Beklagelig situasjon

For de reisende betyr rettssaken at det fra 1. mai 2022 ikke vil være minibanker i drift på Oslo lufthavn og Bergen lufthavn.

– Vi beklager overfor de reisende, dette er selvsagt en situasjon vi skulle vært foruten, sier Lupnaav Johnsen.

– Vi har derimot ikke noe annet valg enn å vente til retten har behandlet saken, i mellomtiden er vi dessverre uten minibanker. Med de konsekvensene det medfører for reisende som ønsker å ta ut valuta, avslutter han.

Begjæringen om midlertidig forføyning ble forkynt for Avinor rett før påskeferien. Det vil deretter bli avholdt en rettsak den 10. mai. Dom i saken kan normalt ventes å ta ca. 1-2 uker etter at saken har vært oppe til behandling.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Second_series_5,_10,_20_Euro_banknotes_in_hand.jpg
Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Second_series_5,_10,_20_Euro_banknotes_in_hand.jpg
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Drammensveien 144
0277 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø19.10.2023 15:11:03 CEST | Pressemelding

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor en viktig milepæl for prosjektet. – Å få på plass konsesjonen er et nytt, viktig skritt på veien mot realiseringen av en ny, fremtidsrettet og bærekraftig lufthavn for Bodø og Nordland, sier Anders Kirsebom, som er konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom