Gjensidigestiftelsen

Millionstøtte skal styrke demokratiet og øke tryggheten gjennom ti nye prosjekter

Del
Gjensidigestiftelsen gir 35 millioner kroner til prosjekter i ti norske byer, som skal bekjempe hat og ekstremisme.
Leder for samfunn og gave, Ingrid Tollånes, Gjensidigestiftelsen
Leder for samfunn og gave, Ingrid Tollånes, Gjensidigestiftelsen

Gjennom Trygg By Norge-samarbeidet har Gjensidigestiftelsen inngått et samarbeid med 10 norske kommer og Nordic Safe Cities-alliansen. Formålet med samarbeidet er å skape trygge byer gjennom tiltak som gjør samfunnet sterkere og mer motstandsdyktig mot ekstremisme og hat, og som styrker demokrati og inkludering.

Gjensidigestiftelsen har satt av 35 millioner kroner for å støtte aktivitetene i Trygg By Norge-samarbeidet. Midlene går til samarbeidsprosjekter mellom kommunene og frivillige organisasjoner, og til å støtte møteplasser og kunnskapsdeling i nettverket. Formålet med prosjektene er å skape tryggere byer.

Vi er glade for å kunne støtte så ambisiøse og spennende prosjekter, forteller Ingrid Tollånes, leder for samfunn og gave i Gjensidigestiftelsen. Det norske samfunnet er under press fra ekstremisme, hat og radikalisering, og vi mener at motsvaret til dette er å forsvare og hegne om de verdiene som motvirker disse kreftene.

Forskjellige prosjekter får støtte

Det er stor variasjon i prosjektene som får støtte, fra eksempelvis å gi unge i Arendal mulighet til å dyrke gateidrett i sentrum av byen til et minnesenter i Bærum for ofrene etter terrorangrepet i 2019, til en forsterking av ytringskulturen på internett i Oslo og til konseptet «Mitt syn, Ditt syn» som skal hjelpe unge i Haugesund til å forstå andres meninger og perspektiver.

Prosjektenes karakter er veldig forskjellig fra by til by. Utformingen på prosjektene er skapt ut av lokale problemstillinger. Fellesnevneren for prosjektene er å få unge mennesker til å få opp øyene sine, fordi de har en veldig viktig rolle i lokale demokratier, sier Jeppe Albers, direktør i Nordic Safe Cities. Og hvis de lokale demokratiene og sammenhengskraften blir styrket, vil dette igjen bidra til å øke tryggheten, avslutter han.

Gjensidigestiftelsen og Nordic Safe Cities ønsker med de ti satsingene å teste og utvikle nye innsatser hvor resultatene skal deles bredt i Norge og Norden slik at man sammen kan forsterke den nordiske forebyggelsesmodellen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Leder for samfunn og gave, Ingrid Tollånes, Gjensidigestiftelsen
Leder for samfunn og gave, Ingrid Tollånes, Gjensidigestiftelsen
Last ned bilde
Jeppe Albers, direktør i Nordic Safe Cities og Ingrid R Lorange, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen
Jeppe Albers, direktør i Nordic Safe Cities og Ingrid R Lorange, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen
Last ned bilde

Om Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen er Norges største finansstiftelse og hovedeier i Gjensidige Forsikring ASA med 62,24 prosent av aksjene. I tillegg deler stiftelsen ut støtte til tiltak innen trygghet og helse der målet er at flest mulig skal leve gode liv i et trygt samfunn. Siden 2007 har stiftelsen bidratt med mer enn 2,7 milliarder kroner til flere enn 8500 prosjekter. 

Følg pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Gjensidigestiftelsen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom