Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line Holdings forplikter seg til netto nullutslipp innen 2050

Del
Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NCLH) som består av cruiseselskapene Oceania Cruises, Norwegian Cruise Line og Regent Seven Seas Cruises har besluttet en Net Zero-strategi for alle sine cruiseselskap. Samtidig har selskapet også publisert sin første klimarapport.
Norwegian Cruise Line Holdings  forplikter seg til netto nullutslipp innen 2050. Her fra et av selskapets cruise i Alaska om bord på skipet Bliss.
Norwegian Cruise Line Holdings forplikter seg til netto nullutslipp innen 2050. Her fra et av selskapets cruise i Alaska om bord på skipet Bliss.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. har nettopp annonsert en Net Zero-strategi for klimagasser innen 2050. Strategien dekker både selskapets drift og verdikjede. Selskapet er forpliktet til å utvikle reduksjonsmål for klimagasser (GHG) på kort og mellomlang sikt for å støtte Net Zero. I tillegg publiserer selskapet sin første 'Task Force on Climate-related Financial Disclosure' (TCFD)-rapport, som gir interessenter full åpenhet.

-Målet om nullutslipp vil bli en av vårt selskaps mest definerende reiser. Vår Net Zero-ambisjon dekker hele verdikjeden, og det er vårt mål at våre partnere - inkludert vårt store nettverk av leverandører over hele verden - er med oss ​​på denne banebrytende reisen, sier Frank Del Rio, president og adm. direktør i Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., og fortsetter. 

-Vi erkjenner at reisen vil bli kompleks, kreve betydelig samarbeid, innovasjon og teknologisk utvikling. Vi, på vår side, er beredt til å gjøre vårt beste for og bidra i overgangen til en lavutslippsøkonomi.

Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) Net Zero-ambisjon er en ytterligere styrking, og fortsettelse av selskapets allerede eksisterende klimastrategi. En strategi som har følgende tre fokusområder;1) Reduksjon av karbonintensitet, 2) Investering i teknologi og søk etter alternative drivstoff og 3) Implementering av et frivillig CO2-kompensasjonsprogram.

NCLH vil sammen med sine partnere fortsette sitt arbeid med «beste praksis» i jakten på reduksjon av utslipp - både i egne selskap og utenfor. Sist år forpliktet blant annet NCLH seg til å kjøpe tre millioner tonn karbondioksidekvivalenter (MTCO₂e). Et kortsiktig tiltak mens selskapet utvikler langsiktige. 

Utvikling av alternative drivstoff

En nøkkeldriver for å nå selskapets nullambisjon er utviklingen av alternative drivstoff. Dette må gjøres samtidig som man utvikler en infrastruktur på destinasjonene, slik at alternative drivstoff kan brukes. For eksempel er NCLH for tiden aktivt engasjert med partnere, inkludert motorprodusenter og klassifiseringsselskap, i planleggingen av en sikker og effektiv ettermontering av metanolmotorer.

Publiserer en rapport for å identifisere de viktigste risikoene

Selskapet har også sluppet sin første TCFD rapport. Som en del av denne prosessen engasjerte selskapet team på tvers av organisasjonen for å gjennomføre en omfattende klimarisikoscreening og identifisere prioriterte klimarelaterte risikoer. En scenarioanalyse ble deretter fullført for å estimere virkningen av havnivåstigning og kostnadene for karbon, selskapets viktigste fysiske risikoer og overgangsrisikoer identifisert gjennom screeningen, under forskjellige hypotetiske klimascenarier. Ved å bruke resultatene av vurderingen tilpasser selskapet ytterligere risikostyring og strategiske planleggingsprosesser til utfordringene med klimaendringer. 

-Utgivelsen av selskapets første TCFD-rapport synliggjør vårt ønske om å kontinuerlig forbedre vår bærekraftighet og gi transparent informasjon til våre interessenter, sa Jessica John, visepresident for ESG (Environmental, Social and Governanance), Investor Relations og Corporate Communications. 

-Sist sommer publiserte vi vår første omfattende rapport om Miljø-, Sosiale og Forretningsetiske forhold (ESG-rapport) og cruiseindustriens første Sustainability Accounting Standards Board (SASB)-indeks, og vår nye TCFD-rapport representerer nok et betydelig skritt fremover. Vi er fokusert på å forbedre vår robusthet, og resultatene av klimavurderingen vår vil hjelpe oss med å integrere klimarelaterte risikoer ytterligere i våre strategi- og beslutningsprosesser i hele selskapet, avslutter John. 

Hele rapporten kan sees her; 2021 TCFD Report

Om Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NYSE: NCLH) er et ledende globalt cruiseselskap som driver Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises. Med en totalflåte på 28 skip, og cirka 60 000 senger, tilbyr selskapets tre rederier cruise til rundt 500 destinasjoner over hele verden. Selskapet har ytterligere ni skip som er planlagt levert fram til 2027, som betyr ca. 24 000 nye sengeplasser.

Om Sail & Sustain

Sail & Sustain er Norwegian Cruise Line Holdings globale program for bærekraft. Programmets utgangspunkt er løftet om å bidra positivt til samfunnet og miljøet, samtidig som selskapet lever opp til sin visjon om og være den foretrukne ferieleverandøren globalt. Sail & Sustain programmet består av fem hovedområder; Sikker seiling, Engasjerte ansatte, Styrket fellesskap, og drift med Integritet og Ansvarlighet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Norwegian Cruise Line Holdings  forplikter seg til netto nullutslipp innen 2050. Her fra et av selskapets cruise i Alaska om bord på skipet Bliss.
Norwegian Cruise Line Holdings forplikter seg til netto nullutslipp innen 2050. Her fra et av selskapets cruise i Alaska om bord på skipet Bliss.
Last ned bilde
Norwegian Cruise Lines Holdings forplikter seg til nullutslipp. Her fra et av selskapets cruise med skipet Bliss i Alaska, Ketchikan.
Norwegian Cruise Lines Holdings forplikter seg til nullutslipp. Her fra et av selskapets cruise med skipet Bliss i Alaska, Ketchikan.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Linehttp://www.ncl.com

Norwegian Cruise Line (NCL) har vært trendsettende i cruiseverdenen i mer enn 50 år. Rederiet var blant annet banebrytende i bransjen med sitt konsept «Freestyle cruising» - som betyr at gjestene om bord spiser når de selv ønsker, ser show når de vil og kler seg som man ønsker. 

I dag består Norwegian Cruise Line av 18 toppmoderne skip som anløper mer enn 300 av verdens mest attraktive destinasjoner. Inkludert Great Stirrup Cay, selskapets egen øy i Bahamas og selskapets eget reisemål Harvest Caye i Belize.  

I 2022 lanserte NCL sitt første skip - Norwegina Prima - i den helt nye skipskategorien Prima Class. Med lanseringen av Prima hever NCL nok en gang standarden for opplevelser til havs med blant annet italienske design, evighetsbasseng, aktivitetene om bord og store uteområder. 

Norwegian Cruise Line har gjestene i fokus, og holder et konstant høyt nivå med sitt brede tilbud av prisvinnende underholdning og servering om bord. I tillegg kommer et stort utvalg av lugarer og suiter - som for eksempel solo-lugarer, club balcony suiter, spa-suiter og de unike bomulighetene om bord med konseptet "The Havens by Norwegian"® - et skip-i-et-skip-konsept.  

Se gjerne NCL Newsroom for mer informasjon.

Følg pressemeldinger fra Norwegian Cruise Line

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norwegian Cruise Line på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norwegian Cruise Line

Feriebudsjettet er større og flere velger den sikre All-inclusive ferien: Nordmenn planlegger å bruke 81 milliarder kroner på reiser det neste året26.7.2023 08:49:00 CEST | Pressemelding

En fersk OnePoll-undersøkelse utført for Norwegian Cruise Line viser at nordmenn planlegger å bruke ca. 81 milliarder kroner på ferier det kommende året. Det er en liten økning sammenlignet med de om lag 80 milliarder kronene vi brukte i 2019. 26% planlegger å booke en all-inclusive ferie, noe hele 44% nordmenn mener er mer budsjettvennlig. Drømmedestinasjon nummer én er Italia, mens andre søreuropeiske reisemål som Spania og Hellas følger etter på nordmenns topp-10 liste.

Topp 10: Her vil vi helst ta vinterbadet!25.10.2022 09:00:00 CEST | Pressemelding

Sesongen for badeglade vinterbadere nærmer seg. Iskalde bad er en hot trend, og stadig flere bader året rundt her hjemme. Men spør man Ola og Kari hvor de aller helt vil ta vinterbadet, så kommer Karibia, Kanariøyene og Australia på topp og Norge på 10. plass, i følge en undersøkelse gjennomført av YouGov. Samme undersøkelse viser at god mat og drikke, godt vær og trygghet er det viktigste når vi skal velge reisemål, og at nordmenn aller helst vil til Australia, Karibia, Hellas eller Hawaii.

Katy Perry døper Norwegian Prima i champagne og musikk 30.8.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding

Norwegian Cruise Lines (NCL) første «Prima Class» skip er nå offisielt innviet og døpt. Dåpen fant sted i Reykjavik hvor skipets verdensberømte gudmor og prisvinnende popstjerne Katy Perry holdt konsert og døpte skipet med 2500 gjester til stede. Et av skipets første cruise går til de norske fjordene, med anløp i Oslo allerede 14. september. Deretter følger stopp i Kristiansand og Bergen, før siste stopp blir vakre Geiranger og Ålesund den 17. september.

Cruiseeventyret som startet i Norge: Ny dokumentar om Norwegian Cruise Line17.8.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding

Norwegian Cruise Line (NCL) lanserer en ny dokumentar på sin TV-kanal «Embark with NCL - Om bord med NCL". De tre episodene tar for seg rederiets fortid, nåtid og fremtid. Serien gir et unikt innblikk i selskapets norske historie, og vi blir kjent med grunnlegger, pionér og skipsreder Knut Kloster. Den visjonære og innovative nordmannen startet med cruise fra Miami til Karibia 19. desember 1966, og satte dermed standarden for en hel cruiseindustri.