Finansforbundet

Enighet i finans: Finansansatte får kr 13 000 per 1. mai

Del
Finansforbundet kom sent torsdag kveld til enighet med Finans Norge i årets lønnsoppgjør for finanssektoren. Det økonomiske resultatet innebærer et generelt tillegg pr. 1. mai på kr 13 000. Lønnsrammen for oppgjøret er 3,7%, som er i tråd med frontfagsoppgjøret.

- Dette er et oppgjør vi totalt sett er fornøyd med. Det går svært godt for norsk finansnæring. De gode resultatene hadde ikke vært mulig å oppnå uten innsatsen til våre medlemmer, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. - Nå er de sentrale forhandlingene avsluttet. Dette er et godt grunnlag for de lokale oppgjørene som skal gjennomføres i bedriftene, sier hun.

Partene ble videre enige om at flere høytlønnede ansattegrupper skal omfattes av lønnsbestemmelsene i avtalen.

- Vi er også fornøyd med at vi har styrket bestemmelsene i sentralavtalen om kompetanseheving. Dette gjelder tydeligere bestemmelser om de lokale parters rettigheter og plikter for å ivareta nåværende og fremtidige kompetansebehov samt tilrettelegging for den enkelte ansatte. Her understrekes viktigheten av kontinuerlig kompetanseutvikling gjennom hele arbeidslivet.

Resultatet er et anbefalt forslag, som formelt må godkjennes av styrene i Finans Norge og Finansforbundet.

Oppgjøret omfatter mer enn 20 000 ansatte i finansnæringen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

22 05 63 00http://www.finansforbundet.no

Finansforbundet er den største fagforeningen innen finanssektoren. Vi representerer over 34 000 medlemmer fra 300 bedrifter.

Følg pressemeldinger fra Finansforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Finansforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Finansforbundet

Finansforbundet vurderer utmelding av YS: Uenighet om eierskap til tariffavtaler15.11.2023 16:25:13 CET | Pressemelding

- Vi har innkalt til et ekstraordinært landsmøte 19. desember for å vurdere vårt medlemskap i YS. Grunnen er at YS-medlemskapet truer det direkte partsforholdet vi har med Finans Norge og en avtalestruktur som er tilpasset finansnæringen, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. - Vi må sikre videreføring av de gode avtalene vi har opparbeidet. Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer, sier hun.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye