ABB

ABB-teknologi skal drive verdens første hybridskip for frakt av biomasse

Del
• ABBs kraftdistribusjonsteknologi valgt av IHI Power Systems Co. Ltd. for hybrid-elektrisk fremdrift av ROBOSHIP • ROBOSHIP støtter Japans ambisjoner om netto null klimagassutslipp innen 2050, initiert av det japanske shippingkonsortiet e5 Lab Inc. • ABBs kompakte likestrøms kraftdistribusjonsløsning gir mulighet for flere energikilder, forbedrer effektiviteten og sikrer skipet for fremtidig, utslippsfri drift
ABB-teknologi skal drive verdens første hybridskip for frakt av biomasse (Ill. e5 Lab, Mitsubishi Shipbuilding).
ABB-teknologi skal drive verdens første hybridskip for frakt av biomasse (Ill. e5 Lab, Mitsubishi Shipbuilding).

Den japanske rederiforeningen har kunngjort at landets shippingindustri vil ta utfordringen med netto null klimagassutslipp i 20501. Et av de viktigste initiativene er e5 Lab Inc., et konsortium som består av Asahi Tanker Co., Ltd., Exeno Yamamizu Corporation, Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. og Mitsubishi Corporation, med formål om å utvikle skip som drives av fornybart.

For å ta tak i avkarboniseringsutfordringene som Japans sjøfarts- og maritime industri står overfor, har e5 Lab nylig avduket ROBOSHIP – et design for frakt av biomasse, drevet av et fullt standardisert, elektrisk fremdriftssystem for å oppnå nullutslippsoperasjoner i havner. Bygget av Honda Heavy Industries Co., Ltd. vil det 70 meter lange og 499 bruttotonns fraktskipet være utstyrt med ABBs komplette, modulariserte, elektriske fremdriftspakke, som muliggjør bruk av flere energikilder for optimalisert driftseffektivitet og utslippsfri drift. Ytterligere fordeler med systemet inkluderer redusert støy og vibrasjoner, lavere vedlikeholdskostnader og forbedrede styreegenskaper som gjør det enklere å legge til og fra kaien.

- Samarbeidet med ABB har vært bedre enn forventet når det gjelder å levere verdensledende teknologi og effektivitet, det ultimate innen sikkerhet og pålitelighet og spesifikke reduksjoner i størrelse og vekt, som er unikt for slike fartøy, sier Yasumasa Suetsugu, Chief Technology Officer hos e5 Lab. - Videre vil stor grad av digitalisering bidra til å redusere både drifts- og vedlikeholdskostnader. Vårt mål er å gi et betydelig bidrag til å løse miljøutfordringene og redusere mannskapsarbeidet for kystfart i Japan.

- Vårt marine kraftsystemteam valgte å samarbeide med ABB basert på deres gode, globale rykte som en integrator av marine, elektriske systemer og pålitelige produkter og tjenester av høy kvalitet, forteller Masao Akamatsu, president i IHI Power Systems.

- Vi er stolte over å ha blitt valgt ut til dette banebrytende prosjektet som vil spille en betydelig rolle i arbeidet med å evkarbonisere japansk skipsfart, sier Juha Koskela, leder for ABBs maritime virksomhet. - Elektrisk drevne skip er nøkkelen til skipsfartsindustriens bærekraftige fremtid - og vi setter vår ære i å gi våre kunder høyeffektive, elektriske fremdriftsløsninger som er i samsvar med dagens regelverk og muligggjør integrasjon av utslippsfrie energikilder i fremtiden.

ABBs prisbelønte Onboard DC Grid™ kraftdistribusjonssystem er modulært og kan bygges for å passe ulike fartøystyper – fra de største, havgående skipene til mindre fartøyer med lavere kraftbehov som opererer over kortere avstander og på innlands vannveier. Løsningen fremtidssikrer skip for å kunne benytte rene energikilder for nullutslippsoperasjoner – uten at det går på bekostning av hastighet eller rekkevidde. Onboard DC Grid™ reduserer også fotavtrykket til det elektriske utstyret ved å eliminere behovet for store transformatorer og hovedtavler. Dette skaper mer plass til last, gir større fleksibilitet i posisjonering av systemkomponenter om bord og øker nyttelasten.

ABBs leveranse omfatter en standard systempakke med maskinvare for elektrisk fremdrift, inkludert fremdriftsmotorer, likestrømstavler, batterilagring og generatorer, og ABB Ability™ Marine Remote Diagnostic System for kontinuerlig overvåking og fjernstøtte.

ABBs Process Automation-virksomhet er ledende innen automatisering, elektrifisering og digitalisering for prosess- og hybridindustrier. Vi tilbyr våre kunder en bred portefølje av produkter, systemer og komplette løsninger, inkludert vårt ledende, distribuerte styringssystem, programvare og livsyklustjenester, bransjespesifikke produkter samt måle- og analyseutstyr, maritime løsninger og turbolading. Som nest største aktør globalt, bygger vi på vår bransjeekspertise, erfaring og globale tilstedeværelse, og er forpliktet til å hjelpe våre kunder til økt konkurransekraft, økt avkastning og sikker, smart og bærekraftig drift. go.abb/processautomation

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB-teknologi skal drive verdens første hybridskip for frakt av biomasse (Ill. e5 Lab, Mitsubishi Shipbuilding).
ABB-teknologi skal drive verdens første hybridskip for frakt av biomasse (Ill. e5 Lab, Mitsubishi Shipbuilding).
Last ned bilde

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt22.11.2023 15:34:41 CET | Pressemelding

Energianalyser utført på mer enn 2000 motordrevne systemer viser en gjennomsnittlig potensiell energibesparelse på 31 prosent per motor. Total energibesparelse i motordriftenes levetid tilsvarer årlig forbruk* i 1,25 millioner husholdninger. Kutter opp mot 1,5 millioner tonn av CO2-utslipp med en tilbakebetalingstid ned mot 3 måneder, avhengig av regional energimiks og -kostnad.

ABB E-mobility støtter Scania globalt med ladeløsninger for elektriske kjøretøy2.11.2023 07:00:00 CET | Pressemelding

ABB E-mobility har tegnet en global rammeavtale med Scania for å leverere hele sin portfølje av DC-ladeløsninger Avtalen bygger på et langvarig partnerskap mellom de to selskapene og innebærer at ABB E-mobility vil støtte Scania i deres kundetilbud ABB E-mobilitys portefølje gjør det mulig for Scania å tilby en komplett løsning for kunder som elektrifiserer sin kjøretøysflåte - gjennom å leverere både kjøretøy, ladere, service og programvare

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom