Redningsselskapet

Styrker den frivillige redningstjenesten før sommeren

Del
Båtsesongen er i gang, og varmt vær flere steder i landet gjør at mange legger ut på tur. Nå allierer Redningsselskapet seg med flere frivillige organisasjoner for å styrke den norske redningstjenesten.
Gruppebilde av medlemsorganisasjonene i FORF. (Foto: Tom A. Kolstad)
Gruppebilde av medlemsorganisasjonene i FORF. (Foto: Tom A. Kolstad)

Mens lyden av pussemaskiner og lukten av bunnstoff brer om seg i norske båthavner, har mange allerede rukket å komme seg ut på vannet i år. Årets påske har som vanlig vært hektisk for de frivillige redningsorganisasjonene, både på fjellet og til sjøs.

Bare i påsken rykket Redningsselskapet ut til over 150 oppdrag, der rundt 90 av disse var i forbindelse med fremdriftshavari. Redningsselskapet er involvert i over 7 av 10 av alle søk- og redningsoppdrag til sjøs i Norge, og blir nå med i Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum (FORF) for å gjøre redningstjenesten enda mer robust.

Til stede på sjø, land og i lufta

– Det at Redningsselskapet nå også blir en del av FORF, styrker redningstjenesten. Organisasjonen vil stå enda mer samlet i vårt så viktige samfunnsoppdrag, sier Bente Asphaug, daglig leder i FORF. 

Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum er en paraplyorganisasjon for den frivillige redningstjenesten i Norge. Formålet er å samarbeide om innspill til nasjonale myndigheter og bidra til faglig utvikling av redningstjenesten.

Om FORF:

  • Medlemmer: Norges Flysportsforbunds Flytjeneste, Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp Sanitet, Norsk Grotteforbund, Norsk Radio Relæ Liga, Speidernes Beredskapsgrupper og Røde Kors Hjelpekorps.
  • Rundt 10 000 mannskaper i ressurser blant medlemmene.
  • Utførte i 2021 3.294 oppdrag, i tillegg til ambulanseoppdrag i regi av helsetjenesten.

(Kilde: FORF)

Organisasjonene har kompetanse for å kunne gjøre oppdrag i sjø, på land og i luften. De frivillige redningstjenestene i FORF holder til i lokalsamfunnene, som gjør at ressursene er godt kjent i områdene der oppdragene skjer.

Skal styrke den norske redningstjenesten

– Vi ser fram til å være med å bidra i samarbeidsorganet for de frivillige organisasjonene som er engasjert i den norske redningstjenesten, sier Kristian Nygård, operativ leder for frivillig beredskap i Redningsselskapet.  

Redningsselskapet er en landsdekkende frivillig medlemsorganisasjon med Redningsskøyter langs hele kysten og på de store innsjøene.

Halvparten av Redningsselskapets 53 redningsskøyter blir driftet i sin helhet av 900 godt trente operative frivillige, som står i beredskap for den norske redningstjenesten. Det er disse mannskapene som vil inngå i samarbeidet med de andre frivillige medlemsorganisasjonene i FORF.

– Det legges ned et enestående arbeid i våre søsterorganisasjoner. Vi lærer av hverandre, og sammen skal vi styrke den norske redningstjenesten, sier Nygård.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Gruppebilde av medlemsorganisasjonene i FORF. (Foto: Tom A. Kolstad)
Gruppebilde av medlemsorganisasjonene i FORF. (Foto: Tom A. Kolstad)
Last ned bilde
Bente Asphaug, daglig leder i FORF.
Bente Asphaug, daglig leder i FORF.
Last ned bilde
Kristian Nygård, operativ leder for frivillig beredskap i Redningsselskapet.
Kristian Nygård, operativ leder for frivillig beredskap i Redningsselskapet.
Last ned bilde

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

98706757http://www.redningsselskapet.no

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær organisasjon. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Våre 1 500 redningsmenn og -kvinner bemanner 53 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er ofte de første på stedet når uhellet er ute. 

Følg pressemeldinger fra Redningsselskapet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom