NHO

NHOs Årskonferanse 2022

Del
NHOs årskonferanse 2022 avholdes 12.mai og har fått navnet "En ny morgendag" og vil belyse viktige samfunnsspørsmål i lys av situasjonen i Ukraina og konsekvensene det har for Norge og verden.

– Årskonferansen blir en anledning til å belyse de store spørsmål, diskutere utfordringer, finne løsninger og sette kurs for tiden fremover, sier Christian Chramer, direktør for kommunikasjon, samfunn og regioner i NHO.

Etter Russlands invasjon av Ukraina har NHO lagt om hele sin planlagte årskonferanse. Konferansen skal være aktuell, sette agendaen for den politiske diskusjonen og bidra til samarbeid om løsninger. Den skal rett og slett være Norges mest relevante møteplass. Pandemiens effekter vil være med oss i lang tid fremover. Samtidig er Russlands angrep på Ukraina en enorm tragedie som påvirker svært mange. Krigen sender millioner på flukt, stiller store krav til europeiske land, forrykker verdikjeder, endrer energisystemer og skaper usikkerhet hos privatpersoner, bedrifter og nasjoner.

- Samtidig som utfordringene er mange må vi se på hvordan bedriftene kan bidra og vårt fellesskap kan forberede seg og sammen kan løse de sosiale, økonomiske og samfunnsmessige ringvirkningene av pandemi-, krig- og klimautfordringer. Vi må se nærmere på internasjonalt samarbeid, sikkerhet og beredskap, flyktningestrømmer og bedriftenes bidrag i dette. Det er alt dette vi ønsker å belyse når vi inviterer til årskonferanse den 12. mai, sier Chramer.

Energi og sikkerhet på agendaen

Norge skal kutte minst 50 prosent av utslippene innen 2030. Hvordan Norge skal nå klimamålene samtidig som man sikrer et bærekraftig næringsliv og samfunn vil være et viktig tema for årskonferansen.

- Klimaomstillingen blir krevende og altomfattende, men gir også store muligheter for norsk næringsliv. Det er også tydelige dilemmaer når det kommer til energi, bærekraft og miljøhensyn som vi må fortsette å diskutere, sier Chramer.

Fysisk årskonferanse

I fjor var NHOs årskonferanse heldigital som følge av smitteverntiltak. Årets konferanse ble også flyttet fra januar til mai.

- Vi gleder oss veldig til å endelig kunne fylle Oslo Spektrum med 1300 publikummere og dele en super digital sending av årets konferanse med både medlemmer og andre rundt om i landet, avslutter Chramer.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg pressemeldinger fra NHO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO

-Vi må forenkle bærekraftsrapportering for bedriftene17.10.2023 15:03:18 CEST | Pressemelding

Skal norsk næringsliv komme ledende gjennom det grønne skiftet, er vi nødt til å utnytte de konkurransefortrinnene vi har. Ett av dem er at Norge har blant verdens mest digitaliserte økonomier. NHO, Finans Norge, Regnskap Norge og Revisorforeningen ber nå om at Brønnøysundregistrene får mandat til å samle inn bærekraftsrapportering fra bedriftene som et bidrag i innsatsen for å kutte utslipp.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom