Handelshøyskolen BI

Rekordår for vitenskapelig publisering

Del
Forskere fra BI publiserte 381 vitenskapelige artikler, bøker og bokkapitler i 2021. Det er en økning på nesten 20 prosent fra 2020. Det utgjør 508 publiseringspoeng, eller 1,28 poeng per vitenskapelig ansatt.
Handelshøyskolen BI logo
Handelshøyskolen BI logo

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse offentliggjorde i dag publiseringstall for norske forskningsinstitusjoner i 2021. Med 1,28 poeng per vitenskapelig ansatt ligger BI på 8 plass blant forskningsinstitusjoner i Norge.

- BI skal være en ledende europeisk handelshøyskole. For å nå dette målet må våre programmer og kurs være forskningsbaserte. Det er derfor svært gledelig å se at BIs forskere bidrar sterkt med publikasjoner helt i toppen av internasjonal forskning, sier rektor ved BI Inge Jan Henjesand.

Økende vitenskapelig kvalitet

- Dette er veldig gode nyheter, og et resultat av flere år med målrettet arbeid for å styrke forskningen ved BI. Vitenskapelige publikasjoner er en av de viktigste måtene forskere deler innsikten sin på. Ved å publisere i gode fagfellevurderte tidsskrifter sikres kvaliteten på kunnskapen, noe som i neste rekke bidrar til at forskningen tas i bruk og har en samfunnspåvirkning. Fjorårets tall for BI er historisk gode og jeg vil rette en takk til alle de dyktige forskerne på BI, sier prorektor for forskning og fagressurser Hilde C. Bjørnland.

De beste vitenskapelige tidsskriftene kjennetegnes av høye siteringstall og utmerket vitenskapelig kvalitet. BI forholder seg spesielt til rangeringen til Chartered Association of Business Schools (ABS), som vurderer kvaliteten på vitenskapelige tidsskrifter innen næringsliv og ledelse på en skala fra 1-4.

Tidsskrifter rangert 3, 4 og 4* (4 stjerne) er blant de fremste innen fagfeltene sine globalt. Antall publiseringer i disse kategoriene har mer enn doblet seg fra 61 til 124 mellom 2015 og 2021.

Fakta

  • Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) offentliggjør hver vår publiseringstall for norske forsknings-institusjoner.
  • BI vurderer vitenskapelig kvalitet i forhold til to indikatorer: Chartered Association of Business Schools (ABS); og tidsskrifter i topp 10 prosent av de med høyest impact factor.
  • ABS rangerer tidsskrifter på en skala fra 1-4. Tidsskrifter rangert 3, 4 og 4* (4 stjerne) er blant de beste innen samfunnsøkonomiske og økonomiske-administrative fagfelter.
  • Antall publikasjoner i den beste kategorien 4* økte fra 16 i 2020 til 17 i 2021, opp fra 4 i 2015.
  • BI jobber for at så mange som mulig av våre publikasjoner er tilgjengelig gratis gjennom såkalt open access. I 2021 var over 80 prosent av våre publikasjoner gratis tilgjengelige.

Kontakter

Bilder

Handelshøyskolen BI logo
Handelshøyskolen BI logo
Last ned bilde
Utvikling antall publiseringspoeng
Utvikling antall publiseringspoeng
Last ned bilde
Utvikling topprangerte publiseringer
Utvikling topprangerte publiseringer
Last ned bilde

Om Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI
Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

46 41 00 00https://www.bi.edu/

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. BI var den første norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering. Med ca 21.000 studenter er BI en av de største handelshøyskolene i Europa. 

Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom