Flere bedrifter vil flytte IT-tjenestene hjem

Del
Stadig flere norske bedrifter ønsker å insource IT-tjenestene internt, ifølge årets kundetilfredshetsundersøkelse gjennomført av Whitelane Research og PA Consulting. Til sammen er over 1400 IT-kontrakter evaluert.
Knut Erlend Vik, partner PA Consulting
Knut Erlend Vik, partner PA Consulting

– Flere og flere bedrifter ønsker nå å flytte IT-tjenestene tilbake til egen virksomhet. Med IT-systemer langt hjemmefra kan man bli mer sårbar, og mange kjente på dette under koronakrisen. Dessuten ser vi en ny trend med deglobalisering og «homesourcing» av tjenestene. Krigen i Ukraina forsterker dette bildet og vi venter at enda flere bedrifter vil undersøke muligheten for å flytte IT-tjenestene hjem i årene som kommer, sier Knut Erlend Vik, partner i PA Consulting.

PA Consulting har i samarbeid med forskningsorganisasjonen Whitelane Research utarbeidet en kundetilfredshetsundersøkelse basert på over 680 unike outsourcing-kontrakter fra 23 ulike leverandører. Undersøkelsen gjenspeiler kundenes opplevde tilfredshet med leverandører innen IT-sourcing. I tillegg er 750 kontrakter innenfor sky-tjenester med på undersøkelsen.

Et av de viktigste funnene i årets undersøkelse er at norske bedrifter i større grad vil ta tilbake flere IT-oppgaver fremover. Hele 18 prosent av de norske bedriftene svarer at de vil «insource» mer, mot 13 prosent i fjorårets undersøkelse.

– Bedriftene nevner bedre datasikkerhet, og evne til å snu seg kjappere rundt etter markedets behov som de viktigste årsakne til å flytte IT-tjenestene hjem, sier Vik.

I undersøkelsen svarer 39 prosent at virksomhetens outsourcing vil være uforandret neste år. Det er en nedgang fra 45 prosent året før. Samtidig svarer 25 prosent sier de vil outsource mer, og dette tallet er uforandret fra 2021.

Indiske TCS på topp

Undersøkelsen har rangert de ulike selskapene etter kundetilfredshet innenfor kategoriene tjenesteleverandører og skyleverandører. Innen kategorien tjenesteleverandører er det også i år det indiske selskapet Tata Consultancy Services (TCS) som rangeres høyest.

 – TCS har en imponerende seiersrekke de siste årene, selv om Cognizant og Accenture i år bare er henholdsvis et og to prosentpoeng bak. TietoEvry får nok en gang lavest poengsum i undersøkelsen, og de har en nedgang i kundetilfredshet fra i fjor, sier Vik.

 Microsoft Azure og Microsoft Office 365

Innen kategorien skytjenester er selskapene rangert i to ulike underkategorier, infrastruktur som en tjeneste (IaaS) og software som en tjeneste (SaaS). Innen infrastrukturkategorien er det Microsoft Azure som vinner foran Amazon Web Services (AWS). I kategorien software topper Microsoft Office 365 med Salesforce på andreplass.

Resultater fra kundetilfredshetsundersøkelse i regi av PA Consulting og Whitelane Research:

 

Tjenesteleverandører, Norge

Selskap

Total kundetilfredshet

TCS

86 %

Cognizant

85 %

Accenture

84 %

Basefarm

78 %

Cap Gemini

77 %

Sopra Steria

76 %

CGI

73 %

DCX Technology

63 %

TietoEVRY

60 %

  

Skyleverandører, Norge. Infrastruktur som en tjeneste, (IaaS)

Selskap

Total kundetilfredshet

Microsoft Azure

84 %

Amazon Web Services (AWS)

83 %

Google Cloud Platform

80 %

Oracle Cloud Platform

72 %

 

Skyleverandører, Norge. Software som en tjeneste, (SaaS)

Selskap

Total kundetilfredshet

Microsoft Office 365

90 %

Salesforce.com

87 %

ServiceNow

81 %

Oracle

76 %

Microsoft Dynamiccs 365

73%

SAP

70 %

 

Om PA Consulting
PA Consulting er et globalt management consulting-selskap med 3200 ansatte. PA Consulting har bistått som strategisk rådgiver på mer enn 750 kontrakter for over 650 klinter. kontrakter. I Norden er 50 konsulenter dedikert til rådgivning knyttet til strategisk bruk av sourcing.

For mer informasjon, kontakt Knut Erlend Vik, knuterlend.vik@paconsulting.com.,

Mobil: 91361525

Bilder

Knut Erlend Vik, partner PA Consulting
Knut Erlend Vik, partner PA Consulting
Last ned bilde

Om PA Consulting Group

PA Consulting GroupFølg pressemeldinger fra PA Consulting Group

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra PA Consulting Group på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra PA Consulting Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom