Politihøgskolen

Nytt forskningsprosjekt om seksuell trakassering: Hvordan få flere vitner til å si ifra?

Del
I mai starter et nytt, nordisk prosjekt om seksuell trakassering. Forskerne skal undersøke hvordan man kan få flere vitner til seksuell trakassering til å si ifra, og om det fungerer å gjøre det. Prosjektet går over 18 måneder og ledes av Politihøgskolen.
NYTT FORSKNINGSPROSJEKT: Hvordan få flere til å si fra? (Foto: Adobe Stock)
NYTT FORSKNINGSPROSJEKT: Hvordan få flere til å si fra? (Foto: Adobe Stock)

Politihøgskolen har fått midler til prosjektet fra NIKK, Nordisk informasjon for kunnskap om kjønn. Midlene kommer fra Nordisk råd sin satsning på å øke kunnskapen om forebygging av og intervensjoner mot seksuell trakassering.

“Speak Up!”:  A practice-oriented research project on the prevention of Sexual Harassment (SUSH) har oppstart 1 mai og skal, på bakgrunn av intervensjoner som har vist seg å ha effekt, utvikle måter å få vitner til seksuell trakassering til å si ifra om det, og teste ut om de fungerer. Intervensjonene mot seksuell trakassering er basert på et interseksjonelt (alder, kjønn, seksuell orientering og kulturell bakgrunn) perspektiv. I den danske delen ved Syddansk Universitet vil en PhD kandidat bidra, og det jobbes med å få på plass en slik mulighet også fra Politihøgskolens side.

Disse forskerne deltar i prosjektet:

I tillegg deltar representanter fra tre nordiske arbeidslivsaktører: BFA Velfærd & Off. Adm, TCO og Politihøgskolen. Det er også en større referansegruppe for prosjektet.

Seksuell trakassering i politiet som utgangspunkt

Den norske delen av forskningsprosjektet baserer seg på arbeidet som allerede er lagt ned i å forebygge seksuell trakassering i politiet, og her skal vitenskapelig assistent Celine Pedersen bidra.

- Prosjektet vil se på alt som er blitt gjort i norsk politi i seneste tid og mulige effekter, sier Brita Bjørkelo.

Den norske delen skal også se på hvordan det kan utvikles måter å jobbe på som kan få vitner til seksuell trakassering til å si ifra om det, og teste ut om det fungerer. Det sistnevnte må vi søke om ytterligere midler for å kunne besvare, sier Bjørkelo.

Mer informasjon om prosjektet vil komme etter hvert som det skrider frem.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NYTT FORSKNINGSPROSJEKT: Hvordan få flere til å si fra? (Foto: Adobe Stock)
NYTT FORSKNINGSPROSJEKT: Hvordan få flere til å si fra? (Foto: Adobe Stock)
Last ned bilde

Om Politihøgskolen

Politihøgskolen
Politihøgskolen
Slemdalsveien 5
0369 Oslo

23 19 99 00http://www.politihogskolen.no

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom