PlanteVekst: Vi har testet plantebasert fastfood og her er de som er best
23 prosent av nordmenn sier at de begrenser eller kutter ut kjøttspisingen. Og om lag én av fire nordmenn sier de velger å spise mindre kjøtt som klimatiltak. I tillegg viser en norsk studie at ni av ti erfarte at det var enkelt å ha et plantebasert spisemønster.
Den plantebaserte trenden er med andre ord kommet for å bli, derfor ønsket PlanteVekst å undersøke om de som driver med fastfood henger med på denne positive utviklingen. PlanteVekst, som jobber for den plantebasert veksten i Norge, har nylig publisert en rapport som rangerer 14 norske fastfood-kjeder hvor det plantebaserte utvalget, samt kvalitet og smak er vurdert.
Det er både overraskende og skuffende at store internasjonale kjeder som Burger King og McDonald’s leverer så dårlig på både utvalg og smak. Det er for dårlig at de ikke henger med på utviklingen og er så lite innovative når det gjelder plantebasert mat. Men vi har fått flere positive overraskelser underveis, som Tine sitt plantebaserte merke Gryr sitt samarbeid med Pizzabakeren som har resultert i en egenprodusert og velsmakende vegansk ost de bruker på fire av Pizzabakeren sine pizzaer Og Shell sin smaksfulle plantebaserte burger fra Naturli som gir oss en skikkelig saftig burgeropplevelse og som gjør det lett for kundene å velge en sunnere og mer klimavennlig burger på veien.
Disse 3 er best på plantebasert fasfood
Førsteplassen går til svenske MAX Burgers. Her kan man få smakfulle plantebaserte og klimavennlige burgere på en tradisjonell fastfood-måte, men også nuggets som har helt lik smak og tekstur som de kyllingbaserte nuggetsene.
- De plantebaserte nuggetsene er så lik orginalene at man av og til vurderer å spørre kjøkkenet om vi har fått riktige nuggets, da de smaker helt som kyllingnuggets. Men de er plantebaserte, smakfulle og gir oss den fastfood-følesen man ønsker, sier Camilla Dahlberg, Leder for PlanteVekst
Hos MAX Burgers får man nå også milkshakene deres i plantebaserte utgaver som er så kremete og smakfulle, at de gjør behovet for milkshake basert på animalske ingredienser helt overflødig.
Hos Bislett Kebab, som kaprer andreplassen i rangeringen, kan man finne alt fra kebab, burger og pizza i vegansk versjon. Deres kebab er velsmakende og gir oss en autentisk kebabopplevelse. Med den kvaliteten deres plantebaserte retter har, sikrer man at kundene kommer tilbake og blir lojale kunder. Den plantebaserte maten til Kebab House er så god at selv den mest innbitte kjøttspiser vil kunne like de plantebaserte rettene deres.
På tredjeplassen finner vi Munchies, som nok har den beste plantebaserte burgeropplevelsen. Hos Munchies får du virkelig følelsen av å spise en saftig og kjøttfull burger, helt uten animalske produkter. Det er slike burgere som gjør det lett for kjøttspisere å velge plantebasert, uten at man føler at man mister noe.
- Plantebasert mat er i full frammarsj, men det kunne imidlertid gått betydelig raskere dersom alle kjedene ga like mye oppmerksomhet til de plantebaserte rettene som topp 3 i vår rangering gjør. Vi håper flere vil la seg inspirer av Max Burgers, Bislett Kebab og Munchies som virkelig viser hvor god plantebasert fastfood kan være, bare man prioritere det like mye som de andre rettene man har på menyen, sier Dahlberg.
Nøkkelord
Kontakter
Camilla DahlbergLeder i PlanteVekstPlanteVekst
Tel:92987765camilla@plantevekst.noBilder
Om Anima - Stopp dyremishandling
Postboks 1073 Sentrum
0104 Oslo
92 98 77 65https://stoppdyremishandling.no
Anima - Stopp dyremishandling er en internasjonal dyrevernorganisasjon som jobber for å stoppe dyremishandling på nasjonalt og internasjonalt nivå gjennom blant annet redningsaksjoner av dyr i nød, informasjonsvirksomhet, samarbeid med næringslivet, politisk arbeid og fredelige kampanjer.
Anima omfatter også PlanteVekst, som jobber for å fremme plantebasert vekst.
Følg pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Anima - Stopp dyremishandling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling
Dyrevenner henger falske plakater i over 200 Coop-butikker29.4.2024 06:17:00 CEST | Pressemelding
I over 200 Coop-butikker over hele vårt langstrakte land har frivillige i dyrevernorganisasjonen Anima hengt opp falske nyhetsplakater de siste dagene. På satirisk vis gjør plakatene kundene oppmerksomme på at Coop ikke har lagt planer om å utfase turbokylling, til tross for at over syv av ti Coop-medlemmer vil dette.
Medlemsdemokratiet erklæres “dødt" under satirisk protest ved Sentrumsløpet24.4.2024 15:19:39 CEST | Presseinvitasjon
Mens tusenvis av løpere setter av gårde i Sentrumsløpet, vil dyrevelferdsorganisasjonen Anima avholde en satirisk pressekonferanse et steinkast unna. En demonstrant, utkledd som Coops administrerende direktør Philipp Engedal, vil dramatisk erklære medlemsdemokratiet for "dødt", som en del av en større protest mot Coops bruk av turbokylling.
– Coop selger turbokylling mot medlemmenes ønske22.4.2024 06:11:00 CEST | Pressemelding
Dyrevernorganisasjonen Anima mener Coop-ledelsen må lytte til medlemmene og fjerne turbokylling fra butikkhyllene akkurat som Rema 1000 har gjort siden 2018.
Ny avsløring: Nyklekte turbokyllinger klemmes ihjel og spiser hverandre5.12.2023 06:00:00 CET | Pressemelding
Nye skjulte opptak fra svensk klekkeri avslører kannibalisme, knuste kyllinger og fugler som lider i lengre tid. I år ble 345.600 egg fra samme klekkeri importert til Norge, turbokyllinger som har endt opp hos norske forbrukere.
Dansk mink lider: Nye bilder viser mink dekket av blod og betente bittsår17.11.2023 15:45:12 CET | Pressemelding
Nye bilder fra en dansk minkfarm viser blant annet mink med bittsår og blod i pelsen. Avsløringen kommer etter at danske minkoppdrettere helt nylig gjenopptok produksjonen. Nå må den danske regjeringen handle, sier dyrevernorganisasjonen Anima.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom