Akademiet Norge

Privat ungdomsskole til Lier

Del
Høsten 2022 åpner dørene til Akademiet Ungdomsskole Lier. Akademiet driver i dag grunnskoler med elever fra 1. til 10. trinn i Drammen og Oslo – og gleder seg stort til oppstart også i Lier.
Akademiet starter ungdomsskole i Lier. Skolen vil ta inn elever til 8. trinn gjennom våren, med skolestart i august 2022.
Akademiet starter ungdomsskole i Lier. Skolen vil ta inn elever til 8. trinn gjennom våren, med skolestart i august 2022.

Akademiet er Norges største aktør innen privat videregående skole og driver 13 private videregående skoler over hele landet. I tillegg driver Akademiet i dag to grunnskoler, Akademiet Realfagsskole Drammen med elever fra 1. til 10. trinn – og Akademiet Realfagsskole Oslo med elever fra 7. til 10 trinn. 

Nå blir det også grunnskole i Lier, nærmere bestemt ungdomsskole for elever fra 8. til 10. trinn. Skolen vil ta inn elever til 8. trinn gjennom våren, med skolestart i august 2022.


Lang erfaring med å drive skole
Hilde Dramdal har vært på eiersiden i Akademiet siden de første videregående skolene ble etablert i 2005. Hun har lang erfaring som skoleleder både for barne- og ungdomsskoler og videregående skoler.

Dramdal forteller at hun og Akademiet gjennom mange år har lært mye hva som skal til for å drive en skole hvor elevene lærer og trives.

– Vi gleder oss veldig til å endelig «være på plass» i Lier, dette har vi ønsket oss lenge! Våre to eksisterende grunnskoler i Drammen og Oslo, får svært gode tilbakemeldinger fra både elever og foresatte. Vi har drevet skole lenge, og vi har lært mye om hva som fungerer for at elevene skal lære og trives best.­ Nå vil vi arbeide for å skape fremtidens skole også i Lier.


Søker etter rektor og lærere
I første omgang vil Dramdal selv være rektor ved skolen, men stillingen som rektor i tillegg til flere lærerstillinger er nå utlyst. Skolen vil få sentral beliggenhet, men eksakt lokasjon er ennå ikke helt på plass.

– Vi vurderer flere alternativer når det kommer til lokasjon, avgjørelsen vil tas i løpet av kort tid. Nå konsentrer vi oss om å ta imot henvendelser fra foresatte og elever som har spørsmål om skolen. Stillingen som rektor og flere lærerstillinger er utlyst og vi opplever god interesse, også lokalt i Lier – det er veldig hyggelig, sier Dramdal.


Akademiet Ungdomsskole Lier inviterer til informasjonsmøte i lokalene til Akademiet VGS Ypsilon på Landfalløya i Drammen 20. april. Dramdal sier at de denne dagen vil informere om skoletilbudet, søknadsprosessen og svare på spørsmål fra foresatte og elever som vurderer å søke. 


Akademiet topper Elevundersøkelsen
Akademiets skoler kan vise til svært gode resultater når det gjelder elvenes opplevelse av blant annet læring og trivsel. Hver høst gjennomføres Elevundersøkelsen ved alle landets nærmere 400 videregående skoler, offentlige og private. Målet er å kartlegge elever i videregående skole opplevelse av trivsel på skolen, deres motivasjon for å lære, hvordan de opplever lærernes støtte og faglige veiledning. 

Akademiets videregående skole på Sundland har tronet på toppen av listen på landsbasis, i hele 11 år på rad. Isolert i Viken, viser den ferskeste undersøkelsen at de tre skolene med best resultat alle er Akademietskoler.

– Dette er vi veldig stolte av, og vi mener at det viser at vi har en viktig rolle i norsk skole. Våre skoleledere, lærere og administrasjon er svært dyktige, og arbeider hver dag for å skape den beste skolen for elevene. Vi opplever at vi har mye å bidra med, avslutter Dramdal.

Nøkkelord

Kontakter

Hilde Dramdal
Rektor
Akademiet Ungdomsskole Lier
482 04 848
hilde.dramdal@akademiet.no


Kjetil Eide
Styreleder
Akademiet Ungdomsskole Lier
917 16 764
kjetil.eide@akademiet.no

Bilder

Akademiet starter ungdomsskole i Lier. Skolen vil ta inn elever til 8. trinn gjennom våren, med skolestart i august 2022.
Akademiet starter ungdomsskole i Lier. Skolen vil ta inn elever til 8. trinn gjennom våren, med skolestart i august 2022.
Last ned bilde
Akademiet Ungdomsskole Lier inviterer til informasjonsmøte i lokalene til Akademiet VGS Ypsilon på Landfalløya i Drammen 20. april.
Akademiet Ungdomsskole Lier inviterer til informasjonsmøte i lokalene til Akademiet VGS Ypsilon på Landfalløya i Drammen 20. april.
Last ned bilde
Hilde Dramdal er rektor ved Akademiet Ungdomsskole Lier.
Hilde Dramdal er rektor ved Akademiet Ungdomsskole Lier.
Last ned bilde

Lenker

Om Akademiet Norge

Akademiet Norge
Akademiet Norge
Skogliveien 4, Bygg C
3047 Drammen

922 36 600http://www.akademiet.no/

Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8.500 elever over hele landet.

Akademiet Videregående Skole finner du i Oslo, Sandvika, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Ålesund og Bergen.
Våre skoler tilbyr et bredt utvalg av utdanningsprogram fra Studiespesialisering med realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi, i tillegg til valg om ulike fokusområder som teknologi og forskning, business, juss, internasjonal linje, til studieforberedende Medier og kommunikasjon, Studiespesialisering med Toppidrett, Informasjonsteknologi og medieproduksjon og Påbygging til generell studiekompetanse.

Akademiet Grunnskole er realfagsskoler og holder til i Oslo og Drammen.

Akademiet Ungdomsskole finner du i Lier.

Akademiet Privatistskole for deg som skal ta fag fra vgs eller ønsker generell studiekompetanse som privatist, finner du i alle byer med videregående skoler, og også i Tønsberg og Trondheim. Privatistskolene tilbyr eksamensrettet undervisning med erfarne lærere i et bredt utvalg av fag. For deg som skal ta flere fag, tilbyr vi fagpakker. 

Akademiet Nettstudier er landets største offentlig godkjente nettskole, og tilbyr faglig oppdaterte og eksamensrettede nettkurs for deg som skal ta fag fra vgs som privatist. Med Akademiet Nettstudier kan du studere når og hvor du vil. Vi har fleksibel oppstart og passer derfor godt for deg med jobb eller andre forpliktelser uansett hvor i landet du befinner deg. Kursinnholdet er digitalt og blir presentert i en enkel og forståelig struktur.

Akademiet Utveksling tilbyr utveksling til en rekke destinasjoner for elever i VG2.

Heltbergskolene med Heltberg Private Gymnas har vært en del av Akademiet siden 2012. Høsten 2021 byttet skolene navn og ble Akademiet Heltberg-skoler.  

Akademiet jobber kontinuerlig for å bli bedre og for at våre lærere skal skape engasjement for læring, og vi tror at elevens motivasjon for læring skapes best av lærere som selv er engasjerte og ser hver enkelt elev. Vi skal være Norges beste og mest fremtidsrettede skole både når det gjelder pedagogikk og teknologi.

Følg pressemeldinger fra Akademiet Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademiet Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Akademiet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom