
Strever for å bli lønnsomme, gir bort omsetning til flyktninger i Ukraina

Strever selv for å overleve
Nimbu har holdt åpent siden 17 februar 2021, men med strenge koronarestriksjoner og innstramninger, fikk den nyoppstartede restauranten kun lov til å holde åpent i 183 dager. Med 150 no-shows i måneden, dyr husleie, usikkerhet rundt varelager og andre løpende kostnader, er det ikke lett for en ny bedrift å overleve denne pandemien.
En meningsløs og brutal krig med uskyldige ofre
Flyktninghjelpen har vært til stede i Ukraina siden 2014, og hjulpet over 700.000 mennesker med mat, husly, vann, sanitære tjenester og rettshjelp. Mens tusenvis av sivile er fanget i mørke og kalde kjellere og bomberom, uten mulighet til å evakuere, gjør NRC (Norwegian Refugee Council) sitt ytterste for å ta vare på sine egne familier og andre i nød.
NRC har startet en innsamlingsaksjon hvor alle pengene går til å hjelpe krigsrammede Ukraina. Mange av NRC sine ansatte ble fordrevet fra Donetsk og Luhansk, da konflikten først brøt ut i 2014. Nå har de blitt tvunget til å flykte igjen.
Nimbu Oslo bidrar i dugnaden
Nå skal Oslo-restauranten selv bidra i dugnaden og har satt seg et mål om å støtte NRC med 100 000 kr. Restaurant-eier og investor Anders Gill bidrar selv med ytterligere 50 000 kr fra egen lomme til stiftelsen.
- Bransjen ligger nede med brukket rygg og har så vidt begynt å lege, men nå er ikke tiden for å tjene penger, nå må alle hjelpe de som virkelig trenger det og bidra der man kan. Jeg har selv innvandrerforeldre som flyttet til Norge for å gi barna sine et bedre liv. De åpnet mulighetsrommet for meg, så nå må jeg benytte meg av den og hjelpe andre. Jeg vil oppfordre alle våre gjester til å støtte aksjonen førstkommende torsdag.
NRC Spleis-kampanje har allerede hentet inn i overkant av en million kroner. Se kampanjen på Spleis.no: https://www.spleis.no/project/213233/description
Kontakter
Anders GillInvestor
Tel:48087363Bilder
Om Nimbu
Nimbu er Norges første Indisk fine dining restaurant med røtter tilbake til 1990. Nå er det tredje generasjon som bringer Indisk mat til det Norske folk i moderne Bjørvika. Med lokasjon langs bryggen, og kokker fra verden rundt; har Nimbu rukket å ta rollen som stedet for Indisk innovasjon på tallerkenen.
Følg pressemeldinger fra Nimbu
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nimbu på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.