Norsk Luftambulanse

Stiftelsen Norsk Luftambulanse styrker akuttberedskapen under World Cup i alpint

Del
Stiftelsen Norsk Luftambulanses stiller sitt legehelikopter og mannskap til rådighet i Kvitfjell denne uken for å sikre beredskapen rennet krever og at denne ikke går utover den vanlige akuttberedskap i området.
Foto: Kyle Meyr.
Foto: Kyle Meyr.

For andre gang er Stiftelsen Norsk Luftambulanse medisinsk partner for World Cup Kvitfjell som i år går av stabelen 2.-6. mars.

«På grunn av ulykker i tidligere alpine konkurranser, er World Cup-arrangørene pålagt å ha luftambulanse på stedet. Vi ønsker å bidra til at rennet har en lokal beredskap på høyt nivå og at eventuelle hendelser ikke belaster verdifulle lokale resurser: Kvitfjell ligger i et sentralt østlandsområde med høy aktivitet – især nå i vinterferiesesongen – og den lokale beredskapen trengs der den er,» sier Stephen Sollid, sjeflege i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Organisasjonen stiller med sitt eget legehelikopter som til vanlig brukes til giverfinansiert forskning, utvikling og trening for å løfte luftambulansetjenesten i Norge til nye høyder. I likhet med andre legehelikoptre er utviklingshelikopteret bemannet med pilot, redningsmann og lege. Disse jobber deltid for stiftelsens utviklingshelikopter og blir derfor ikke tatt ut av luftambulansetjenesten for å stille.

«Å være medisinsk partner for dette arrangementet er vinn-vinn-situasjon: Vi bidrar med den kompetansen og de resursene vi har og kan samtidig fortsette arbeidet vårt: Mellom rennene skal mannskapet trene på redningstekniske operasjoner og teste ut utstyr som inngår i våre utviklingsprosjekter,» forteller Sollid.

Leder for World Cup i Kvitfjell, Ole Kristian Kirkerud, er også fornøyd med samarbeidet og sier han er stolt over partnerskapet:  

«Å ha en så solid og sterk samarbeidspartner i ryggen er helt avgjørende for gjennomføringen av de årlige World Cup-rennene i utfor og Super-G i Kvitfjell. For oss som arrangør er det viktig å ha den kompetansen som Norsk Luftambulanse besitter. ‘Uten Norsk Luftambulanse, ingen World Cup-renn’ er ikke bare en påstand, men en sannhet,» sier Kirkerud.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kyle Meyr.
Foto: Kyle Meyr.
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk Luftambulanse

Norsk Luftambulanse
Storgata 33
0184 Oslo

64 90 44 50http://www.norskluftambulanse.no

Stiftelsen Norsk Luftambulanse er en ideell organisasjon med rundt 300 000 støttemedlemmer. Formålet er å fremme avansert prehospital akuttmedisin gjennom forskning, utviklingsprosjekter og undervisning til beste for akutt syke og alvorlig skadde. Stiftelsen Norsk Luftambulanse er et av Europas største forskningsmiljøer innen akuttmedisin utenfor sykehuset.

Datterselskapet Norsk Luftambulanse Helikopter er et operatørselskap som driver legehelikoptervirksomhet på kontrakt med Luftambulansetjenesten HF. Selskapet drifter alle landets 13 luftambulansebaser for helikopter.

Datterselskapet Norsk Luftambulanse Teknologi utvikler, eier og driver eiendom, teknologiske løsninger, systemer og tjenester. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Luftambulanse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Luftambulanse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Luftambulanse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye