Anima - Stopp dyremishandling

Dyrevernere utlover en halv million kr i dusør for fri adgang til kyllinghall

Del
Dyrevernorganisasjonen Anima tar drastiske midler i bruk for å vise forbrukere hvordan Coop sine turbokyllinger lever. I en ny annonsekampanje utlover organisasjonen 500 000 kr til en bonde som vil vise frem sine konvensjonelle kyllinger for offentligheten.

“Så, kjære bønder (...) Vi håper at du vil hjelpe til med å sette fokus på hvordan de billigste kyllingene i Norge faktisk har det. Vi tilbyr full anonymitet, hvis du ønsker det.” Slik skriver Anima i sin seneste annonse, som gjennom uken blir trykket i 19 av landets aviser, inkludert fem innrykk i Dagbladet.

Med oppfordringen følger et tilbud om en dusør på intet mindre enn 500 000 kr. Tiltaket skjer etter at Coop har avvist å la Anima dokumentere forholdene på de farmene hvor deres turbokyllinger lever.

– Norske forbrukere har rett til å se hvordan kyllingene som ligger i kjøledisken har levd. Det er urimelig at dagligvarekjedene slipper unna med smart markedsføring, og fører forbrukere bak lyset. Hvor mange vet f.eks. at over 9 av 10 kyllinger Coop selger er turbokyllinger?, uttaler kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.

Journalister er velkomne

Konkret ønsker Anima å få fri adgang til å dokumentere forholdene i en konvensjonell kyllinghall fra kyllingene settes inn til fem uker senere når de samles inn og kjøres til slakteriet. Anima skal ha muligheten til å montere kamera i kyllinghallen og invitere journalister til å komme inn og se forholdene.

– Problemene i den industrielle produksjonen av kyllinger har vært kjent i årevis, og nå er det på tide med full åpenhet for å få fart på prosessen for markante forbedringer. Det er en ting å lese om lidelsen til kyllingene, men det er noe helt annet å se det ufiltrert, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.

Det er mulig for Anima å utlove en så stor dusør fordi organisasjonen har et pengesterkt amerikansk fond i ryggen, som støtter organisasjoner som jobber for å forbedre kyllingvelferd.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Her kan du se hele annonsen til Anima.
Her kan du se hele annonsen til Anima.
Last ned bilde
Her er en turbokylling fra et fransk firma. Foto: L214.
Her er en turbokylling fra et fransk firma. Foto: L214.
Last ned bilde

Om Anima - Stopp dyremishandling

Anima - Stopp dyremishandling
Anima - Stopp dyremishandling
Postboks 1073 Sentrum
0104 Oslo

92 98 77 65https://stoppdyremishandling.no

Anima er en dyrevernforening som i 2000 ble grunnlagt i Danmark, og som kom til Norge i 2017. Internasjonalt er organisasjonen kjent som Anima International, og opererer i 10 land. Anima jobber for at dyr skal bli respektert, ikke misbrukt. Om det er kjæledyr, husdyr, pelsdyr, forsøksdyr eller dyr i underholdning.

Anima griper inn der det er behov og jobber målrettet for å oppnå konkrete resultater for dyrene. Organisasjonen fokuserer på å påvirke både politikere, bedrifter og forbrukere. Animas viktigste oppgave er å være en stemme for dyrene, da de ikke kan snakke for seg selv.

Følg pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Anima - Stopp dyremishandling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom