Flere får bostøtte på grunn av høye strømpriser - du kan fortsatt søke

Bostøtten som ble utbetalt i februar er beregnet ut fra mottakerens inntekt og boutgifter i januar. Blant dem som mottar bostøtte i februar inngår søkere som har fått rett til bostøtte som følge av den midlertidige styrkingen av bostøtten på grunn av høye strømpriser. Den midlertidige styrkingen gjelder for månedene desember, januar og februar, og betales ut i januar, februar og mars.
Bostøtteutbetalingen i desember 2021 var den siste før den midlertidige styrkingen av ordningen. Da fikk om lag 71 200 husstander utbetalt bostøtte. Dermed har antall husstander som mottar bostøtte økt med 19 200 etter at den midlertidige styrkingen av ordningen trådte i kraft.
Bostøttemottakerne fikk i gjennomsnitt utbetalt 2 914 kroner i bostøtte i februar, og i tillegg en ekstrautbetaling på 2 600 kroner i gjennomsnitt til dekning av høye strømutgifter.
1 500 søknader etterbehandlet
Normalt er det en fast søknadsfrist for bostøtte hver måned. I forbindelse med den midlertidige styrkingen av ordningen og de ekstra utbetalingene til høye strømutgifter, har regjeringen åpnet for at du kan søke støtte for desember, januar og februar etter den opprinnelige søknadsfristen.
Så langt har kommunene etterbehandlet om lag 1 500 søknader om bostøtte som har kommet inn etter den opprinnelige søknadsfristen, hvorav drøyt 1 100 for desember og nær 400 for januar. Om lag 2/3 av disse søkerne har fått innvilget bostøtte og strømtillegg, mens de resterende har fått avslag, hovedsakelig fordi de har for høy inntekt til å ha krav på bostøtte.
Det er enkelt å søke – søknadsfristen er 1. april
Det er enkelt å søke om bostøtte. Man kan søke elektronisk for februar via Husbankens nettsider fram til 25. februar. Søknad om støtte for desember og januar, samt søknad for februar som leveres etter 25. februar, må leveres på papir. Informasjon om hvordan du søker, finnes via forsiden på www.husbanken.no. Hvis du trenger hjelp til å fylle ut søknaden, kan du få hjelp av kommunen.
Detaljert statistikk
Detaljert oversikt over hvor mange som får bostøtte fordelt på fylker og kommuner finnes i statistikkbanken på nettsidene til Husbanken: https://statistikk.husbanken.no/bostotte
(NB! Statistikken inkluderer ikke ekstrautbetalingen til høye strømutgifter)
Nøkkelord
Kontakter
Are SaurenFagdirektør, kommunikasjon
Tel:+47 995 51 666are.sauren@husbanken.noBilder

Om Husbanken
Husbanken setter i verk regjeringens boligsosiale politikk. Gjennom virkemidler som bostøtte, lån, tilskudd, kompetanseoverføring og kunnskapsutvikling støtter vi kommunene faglig og økonomisk i deres arbeid med å hjelpe vanskeligstilte på boligmarkedet. Andre sentrale samarbeidspartnere er velferdsaktører, byggenæringen og kunnskapsmiljøer.
Våre om lag 300 ansatte er fordelt på kontorer i Drammen (hovedkontor), Oslo, Arendal, Bergen, Trondheim, Bodø og Hammerfest.
Husbanken er underlagt Kommunal- og distriktsdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Husbanken
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Husbanken på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Husbanken
Heim kommune vant Boligprisen 202520.3.2025 09:08:19 CET | Pressemelding
Det stod mellom tre finalister da den nyetablerte Boligprisen ble delt ut onsdag 19. mars. Heim kommune med sine nye boligmodeller stakk av med seieren.
Dette er finalistene til Boligprisen 20256.3.2025 11:22:57 CET | Pressemelding
Husbankens jury mottok mange nominasjoner til den nyetablerte Boligprisen. Nå står tre gode prosjekter igjen som finalister: Heim kommune for sine nye boligmodeller, Senja kommune med Pilot Senja og Kirkens Bymisjon (Tønsberg) for Ung i Bolig.
Husbanken satser med ny nasjonal boligkonferanse21.2.2025 08:34:06 CET | Pressemelding
Husbanken inviterer til en helt ny konferanse 19.–20. mars i Oslo. Boligpulsen samler kommuner, byggeaktører, fageksperter og mange flere til inspirerende foredrag og debatter på boligområdet.
Husbanken: Situasjonen i leiemarkedet er utfordrende14.2.2025 09:13:08 CET | Pressemelding
En ny rapport fra Husbanken viser at det er økende knapphet på utleieboliger i Norge. Stadig flere står på venteliste for kommunal bolig. Mange leietakere med svak økonomi står i fare for å misligholde boutgiftene sine.
Du kan søke om 30 000 kroner i stipend for å skrive masteroppgave for Husbanken29.1.2025 14:57:01 CET | Pressemelding
Studerer du ved universitet eller høyskole i Norge, og skal skrive masteroppgave om tema knyttet til boligpolitikk, boligsosialt arbeid eller boligutvikling? Da kan du søke Husbanken om stipend på 30 000 kroner.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom