Lyse

Lyse kjøper mobiloperatøren Ice

Del
Lyse har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i ICE Group Scandinavia Holding AS.
Ice sitt hovedkontor i Nydalen i Oslo. (Foto: Ice)
Ice sitt hovedkontor i Nydalen i Oslo. (Foto: Ice)

Lyse har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i ICE Group Scandinavia Holding AS. I den forbindelse vil Toril Nag (Lyse) og Eivind Helgaker (Ice) være fysisk til stede i Ice sine lokaler i Nydalen og tilgjengelige for pressen for spørsmål, kommentarer og fotografering etter avtale i tidsrommet fra kl. 10.30 til 13:00. 

Lyse og Ice er begge viktige utfordrere i sine markeder. Lyse var gjennom Altibox først ute med fiberbredbånd til privatmarkedet i Norge og Ice har nådd langt i sin utbygging av et nasjonalt tredje mobilnett. Nå har selskapene funnet hverandre og skal sammen bidra til at alle i Norge får tilgang til høyhastighetsnett. Lyse og Ice er rett og slett en svært godmatch i det norske telekom-puslespillet. Med fiber på den ene siden og mobil på den andre, møtes selskapene for å skape Norges råeste 5G-nett og fortsette å rulle ut fiber og fast trådløst bredbånd over hele landet.

- Oppkjøpet av Ice vil etablere Lyse som en fullverdig teleoperatør på linje med Telenor og gi en forsterkning av den samlede telekominfrastrukturen i Norge. Ved å få Lyse inn på eiersiden vil Ice kunne bli en mer solid mobiloperatør som vil kunne konkurrere enda sterkere i det norske telemarkedet. Dette vil gi økt valgfrihet, bedre kundeopplevelser og mer fornøyde kunder, sier konserndirektør tele, Toril Nag i Lyse.

- Ice sin ledelse har brukt lang tid på å søke etter den beste langsiktige løsningen for selskapet og er svært glade for å få inn Lyse på eiersiden. Dette kjøpet markerer starten på et nytt norsk industrieventyr. Sammen har vi både verdensledende infrastruktur og dyktige fagfolk, og vi er rigget for å få til enda mer sammen enn det vi kunne fått til alene, sier administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.

Både Ice og Altibox-partnerskapet har passert 700.000 kunder og investert milliarder i nye nett. Sammen besitter Ice og Lyse landsdekkende digital infrastruktur og en stor andel av mobilfrekvensene for både 4G og 5G. Det legger til rette for satsing som vil komme både forbrukere, bedriftene, industrien og offentlig sektor til gode.

Praktisk informasjon:

Adresse: Nydalsveien 18 B, 0484 Oslo

Kontaktinformasjon:

Andreas Veggeland, kommunikasjonssjef tele Lyse: 982 96 708
Reynir Johannesson, kommunikasjonsdirektør Ice: 465 48 595 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ice sitt hovedkontor i Nydalen i Oslo. (Foto: Ice)
Ice sitt hovedkontor i Nydalen i Oslo. (Foto: Ice)
Last ned bilde
Toril Nag, konserndirektør tele i Lyse. (Foto: Tommy Ellingsen / Lyse)
Toril Nag, konserndirektør tele i Lyse. (Foto: Tommy Ellingsen / Lyse)
Last ned bilde
Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice. (Foto: Terje Borud, Ice)
Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice. (Foto: Terje Borud, Ice)
Last ned bilde

Om Lyse

Lyse
Lyse
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

+47 51 90 80 00http://www.lysekonsern.no

Lyse er et norsk konsern med virksomhet innen fornybar energi og telekommunikasjon. Lyse-konsernet er en nasjonal aktør innen fornybar og regulerbar vannkraft og er landets fjerde største vannkraftprodusent. Lyse har lenge vært en pådriver for utbygging av robust digital infrastruktur. Gjennom det landsomfattende Altibox-partnerskapet leverer konsernet bredbånds- og underholdningstjenester til en betydelig andel av befolkningen og gjennom mobiloperatøren Ice bygger vi Norges tredje 5G mobilnett.

Konsernet er heleid av 14 kommuner i Sør-Rogaland, og vår verdiskaping går tilbake til fellesskapet. Våre eierkommuner legger til grunn et langsiktig industrielt eierskap og har forventninger til selskapet som samfunnsbygger med et regionalstrategisk perspektiv og tilfredsstillende lønnsomhet.

Lyses totale bidrag til stat, vertskommuner og eierkommuner for 2022 var på om lag 11,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Lyse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lyse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lyse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom