NGI

NGI flytter midlertidig fra Ullevål til Nydalen

Del
NGI - Norges Geotekniske Institutt planlegger å bygge en forsknings- og næringslivscampus på sin eiendom i Sognsveien 72 ved Ullevål Stadion i Oslo. Midlertidig adresse fra og med 28. februar 2022 er Sandakerveien 140.
NGIs nye midlertidige lokaler i Sandakerveien 140, rett på østsiden av Nydalsbrua
NGIs nye midlertidige lokaler i Sandakerveien 140, rett på østsiden av Nydalsbrua

– Fra 28. februar gleder vi oss til å ta imot ansatte, samarbeidspartnere og andre besøkende i de nyoppussede, midlertidige lokalene i Nydalen, sier administrerende direktør for NGI, Lars Andresen.

Flytter og reetablerer laboratorier og spesialrom

NGI, som er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning, utvikling og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag, har i dag laboratorier, forsøkshall for modellforsøk og annen teknisk forskningsinfrastruktur i Sognsveien.

– Laboratoriene, der det gjøres geotekniske, bergmekaniske og miljøgeotekniske undersøkelser, er grunnpillarer i vår virksomhet. Laboratoriene brukes til et bredt spenn av samfunnsnyttige oppgaver, som kartlegging av kvikkleire, fundamentering av havvindkonstruksjoner og å kartlegge forurensing i grunnen. Det er derfor svært viktig for oss å flytte og reetablerer disse aktivitetene i Sandakerveien 140 uten for mye driftsstans, sier Andresen.

Bygger Campus Ullevål

Illustrasjonsfoto av planlagt Campus Ullevål

Dagens NGI-bygg i Sognsveien 72 er fra 1966. Her ønsker NGI å bygge forsknings- og innovasjonscampusen, Campus Ullevål, med 1500 arbeidsplasser. Campus Ullevål vil være en sentral del av Norges første innovasjonsdistrikt, Oslo Science City, som nå bygges opp i området mellom Marienlyst og Ullevål, nordvest for Oslo sentrum.

– Selv om det er med et visst vemod at vi flytter fra NGI-bygget i Sognsveien, mener vi det er helt riktig å bygge et nytt og framtidsrettet bygg. Både NGI, og NIVA som vil være en stor leietager i bygget, har behov for mer plass. Bygget vil være et multifunksjonsbygg med åpning for publikum på grunnplan og med en sterk miljø- og teknologiprofil. Målet er at dette skal være en attraktiv forsknings- og næringslivscampus for hvor folk møtes, idéer skapes og innovasjoner utvikles i samspill mellom mange leietakere og ansatte, sier Andresen.

Tester ut fleksibelt arbeidsplasskonsept

I Sandakerveien 140 vil NGI prøve ut et fleksibelt arbeidsplasskonsept, der de ansatte velger arbeidsplass og arbeidssone ut fra hvilken arbeidsoppgave de skal utføre. Erfaringene vil NGI ta med seg inn i planleggingen av arbeidsplasskonsept for Campus Ullevål.

– Pandemien har endret arbeidslivet, og de beste løsningene tror jeg ikke er klart for noen i dag. Men vi ønsker alle fleksibilitet og stor grad av autonomi. Samtidig blir det viktig å organisere arbeidsplassen slik at den støtter opp om motivasjon, trivsel og verdiskaping og et godt samspill mellom kunder, samarbeidspartnere, gjester og studenter. Det skal vi jobbe hardt for å få bra til i Sandakerveien 140, sier Andresen.

Bilder

NGIs nye midlertidige lokaler i Sandakerveien 140, rett på østsiden av Nydalsbrua
NGIs nye midlertidige lokaler i Sandakerveien 140, rett på østsiden av Nydalsbrua
Last ned bilde
Planlagt nytt bygg, Campus Ullevål.
Planlagt nytt bygg, Campus Ullevål.
Last ned bilde

Om NGI

NGI
NGI
Sandakerveien 140
0484 Oslo

22 02 30 00http://www.ngi.no

På sikker grunn

NGI – Norges Geotekniske Institutt – er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag, der vi integrerer kunnskap mellom geoteknikk, geologi og geofysikk. Vår forskning gir kunnskap som styrker norsk næringsliv til å løse noen av de viktigste utfordringene vi står overfor innenfor klima, miljø, energi og naturfarer.

Gjennom årene har vi tiltrukket oss dedikerte fagfolk og internasjonale eksperter på bruk av geomaterialer som byggegrunn og byggemateriale, skredproblematikk og forurensning av grunnen. Utvikling og anvendelse av ny teknologi står helt sentralt i vår virksomhet for å finne bærekraftige løsninger og sikre at vi bygger et samfunn på sikker grunn. Vår ekspertise og løsninger er kjent og etterspurt i store deler av verden.

NGI har hovedkontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim, forskningsstasjon for snøskred på Strynefjellet, og utenlandskontorer med geoteknisk laboratorium i Houston, Texas, USA, og i Perth, Western Australia, i tillegg til samarbeidsavtaler med veletablerte selskap og institusjoner i store deler av verden.

NGI ble formelt opprettet 1. januar 1953, underlagt Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd (NTNF). I 1985 ble NGI omgjort til en selvstendig stiftelse. Driftsvirksomheten (forskning og rådgivning) ble 1. januar 2024 overført til Norges Geotekniske Institutt AS, et aksjeselskap som eies 100 % av stiftelsen NGI.

Som en av hovedpartnerne støtter NGI Ingeniører Uten Grenser (IUG) økonomisk og gjennom å bidra med ingeniørkompetanse til IUGs oppdrag for norske bistandsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra NGI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NGI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye