Siemens

Aarbakke er kåret til Norges smarteste industribedrift i 2021!

Del
I sterk konkurranse med en rekke smarte konkurrenter ble Bryne-bedriften Aarbakke kåret til Norges smarteste industribedrift 2021. Næringsminister Jan Christian Vestre foretok kåringen i et digitalt arrangement 3. februar.
Inge Brigt Aarbakke, CEO Aarbakke og Rolf Thu, CTO Aarbakke
Inge Brigt Aarbakke, CEO Aarbakke og Rolf Thu, CTO Aarbakke
  • Kåring skjer i samarbeid med Norsk Industri og Siemens AS
  • Kåringen ble foretatt av næringsminister Jan Christian Vestre
  • Dette er 8 året kåringen gjennomføres

I arbeidet med å finne frem til finalistene har juryen jobbet seg gjennom mange gode vurderingsgrunnlag, på jakt etter de som driver norsk industri videre. Av en rekke svært gode kandidater, valgte juryen ut tre selskaper som kjennetegnes av å ha kommet langt innen digitalisering, er miljøfokuserte og tar i bruk ny teknologi: Aarbakke, Corvus Energy og Glencore Nikkelverk.

- Med Jakten på Norges smarteste industribedrift ønsker vi å løfte frem dagens mest innovative bedrifter, som vil være med på å forme fremtidens industri. Vi vet at fremtidens industri kommer til å skapes med innovasjon, mot og evnen til å tenke nytt. Noe våre finalister er et godt eksempel på, sier Nils Klippenberg, administrerende direktør i Siemens AS.

Bærekraftig industri

Den bedriften som trakk det lengste strået var Aarbakke som har som mål å bli verdens grønneste produsent av produkter til olje- og gassnæringen. Selskapet har gått fra å være en underleverandør for offshore næringen til å bli en teknologileverandør som nå også leverer løsninger for fornybar energi og grønn industri. Årets vinner har imponert juryen.

- Aarbakke tar stadig i bruk ny teknologi og digitalisering for å videreutvikle produksjonen, sier juryleder Torger Reve. Samtidig deler bedriften tilegnet kunnskap og erfaring med både konkurrenter og samarbeidspartnere, noe som gjør at de også er en aktiv bidragsyter til å utvikle hele Industri-Norge, og ikke bare egen virksomhet.

Juryen er godt kjent med Aarbakke fra tidligere år, bedriften har nemlig vært i finalen to ganger tidligere. Nå skulle det altså vise seg at alle gode ting er tre.

Lysende eksempler

- Nøkkelen er å skape innovasjon, produktivitet og bærekraft i hele verdikjeden, sier Knut E. Sunde, direktør i Norsk Industri. Et annet kriterium i konkurransen er at bedriften skal gå med økonomisk overskudd. Her har Aarbakke levert på alle punkter, selv i et år med en verdensomfattende pandemi.

Selve kåringen fant sted digitalt og næringsministeren stod for kåringen.

- De tre finalistene er lysende eksempler på hvordan innovasjon, omstillingsevne og digitalisering bidrar til grønn verdiskapning, eksportinntekter, arbeidsplasser, investeringer og optimisme. Jeg er mektig imponert over hva de har oppnådd. I dag må dere nyte anerkjennelsen for det dere har fått til så langt, sa næringsminister Jan Christian Vestre.

Næringsministeren leste spent opp juryens begrunnelse og kunne gratulere Aarbakke som den smarteste industribedriften i 2021.

Vi gratulerer Aarbakke AS med prisen!

Juryen har bestått av:

Torger Reve, juryleder, professor emeritus Handelshøyskolen BI
Anita Hager, daglig leder i Intek Engineering
Jan M. Moberg, adm. direktør og ansv. redaktør Teknisk Ukeblad
Odd Myklebust, forskningsdirektør SINTEF Manufacturing
Frank Bråthen, direktør Digital Industries Norway, Siemens AS
Hans Erik Vatne, teknologidirektør Norsk Hydro
Knut E. Sunde, direktør Norsk Industri

Tidligere vinnere:

2020: Norsk Gjenvinning
2019: Tronrud Engineering
2018: Thermo Fisher
2017: Brunvoll
2016: GKN Aerospace
2015: Hexagon Ragasco
2014: Borregaard

Kontakter

Bilder

Inge Brigt Aarbakke, CEO Aarbakke og Rolf Thu, CTO Aarbakke
Inge Brigt Aarbakke, CEO Aarbakke og Rolf Thu, CTO Aarbakke
Last ned bilde

Om Siemens

Siemens
Siemens
Østre Aker vei 88
0596 Oslo

+47 22 63 30 00http://www.siemens.no

Siemens er en global aktør som utvikler høyteknologiske, innovative løsninger for industri, energi, helse, byer og transport.  
Siemens-konsernet er en av verdens største leverandører av bærekraftige og miljøvennlige løsninger med fokus på elektrifisering, automatisering og digitalisering. Vi er 293.000 medarbeidere over hele verden. 

I Norge har Siemens AS gjennom 125 år satt tydelige spor med banebrytende teknologiløsninger for hele verden. Selskapets hovedområder er løsninger for industrien, kraftoverføring, infrastruktur til byer og byggteknologi. Hovedkontoret er i Oslo. 

Følg pressemeldinger fra Siemens

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Siemens på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Siemens

Siemens og Elvia samarbeider om å øke nettkapasiteten i deler av Norge innen 2030 med Software as a Service (SaaS) løsninger3.11.2023 12:00:00 CET | Pressemelding

Norsk distribusjonssystemoperatør, Elvia, vil bruke Siemens sin SaaS-løsning, LV Insights® X, for å automatisere prosesser og håndtere kompleksiteten i LV-nettet. LV Insights® X, en del av Siemens Xcelerator-porteføljen, har vært i drift hos Elvia siden oktober 2023, i forbindelse med Spectrum Power 7 ADMS. Partnerskapet vil muliggjøre en fremtidssikker distribusjonsnettforvaltning i Norge, ett skritt videre på reisen mot autonome nett.

Færre enn 50 prosent av bedriftene tror de vil nå målene for CO2-utslipp innen 203018.9.2023 13:39:44 CEST | Pressemelding

Ny global studie med 1400 ledere viser infrastrukturomstillingen av energisystemer, transport og bygninger – på nærings-, by- og regionnivå Avkarbonisering står høyt på agendaen for infrastrukturomstillingen, men det går for langsomt Over 50 % av de spurte lederne mener at lavere CO2-utslipp er et konkurransefortrinn, men under halvparten mener at de har en effektiv strategi for dette nasjonalt Teknologi og digitalisering er avgjørende for å lykkes med infrastrukturomstillingen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom