Byggmax

Byggmax og norsk hjemmefiksing vokser til nye høyder

Del
Byggmax fortsetter veksten gjennom 2021 med 12,4 prosent økning sammenlignet med 2020 og 45 prosent økning sammenlignet med 2019. Byggmax mener nordmenn har fått nye vaner hjemme.

Byggmax, som henvender seg til private hjemmefiksere, kan vise til en utrolig vekst gjennom 2020 og 2021, og tror nettopp dette er noe av årsaken. For der de fleste andre byggevarekjeder operer med skjulte rabatter til håndverkere eller kostbare private medlemskap, så får alle samme pris hos Byggmax. Det nordiske markedet på byggevarer har vokst om lag 20 prosent mens Byggmax har vokst 45 prosent over disse to årene.

- Vi opplever stor pågang både i varehusene og på nett langt utover hva som var normalt tidligere. Pandemien har endret vanene våre. Aldri før har nordmenn hatt så mange prosjekter på gang hjemme. Mange har fått mersmak av «hjemmefiksing» og starter nå med enda større prosjekter. Mer hjemmefiksing gjør igjen at vi som satser i privatmarkedet vokser kraftig, sier Niklas Hamberg. Norgessjef i Byggmax.

Store markedsandeler på nettsalg

Det er ikke bare oppussingsvaner som har endret seg drastisk gjennom pandemien, nettvaner og digitalisering har tatt et sjumilssteg, også for Byggmax, som var tidlig ute med nettløsninger. Hele 22 prosent av konsernets omsetning kom fra nettsalg i 2021. Spesielt klikk og hent er populært og har tredoblet seg over to år.

- Nettbestillingene øker jevnt nå, og selv om hjemlevering av byggevarer er populært, så vet vi at det er mange liker å få byggevarene i hånda med en gang. Da er klikk og hent veldig praktisk. Jeg anslår at markedsandelen vår på nett er mer enn dobbelt så høy som ordinært butikksalg i det norske markedet for tunge byggevarer, forteller Hamberg.

Nytt av året er funksjonen Track & Trace, som er rullet ut ved flere varehus. Her ser kunden nøyaktig hvor lastebilen med byggevarene befinner seg på kartet, på samme måte som med ulike taxi tjenester.

- I tett dialog med kundene jobber vi for å gjøre netthandel så enkelt som mulig, og opplever at det er viktig for kunden å ha kontroll på leveransen. Vi kommer ofte med kranbil og kundene ønsker gjerne å være hjemme for å ta imot leveransen og påse at den legges på rett plass. Tiden er over for å sitte og vente på leveranser er forbi. Med Track & Trace er hjemlevering plankekjøring, konstaterer Hamberg. Byggmax er også blant de få som enkelt leverer tunge byggevarer på hjem til kunden.

Eneste kjeden med full prisgaranti

Byggmax er den kjeden som vokste mest i Norge i 2020, og dette året ser ut til å også bli plankekjøring for Byggmax. Kjeden er fortsatt alene om å gi prisgaranti også på tilsvarende vare, uavhengig av leverandør.

- Trevirke deles inn i klasser etter gitte kvaliteter. Vi har som prinsipp kun klasse 1 trevirke, og matcher prisen til alle lokale konkurrenter, uavhengig om planken kommer fra Sødra eller Moelven. I løpet av kvartalet har Byggmax stukket av med seieren i alle pristester. Spesielt terrassebord og fyringsved har det vært rift om i år. I årets Norgessommer var mange på jakt etter terrassebord, og etterspørsel etter ved har vært nær absurd med de høye strømprisene.

Etter at Byggmax ferdigstilte kjøpet av Right Price Tiles den 31. august, vil utvalget på fliser også øke i tiden fremover.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Byggmax

Byggmax
Byggmax
Enebakkveien 309
1188 oslo

https://www.byggmax.no/

Om Byggmax Group

Byggmax tilbyr byggematerialer og gjør-det-selv-produkter av høy kvalitet til beste pris, på en enkel og god måte. Uansett budsjett eller tidligere erfaring, gir vi kundene våre kunnskap og selvtillit til å fullføre sine byggedrømmer. Med en velfungerende netthandel og over 160 butikker i Sverige, Norge og Finland er Byggmax en av Nordens ledende detaljhandelskjeder innen bygg- og gjør-det-selv-produkter. Konsernet omsatte for 5,2 milliarder kroner i år 2019 og har vært notert på Nasdaq siden 2010.

Følg pressemeldinger fra Byggmax

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggmax på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggmax

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom