Richard Sennett holder gjesteforelesning ved OsloMet

Den amerikanske sosiologen Richard Sennett holder forelesningen The Open City, om mangfold og storbyliv. Dette skjer i forbindelse med at Anna Sethne-forelesningen, en årlig gjesteforelesning ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, arrangeres for første gang. Etter forelesningen blir det panelsamtale med forskere fra OsloMet.
Arrangementet vil foregå digitalt.
Anna Sethne-forelesningen 2022
- Richard Sennett: The Open City
- 21. januar 2022 kl. 14-16
- Digitalt arrangement
Se OsloMets nettsider for mer informasjon og lenke for digital deltakelse (oslomet.no).
Urbanisme, arbeid og klasse
Richard Sennett er prisbelønnet professor i sosiologi. Han er seniorrådgiver for FNs program om byer og klimaendringer. I tillegg er han seniorforsker ved Center on Capitalism and Society ved Columbia University og gjesteprofessor i Urban Studies ved MIT.
Sennett er kjent for sin forskning på urbanisme, arbeid og klasse. Han har skrevet en rekke bøker om det sosiale livet i byer, endringer i arbeidsmarkedet og sosiologisk teori.
Han har samarbeidet med blant andre Michel Foucault, David Riesman og Hannah Arendt.
Dypere forståelse av samfunnet og byen
Sennetts forskningsfelt dreier seg om svært viktige samfunnsmessige utviklingstrekk og konfliktområder. Han er derfor en viktig stemme i samfunnsdebatten, og med sin faglige kompetanse og autoritet har han ved flere anledninger brakt nye og analytisk funderte perspektiver på banen. Som eksempel kan nevnes hans kommentarer til den amerikanske valgkampen høsten 2020, hvor han bidro til en dypere forståelse av konfliktene som ble spilt ut.
Årlig gjesteforelesning
Anna Sethne-forelesningen er en årlig gjesteforelesning ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet – storbyuniversitetet. Forelesningen skal inspirere til integrering av utdanning og forskning, med vekt på mangfold, bærekraft og det tverrprofesjonelle.
Om Anna Sethne
Anna Sethne (1872- 1961) var lærer, rektor og fagforeningsleder. Hun var banebrytende for innføringen av nye pedagogiske metoder i den norske folkeskolen.
Sethne ønsket å frigjøre barnas skapende krefter ved å bygge på deres naturlige interesser, og hun var en ivrig talskvinne for arbeidsskolen og aktivitetspedagogikken. Anna Sethne mente at enhver skolereform skulle bygge på vitenskapelige forskningsresultater. Hun drev reformpedagogiske eksperimenter inspirert av John Dewey og Charlotte Bühler.
Anna Sethne var svært viktig for den skolepolitiske utviklingen i Norge gjennom sin faglig funderte sentrale skolepolitiske posisjon i Arbeiderpartiet.
Nøkkelord
Kontakter
Siv Tonje Sperati HåkensenKommunikasjonsrådgiver
Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier
Bilder

Om OsloMet
OsloMet – storbyuniversitetet har cirka 22.000 studenter og 2.600 ansatte, og har studier i Pilestredet og på Kjeller.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg pressemeldinger fra OsloMet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra OsloMet
Asbjørnsen og Moe fortellermaraton 8. – 10. mai5.5.2025 08:27:11 CEST | Pressemelding
Alle de norske folkeeventyrene som ble samlet og utgitt av Asbjørnsen og Moe i 1851, skal fortelles løpet av en tre dagers maratonforestilling på OsloMet.
Flere unge vil bli sykepleier og lærer28.4.2025 11:00:00 CEST | Pressemelding
Antall søkere til sykepleie- og lærerutdanning ved OsloMet øker betydelig. – Gledelig at flere velger noen av de viktigste yrkene i samfunnet, og at trenden snur for lærerutdanningen, sier rektor Christen Krogh.
Pressekonferanse: Søkertall til høyere utdanning22.4.2025 10:50:53 CEST | Presseinvitasjon
Årets søkertall til høyere utdanning blir kjent mandag 28. april kl. 11.00. Kunnskapsdepartementet og OsloMet inviterer til pressekonferanse.
Lanserer bildeordbok på romanes1.4.2025 14:00:09 CEST | Pressemelding
I forbindelse med den internasjonale romdagen 8. april lanserer Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) ved OsloMet den digitale bildeordboken Bildetema på romanes. Romanes er romenes morsmål og har status som nasjonalt minoritetsspråk i Norge. Bildeordboka blir en av svært få skriftlige ressurser på romanes.
Hvordan undervise så flest mulig blir inkludert?21.2.2025 12:48:48 CET | Pressemelding
Hvorfor faller noen studenter av i undervisningen? OsloMet inviterer til foredrag med studentstemmer og praktiske eksempler får du innsikt i enkle grep og smarte læringsstrategier som gjør høyere utdanning mer tilgjengelig for alle.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom