Utleiemegleren

Færre utleieboliger på markedet

Del
Det er langt færre utleieboliger på markedet i Oslo, med nærmere 30% færre utleieboliger i desember 2021 sammenlignet med 2020. Dersom lavt utbud vedvarer, vil dette bidra til økte leiepriser i fremtiden. Det er også en markant prisøkning i vest- og Midt-Norge og en stabil leieprisutvikling i Oslo og omegn, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.
Foto: Johnny Vaet Nordskog
Foto: Johnny Vaet Nordskog

Oslo:

Det kostet i gjennomsnitt 10.419,- kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i desember, dette er en økning på 1,8% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i 2020, er det en økning på 3,4%.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.506,- kroner, dette er en økning på 0,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned året før, er det en økning på 0,5%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 16.396,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 5,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,5%.

I desember var det nærmere 30% færre boliger til leie i hovedstaden sammenliknet med sammen måned i 2020. Tilbud og etterspørsel i leiemarkedet har vært stabilt på høsten, med god omsetning på leiekontrakter for Utleiemegleren. Leietakerne er alltid opptatt av pris og kvalitet på boligene og har fortsatt har mye å velge imellom, og i desember hadde vi god respons på annonsene som lå ute med flere utleide boliger enn i fjor, sier regionssjef Siri Anne Bernum Halck.

Bergen

En 2-roms i Bergen kostet i gjennomsnitt 11.714,- kroner å leie i desember, dette er en økning på 4,7% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på 9,1%.

En 3-roms leilighet kostet nå i gjennomsnitt 14.933,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en økning på 3,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på 15,6%.

I 2021 har leieprisene i Bergen økt i forhold til i 2020 for alle boligtyper. Sammenliknet med 2020 ble det leid ut hele 74 % flere boliger i Bergen i desember. Et godt salgsmarked førte til at flere valgte å selge utleieboligene sine, med færre tilgjengelige boliger til leie sammenliknet med tidligere år.  

En utvikling vi har sett det siste året er at flere ønsker å bo sammen med andre, særlig bokollektiv for studenter. Vi ser også at leietakere er mer opptatt av kvaliteten på boligene enn tidligere. Mange ser nok for seg å måtte tilbringe mer tid hjemme enn normalt og er derfor opptatt av både å ha det fint og trivelig hjemme og å ha plass til for eksempel hjemmekontor, sier Daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

 

Trondheim:

En 2-roms kostet i gjennomsnitt kroner 12.078, som er en økning på 9,4% siden november, og en økning på 2% sammenliknet med desember 2020.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt kroner 14.299, som er en økning på 6% sett mot måneden før, og en økning på 4,3% sammenliknet med desember 2020.

Desember er en rolig tid i leiemarkedet, men vi ser at gode sentrale objekter leies ut hele året. Etterspørselen har jevnt over dette året tatt seg opp med tanke på flere leietakere etter at samfunnet åpnet mer opp. Det registreres at flere utenlandske studenter og arbeidstakere er kommet, og dette gjør at vi har noe mer aktivitet. Det har også gjennom året blitt solgt en del utleieboliger da mange har latt seg friste i et godt salgsmarked. Dette har gjort at prisene har steget noe, sier Daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan

Stavanger:

En 2-roms kostet i gjennomsnitt kroner 10.468, som er en nedgang på 11,6% siden november, og en økning på 6,4% sammenliknet med 2020.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt kroner 13.142, som er en økning på 2% sett mot måneden før, og en økning på 15,6% sammenliknet med 2020.

Generelt holder leieprisene seg godt og ligger stabilt på et høyere nivå enn for fjoråret, med variasjoner avhengig av boligtype og beliggenhet, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge

Romerike:

Det kostet i gjennomsnitt 7.996,- kroner å leie en 1-roms leilighet på Romerike i desember. Dette er en nedgang på 0,1% fra måneden før, og en nedgang på 11,2% sammenliknet med desember 2020.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 11.285,- kroner å leie. Dette er en økning på 0,1% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned året før, er det en nedgang på 6,3%.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt 13.222,- kroner, dette er en nedgang på 5,6% fra måneden før, og en økning på 3% sett mot desember 2020.

Leiemarkedet på Romerike fikk en noe varierende slutt på 2021. I enkelte områder har det vært en jevn pågang fra leietakere, mens det andre steder er betydelig mindre etterspørsel etter boliger til leie. Dette varierer, men generelt er det mest etterspørsel etter nyere boliger med god standard og sentral beliggenhet. Lillestrøm, Strømmen og Lørenskog er områder som har mange av denne type boliger. Ser vi på leieprisutviklingen i 2021 totalt, så har det vært en generell prisoppgang. Områder som Fetsund, Sørumsand og Frogner har fått en del nyere leilighetsbygg, som betyr flere boliger med gode forutsetninger for utleie, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Asker og Bærum

Det kostet i gjennomsnitt 12.277,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i desember. Dette er en nedgang på 3,9% fra forrige måned, og en økning på 8,7% sett mot samme måned i 2020.

For en 3-roms kostet det i gjennomsnitt 16.400,- kroner, som er en økning på 9,7% fra forrige måned, og en økning på 6,5% sett mot samme måned i 2020.

2021 ble et godt år for utleiemarkedet i Asker og Bærum. Desember ble som forventet, med god aktivitet frem til midten av måneden og høyere omsetning sammenliknet med 2020. Leieprisene holdt seg stabile gjennom året, med en prisøkning på alle leilighetstyper, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen.

Drammen

I Drammen kostet det i gjennomsnitt 12.640,- kroner å leie en 3-roms i desember, som er en oppgang på 5,1% sammenliknet med november, og en nedgang på 0,7% sammenliknet med samme måned i 2020.

I 2021 har vi hatt noe færre utleieobjekter enn tidligere, men det har vært en jevn etterspørsel fra leietakere gjennom hele året og økende leiepriser.

Med et nytt år følger det for mange nye planer, aktiviteten tar seg derfor ofte opp i leiemarkedet på nyåret, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Østfold

Det koster i snitt kr 11.671,- å leie bolig i vårt distrikt. Det er en oppgang på 3,4 % sammenlignet med samme måned i fjor.

Vår filial i Moss, som dekker hele gamle Østfold, kan se tilbake på et godt år der vi har leid ut over 270 boliger. Vi har hatt en sterk vekst og har i dag over 430 løpende leieforhold.

Vi gleder oss til å ta fatt på det nye året der vi ser frem til å hjelpe både utleiere og leietakere med nye og gamle leieforhold, sier daglig leder for Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen.

Vestfold

Desember måned er over og det er som oftest en rolig måned på leiemarkedet da det er færre som flytter før jul. Vi opplevde at mange utleiere ønsker å forberede utleie fra januar så inngangen av oppdrag var noe større en desember året før.

For å oppsummere året litt for utleiemarkedet i Vestfold og Telemark merker vi at markedet har vært bra. På utleiersiden ser vi at flere og flere utleieinvestorer ser mot Vestfold. Særlig Tønsberg, men også Sandefjord er blitt et attraktivt område å investere i utleieboliger.

Det er nok en kombinasjon av at det bygges en del nye leilighetsbygg, men også at populariteten øker i disse byene og fortsatt er det en del dyrere å investere nærmere Oslo.

På leietakersiden har det vært god interesse for de fleste utleieboligene vi har hatt. Også her er Tønsberg og Sandefjord de mest populære områdene, men vi merker også stor interesse i Skiensområde både fra leietakere og også fra utleiere. Vi opplever at flere og flere ønsker en mellommann i et leieforhold som gir en trygghet og forutsigbarhet, sier daglig leder for Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen.

Kristiansand

Desember var en god utleiemåned med svakt økende leiepriser. Utbudet av utleieboliger er lavt i desember, men normalt så økes dette i januar. Det er underdekning på rekkehus og 2 mannsboliger i etablerte boligområder.

Det har vært relativt et godt utleiemarked i hele 2021 for vår del men det kunne vært enda bedre uten Covid 19 som gjorde det vanskelig for alle som arbeider i utelivsbransjen som måtte stenge ned store deler av året. Det medførte at de måtte reise hjem og si opp boligen de leide i Kristiansand, sier daglig leder for Utleiemegleren Kristiansand, Tor Gunnar Albert.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

Tel:90866381

Bilder

Foto: Johnny Vaet Nordskog
Foto: Johnny Vaet Nordskog
Last ned bilde

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00https://www.utleiemegleren.no/

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 17 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Jessheim, Drammen, Lysaker, Sandefjord, Moss og Kristiansand, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro tilbyr spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har i dag ca. 200 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. 

Følg pressemeldinger fra Utleiemegleren

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utleiemegleren

Utleiemegleren signerte rekordmange kontrakter i oktober7.11.2023 11:59:28 CET | Pressemelding

Leieprisen for alle boligtyper øker med 9,7% i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med 2022. Utleiemegleren hadde ca. like mange annonserte boliger i oktober, som i høysesongen i juni. Dette skyldes primært nedgangen i salgsmarkedet. - Utleiemegleren signerte 1157 kontrakter i oktober, som er en økning på over 28% sammenlignet med oktober i fjor. Det var like mange annonserte boliger på markedet i oktober 2023, som i oktober 2019, som var siste normalår før koronapandemien. Dette viser at vi nå har et midlertidig normalisert leiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Boligeiere får ikke solgt – velger å leie ut11.10.2023 08:48:33 CEST | Pressemelding

September viser rekordhøye leiepriser nasjonalt, men den kraftige leieprisveksten har roet seg. Leiemarkedet har fått midlertidig hjelp av boligeiere som ikke får solgt. Nasjonalt øker leieprisen for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje. – Vi merker at flere ønsker kortere leiekontrakter for å unngå gevinstbeskatning ved påfølgende salg, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Dyrt å eie! Dyrt å leie?7.9.2023 11:00:00 CEST | Pressemelding

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje på landsbasis øker med 5,1% siden forrige måned, og med 6,7% siden august i fjor. Med en styringsrente som er ventet å stige fremover, vokser også gjeldsbetjeningsgraden til skyhøye nivåer. Til tross for prisøkningen vi ser på leiemarkedet, vil det i mange tilfeller være rimeligere å leie bolig, fremfor å eie, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom