Makary er første XPENG P7-eier i Norge/Europa

Del
XPENG startet nettopp utleveringen av flaggskipmodellen XPENG P7, kun en drøy måned etter den offisielle Norgeslanseringen. Makary Nowicki ble den første kunden i Norge, og i Europa, som fikk bilen utlevert. Fremover vil flere kunder få levert ut sine biler.
Makary Nowicki som første P7-eier i Europa. Foto: XPENG
Makary Nowicki som første P7-eier i Europa. Foto: XPENG

- Jeg var overbevist første gang jeg så bilen og satte meg ned i sportssetene. Bilen er helt super å kjøre og ser svært lekker og sporty ut, både utvendig og innvendig. Jeg var nesten målløs etter første tur ut fra forhandleren. Den er så myk og behagelig og det føltes nesten som jeg fløyt rundt, sier Nowicki.

Det var selvfølgelig en høytidelig markering hos XPENG-forhandleren på Lørenskog i det den første kundebilen ble utlevert. Hos den norske XPENG-organisasjonen var det stor glede over å kunne markere enda en milepæl.

- Nå kommer merkedagene på rekke og rad for XPENG i Norge. Vi er stolte og glade over å ha startet utleveringen av den andre XPENG-modellen i Norge. Makary er den aller første i Europa som kan kalle seg XPENG P7-eier, og nå gleder vi oss til å levere ut flere P7 i tiden fremover, sier salgsdirektør i XPENG Norge, Christian Hem.

- Alle funksjonene, setene, lydanlegget, rekkevidden. Jeg ble rett og slett solgt av XPENG P7. Bilen har et sporty særpreg med fine former og skiller seg litt ut ifra andre modeller. Alle funksjonene gjør at man får en bil for fremtiden, sier Nowicki.

Hos XBI Norge AS, som er den norske importøren og har ansvaret for forhandler- og servicenettverket, er stemningen også svært god. Alle 17 XPENG-forhandlerne har nå åpnet for prøvekjøring av XPENG P7 og det har allerede blitt kø for å teste nykommeren.

- Nå er vi for fullt i gang med XPENG P7, og mottakelsen har vært veldig bra. Alle våre 17 forhandlere har stått på for at vi nå skal være klare med prøvekjøringer og utleveringer av de første kundebilene. Vi opplever stor interesse, og har gode leveringsmuligheter fremover, sier Rune Gjerstad, administrerende direktør i XBI.

Makary Nowicki kjørte ut fra forhandleren på Lørenskog i sin svarte XPENG P7 med røde sportsseter, firehjulstrekk, og en raus liste med utstyr som standard. Bilen har en rekkevidde på opptil 470 km etter WLTP-standarden og et batteri på 80 kWt med CCS som ladestandard. XPENG P7 kommer også med bakhjulstrekk, der rekkevidden er på hele 530 km etter samme standard. Startprisen på XPENG P7 er på 447 820 kroner. 

- XPENG P7 kommer med det siste av moderne bilteknologi, og kan oppdateres trådløst gjennom hele bilens levetid (OTA). Disse oppdateringene er svært lik de man kjenner fra for eksempel mobiltelefoner. De kan inneholde optimaliseringer på software basert på tilbakemeldinger fra brukere. Bilen blir sånn sett bare bedre og bedre, avslutter Christian Hem

Kontakter

Bilder

Makary Nowicki som første P7-eier i Europa. Foto: XPENG
Makary Nowicki som første P7-eier i Europa. Foto: XPENG
Last ned bilde
Makari Makary Nowicki  gleder seg til sin første tur i sin nye XPENG P7 Performance. Foto: XPENG
Makari Makary Nowicki gleder seg til sin første tur i sin nye XPENG P7 Performance. Foto: XPENG
Last ned bilde

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

129 elbiler muliggjør verdens første sykkelritt med helelektriske følgebiler under Arctic Race of Norway18.8.2023 14:25:19 CEST | Pressemelding

Oslo, 18. august 2023 I går begynte Arctic Race of Norway med første etappe fra Kautokeino til Alta. Dette blir verdens første sykkelritt fra UCI (Det Internasjonale Sykkelforbundet) som kun bruker elektriske følgebiler. Et klimatiltak som kan spare sykkelsporten for store klimautslipp hvert år, og et viktig skritt i riktig retning for UCI som har som mål å halvere sine klimautslipp innen 2027 og være totalt utslippsfritt innen 2030.

XPENG velger ACCESS som leverandør av infotainment system til sine biler23.6.2023 16:03:02 CEST | Pressemelding

Oberhausen, Tyskland og Guangzhou, Kina, 23. juni 2023 – XPENG kunngjør valget av ACCESS TwineTM for Car (Twine4Car) som løsning for infotainment systemet i bilene (IVI) for å tilby apper og spill, inkludert populære strømmetjenester, til sin nye serie med elektriske biler. Dette vil i første omgang gjelde den helelektriske XPENG P7, som kommer på det norske markedet denne sommeren. I fremtiden vil eksisterende XPENG-eiere også ha muligheten til å oppgradere kjøretøyene sine med ACCESS Twine4Car IVI gjennom en programvareoppdatering (OTA).

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom