Uno-X Mobility

Uno-X Pro Cycling Team sykler UCI Women’s WorldTour i 2022

Del
Norske Susanne Andersen er en av rytterne på Uno-X Pro Cycling Team. Foto: NCF
Norske Susanne Andersen er en av rytterne på Uno-X Pro Cycling Team. Foto: NCF

Kvinnesatsingen i det norske profesjonelle sykkellaget Uno-X Pro Cycling Team har fått UCI Women’s WorldTeam lisens fra 2022, og skal konkurrere på øverste nivå i internasjonal sykkelsport. I 2016 ble første sesong av Women’s WorldTour gjennomført. I 2022 skal det for første gang arrangeres Tour de France for kvinner, i en sesong med over 20 planlagte WWT-ritt verden over fra mars til oktober.

Sykkelhistorie

Uno-X Mobility er et forretningsområde i Reitan Retail, ved siden av REMA 1000 i Norge og Danmark samt Reitan Convenience. Uno-X har virksomhet i Norge og Danmark og eier og driver Uno-X Pro Cycling Team Team. 

-Nå skriver vi internasjonal sykkelhistorie. Det er helt fantastisk at vårt eget profesjonelle kvinnelag i sykkel skal stå på startstreken når Tour de France Femmes arrangeres for aller første gang. Dette er mangfold og bærekraftig mobilitet i praksis, sier Ole Robert Reitan, CEO Reitan Retail.

Bærekraftig mobilitet

Sykling til ulike formål får økende internasjonal oppmerksomhet, ikke minst i sammenheng med verdens klimautfordringer. Økt bruk av sykkel reduserer CO2 utslipp og bidrar til mer bærekraftig mobilitet i samfunnet vårt. 

-Uno-X Mobility sin misjon er å utvikle og promotere løsninger for bærekraftig mobilitet. En av hovedgrunnene til at vi driver Uno-X Pro Cycling Team er å promotere mer sykling og vi er veldig glade for at vi nå får våre egne syklende ambassadører på øverste nivå for kvinnene, sier Vegar Kulset, administrerende direktør Uno-X Mobility.

En utviklingsreise

Uno-X Pro Cycling Team fikk UCI Continental Team status for herrelaget i 2017 og ProTeam status fra 2020. Det nystartede kvinnelaget er selvfølgelig 100% likestilt med herrelaget og har nå fått UCI Womens’s WorldTeam lisens. Herrelaget har en ambisjon om å søke om WorldTeam status fra 2023.

-Vi har utviklet vårt sykkelprosjekt med store drømmer, en sterk tro på enkeltmennesket og solide verdier og holdninger. Nå er vi klare for den øverste internasjonale scenen. Det er stort for oss å jobbe med utviklingsreisen til rytterne våre, og med kvinnelaget på WWT nivå vil vi nå skape enda mer oppmerksomhet og begeistring for sykkel sier Jens Haugland, daglig leder i Uno-X Norge og Uno-X Pro Cycling Team.

Ryttere og støtteapparat

Laget har signert en solid internasjonal gruppe ryttere, og skal ledes av danske Lars Ytting Bak som selv var proffsyklist frem til 2019. Han har med seg et team i støtteapparatet med lang erfaring fra øverste nivå i sykkelsporten.  

Nøkkelord

Kontakter

Øyvind Breivik, kommunkasjonssjef Reitan Retail
E-post oyvind.breivik@reitanretail.no, mobil +47 402 26 686


Vegar Kulset, administrerende direktør Uno-X Mobility
E-post vegar.kulset@unox.no, mobil +47 943 00 711

Jens Haugland, daglig leder Uno-X Norge og Uno-X Team
E-post jens.haugland@unox.no, mobil +47 905 78 703

Bilder

Norske Susanne Andersen er en av rytterne på Uno-X Pro Cycling Team. Foto: NCF
Norske Susanne Andersen er en av rytterne på Uno-X Pro Cycling Team. Foto: NCF
Last ned bilde

Om Uno-X Mobility

Uno-X Mobility
Uno-X Mobility
Gladengveien 2
0661 Oslo

http://www.unoxmobility.com

Uno-X Mobility er et av fire forretningsområder i Reitan Retail ved siden av REMA 1000 Norge, REMA 1000 Danmark og Reitan Convenience. Uno-X Mobility sin misjon er å utvikle og promotere løsninger for bærekraftig mobilitet. Fra over 800 utsalgssteder tilbyr selskapet lynlading, Svanemerket bilvask og drivstoff til kunder over hele Norge og Danmark. Uno-X Mobility har også en sterk lidenskap for sykling som en viktig løsning for mer bærekraftig mobilitet. 

 

Følg pressemeldinger fra Uno-X Mobility

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Uno-X Mobility på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Uno-X Mobility

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye