ABB

Skybasert ABB-teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg

Del
• Avansert fjernovervåking og analyse av elektroutstyret bidrar til økt oppetid og reduserte vedlikeholdskostnader for plattformen • Skybasert løsning gir umiddelbar tilgang til brukervennlig informasjon og beslutningsstøtte både offshore og onshore • Løsningen bidrar til å redusere helikopterreiser og opphold offshore • Software-as-a-Service (SaaS) støtter kontinuerlige forbedringer i funk-sjonalitet
Skybasert ABB-teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg (Foto: Lundin Energy Norway).
Skybasert ABB-teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg (Foto: Lundin Energy Norway).

Lundin er operatør på Edvard Grieg. ABB leverte komplett elektroutstyr for pålitelig drift av plattformen da den startet produksjonen i 2015. Siden starten har ABB levert tilstandsbasert fjernovervåking av utstyret. Informasjonen har blant annet blitt benyttet til planlegging av vedlikehold av Lundins eksperter ved selskapets operasjonssenter på Lysaker utenfor Oslo.

- For Lundin handler digitalisering om stadig forbedring. Vi tar i bruk ny teknologi for å møte nye utfordringer og å behandle og nyttiggjøre oss av stadig større datamengder, sier Ian Gore, Elektro Teknisk Ansvarlig for Edvard Grieg i Lundin Energy Norway. - Vi går foran med digitalisering på norsk sokkel. Ved smart bruk og omfattende deling av data kutter vi utslipp og styrker både selskapets og hele industriens konkurransekraft.

Forbedret ytelse

ABB har nå oppgradert tilstandsovervåkingen av elektroutstyret med enda bedre ytelser, utvidet funksjonalitet og økt brukervennlighet. Statusinformasjon fra elektroutstyret strømmes via såkalt Edge-teknologi på plattformen til en skybasert Software-as-a-Service løsning hos ABB.

- Lundin har tidligere uttrykt stor verdi av den opprinnelige tilstandsovervåkingen. Den nye løsningen løfter online vedlikeholdsovervåking og -analyse til nye høyder og vil bidra til at Lundin utfører drift og vedlikehold av Edvard Grieg på en enda bedre måte, forteller Tor Ove Lussand, leder for ABB Energy Industries i Norge.

Økt bærekraft

Relevant informasjon om tilstanden for elektroutstyret på plattformen visualiseres på skjermbaserte dashboards i sanntid. Hovedfokuset er status og tilstandsovervåking. Tjenesten inkluderer også varsling av kommende vedlikeholdsbehov med strukturerte forslag til aksjoner basert på beste praksis. ABBs eksperter har også smidig tilgang til informasjonen og kan dermed bidra i beslutningsprosessen ved behov.

- I sum bidrar tjenesten til økt bærekraft gjennom reduserte vedlikeholdskostnader, økt oppetid for utstyret og færre og kortere offshore-reiser, forklarer Lussand.

Tilstandsovervåkingen dekker blant annet 110 kV og 11 kV elektrotavler, 690 V lavspenningstavler og transformatorer. Sistnevnte er for eksempel utstyrt med en overvåkingsenhet for vitale parametere mens tavlene blant annet overvåkes for varmgang, effektbrytere/kontaktorslitasje, avbrente kontakter, jordfeil og annen slitasje. ABB presenterer varslinger og status i månedlige rapporter. Software-as-a-Service muliggjør smidig endring av funksjonalitet i takt med nye behov.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Skybasert ABB-teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg (Foto: Lundin Energy Norway).
Skybasert ABB-teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg (Foto: Lundin Energy Norway).
Last ned bilde

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Topsøe, ABB og Fluor inngår allianse for å utvikle standardisert konsept for SOEC elektrolysefabrikk19.6.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding

Den nye alliansen vil bygge Topsøes Solid Oxide Electrolysis Cells (SOEC) fabrikk i Virginia, USA basert på en standardisert tilnærming, forutsatt endelig investeringsbeslutning. Fabrikken vil levere toppmoderne elektrolysatorer for effektiv produksjon av grønt hydrogen. Grønt hydrogen og dets derivater, som grønn ammoniakk og eMethanol, kan brukes som e-drivstoff eller kjemikalier som er nøkkelen til å avkarbonisere energikrevende næringer og langdistansetransport.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye