Trygg Trafikk

4 personer mistet livet i trafikken i november

Del
Totalt har 80 personer omkommet i trafikken hittil i år. Det er en liten nedgang fra samme tidspunkt i fjor hvor 83 personer hadde mistet livet.

I november har tre bilførere og én MC-fører mistet livetBlant dem var det to menn og to kvinner.  

 – Årsaken til nedgangen vet vi ikke noe om, men vi vet adet dessverre fremdeles er for mange menneskeliv som går tapt i trafikken. Vi er fortsatt et godt stykke fra visjonen om null drepte og hardt skadde i trafikken, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk.  

Nedgang i Vestfold og Telemark, Oslo og Nordland 

Sammenlignet med i fjor er det en nedgang i antall omkomne i Vestfold og Telemark, Oslo og Nordland. I Vestfold og Telemark har 5 personer omkommet i trafikken hittil i år, mens det i fjor på samme tidspunkt var 12. I Nordland er tilsvarende tall i år mot 8 i fjor, og i Oslo har 1 person omkommet i år mot 5 i fjor.  

Viken er det fylket med flest omkomne med 2personer så langt i år, som er økning fra 19 i fjor. Viken er også det fylket med desidert flest innbyggere i Norge. Det har også vært en økning i Vestland og Troms og Finnmark, som begge hadde 6 omkomne på samme tidspunkt i fjor mot 10 i år.  

Nå er vinteren her 

Vinteren er kommet for fullt flere steder i landet. Det betyr at vi nå vil møte mer krevende forhold i trafikken.   

 – Vi er inne i mørketiden hvor det kan være både glatt og vått og det er mørkt. Det har negativ effekt på bremselengde og på hvor tidlig vi oppdager farlige situasjoner. Nøkkelen her er først og fremst fart. Er du ekstra oppmerksom og holder farta nede er det langt mer sannsynlig at du unngår farlige situasjoner, sier Johansen.    

Det er flere andre faktorer som er viktig vinterstid. Gode vinterdekk og lys er en selvfølgebåde for bilister og syklister. Men også fargerike klær, refleks og sykkelhjelm er viktig. I tillegg er vi opptatt av at vinterdrift som brøyting og strøing er i henhold til retningslinjenebåde på veier og fortau, sier Johansen videre. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadd i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom