Norges idrettsforbund

Vera Schnabel er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel

Del
Vera Schnabel er én av totalt 11 fylkesvinnere som kjemper om den gjeve prisen Årets ildsjel. Mandag ble hun overrasket av Astrid Uhrenholdt-Jacobsen. Prisen deles ut på Idrettsgallaen i Trondheim 8. januar.
Vera Schnabel er Nordlands fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Vetle Eggen.
Vera Schnabel er Nordlands fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Vetle Eggen.

Schnabel omtales som en omsorgsfull dame som bruker boksingen som et virkemiddel for å hjelpe unge voksne til å finne tilbake til idrettsgleden.

Se video fra overraskelsen og last ned videoen her.

Juryens begrunnelse:

Vera Schnabel er trener og styremedlem i Bodø Bokseklubb. I 26 år har Vera tilbragt 4-5 ettermiddager i treningslokalet hver uke, i tillegg til utallige timer med dugnadsarbeid og reising som frivillig trener. I løpet av årene som trener har Vera trent tusenvis av Bodøs barn og ungdom. De bodøværingene som har møtt Vera, vet hvor omsorgsfull hun er ovenfor alle hun kommer i kontakt med, og hvor stort hjerte hun har.

Schnabel tenker alltid på andre, og særlig på de svakstilte. Dersom det er mat igjen etter et måltid på treningssamling, er det Vera som tar seg bryet med å samle sammen dette og levere det på Frelsesarmeens bo- og omsorgssenter (natthjemmet). Hvert år samler hun inn julegaver til organisasjoner som Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeens bo- og omsorgssenter og Psykisk helse og rus, for å hjelpe de som har det tungt i høytiden. Flere ganger har hun også samlet inn bokseutstyr til ungdom i Afrika. Schnabel er et menneske som viser omsorg, forståelse og omtanke der andre ikke orker å bry seg. Dette er en dame som hjelper unge voksne å finne tilbake til treningsglede, selvtillit og livsmestring. Hun ser deg og møter deg der du er, samtidig som hun hjelper deg med å nå målene du setter deg. Gjennom sitt samarbeid med Kirkens Bymisjon (Ny giv) har Vera brukt boksingen og Bodø Bokseklubb til å endre retning på livet til unge voksne som av ulike grunner har hatt en tung hverdag. Hun bidrar til idrettsglede for mange, og for noen gjør hennes omsorg og engasjement hverdagen levelig.

Om priskategorien Årets ildsjel:

Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig innsats for sine klubber og utøvere. Vinneren mottar prisen for Årets ildsjel under Idrettsgallaen. Årets ildsjel deles ut i samarbeid med Norsk Tipping.

Følgende kriterier må være oppfylt for å bli nominert:

1. Årets ildsjel har, uansett alder, gjort en solid frivillig, uegennyttig innsats i idretten utover det man kan forvente i den spesielle tiden vi har vært igjennom.
2. Årets ildsjel kan ikke være ansatt i klubben

Det velges ut 11 fylkesvinnere som i november 2021 vil bli overrasket av en idrettsprofil. Juryen for Årets ildsjel vil plukke ut tre finalister av de 11 fylkesvinnerne. Juryen består av Kjetil André Aamodt, Marit Bjørgen, Olaf Tufte, Aida Dahlen, Are Strandli, Heidi Støre, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Silje Norendal og Berit Kjøll. 

Les mer om Idrettsgallaen

Kontakter

Bilder

Vera Schnabel er Nordlands fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Vetle Eggen.
Vera Schnabel er Nordlands fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Vetle Eggen.
Last ned bilde
Vera Schnabel ble overrasket av Astrid Uhrenholdt-Jacobsen. Foto: Vetle Eggen.
Vera Schnabel ble overrasket av Astrid Uhrenholdt-Jacobsen. Foto: Vetle Eggen.
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom