
Trondhjemmerne vet lite om innovasjonen i Indre Fosen
Heller ikke folk og politikere i Indre Fosen er særlig godt informert om innovasjonen i næringslivet i kommunen, ifølge Bergo. –Jeg tror det offentlige ordskiftet om dårlig kommuneøkonomi kan ha skygget for alt det positive som faktisk skjer i næringslivet, sier mener Bergo. Omstillingsprogrammet som han leder, har stått for gjennomføringen av undersøkelsen.
Fullt trykk på informasjon
– Det er viktig for oss at både egne innbyggere og trondhjemmerne har kjennskap til alt det spennende utviklingsarbeidet som foregår i bedriftene i Indre Fosen, mener Bergo. – Samarbeid med forsknings- og utviklingsmiljøene i Trondheim og aktiv interesse og støtte fra egne politikere er kritiske suksessfaktorer for utviklingen av næringslivet vårt. Når Omstillingsprogrammet nå går inn i sitt siste år, må vi sette fullt trykk på å styrke informasjonsarbeidet, sier Bergo.
Trondhjemmerne liker Indre Fosen
Forutsetningene er gode for at folk i Trondheim vil lytte til budskapet fra Indre Fosen. Den ferske undersøkelsen finansiert av Innovasjon Norge viser nemlig også at trondhjemmerne alt i alt har et godt inntrykk av nabokommunen. – Det er et godt utgangspunkt for den jobben vi må gjøre for å styrke kunnskapen om næringslivet vårt, mener Bergo.
I undersøkelsen svarer mellom 60 og 70 % av trondhjemmerne «vet ikke» på spørsmålene om næringslivet i Indre Fosen. Resten mener at det er bare middels godt tilrettelagt for nyskaping i næringslivet i kommunen. Trondhjemmerne mener også at det er bare middels attraktivt å drive næring i Indre Fosen.
Alt i alt har 65 % av Trondheims innbyggere et godt eller svært godt inntrykk av Indre Fosen. 43 % sier det er sannsynlig eller svært sannsynlig at de i løpet av de neste tre årene vil tilbringe fritid i kommunen.
Utnytte mulighetene
– Vi har mange muligheter i Indre Fosen. Vi har en sterk industri- og landbrukshistorie, vi har nærhet til Trondheim by og vi er omgitt av verdifullt natur- og kulturlandskap. Med omstillingsmidlene fra Fylkeskommunen realiserer vi mulighetene til beste for næringslivet og oss som bor her, sier Bergo.
Det var i 2016 Indre Fosen ble en omstillingskommune etter å ha mistet rundt 250 arbeidsplasser på ett år. Målet for omstillingen er å skape og sikre 350 arbeidsplasser innen utgangen av 2022.
Nøkkelord
Kontakter
Thomas BergoProgramleder for omstillingsprogrammet i Indre FosenIndre Fosen kommune
Tel:464 25 753thomas.bergo@indrefosen.kommune.noBilder

Lenker
Om Indre Fosen kommune
Indre Fosen kommune ble etablert i 2018 og består av tidligere Leksvik og Rissa kommuner på Fosenhalvøya i Trøndelag fylke. Fra 2020 ble også Verrabotn en del av vår kommune. I 2022 hadde kommunen 9977 innbyggere.
Omstillingsprogrammet i Indre Fosen ble etablert i 2016. I seks år har programmet jobbet målrettet for å skape flere robuste bedrifter der innovasjon og nyskaping, kompetanse og fremtidsoptimisme står i sentrum.
Følg pressemeldinger fra Indre Fosen kommune
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Indre Fosen kommune på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Indre Fosen kommune
– Omstillingsprogrammet i Indre Fosen har vært vellykket11.9.2023 09:42:40 CEST | Pressemelding
En evaluering fra analyseselskapet Oxford Research har vurdert effekt og måloppnåelse for omstillingsprogrammet i Indre Fosen. Rapporten peker på betydelig suksess, samtidig som kommunen fortsatt har utfordringer som må løses.
Omstillingen av Indre Fosen: Høy aktivitet og foran skjema12.11.2021 07:30:00 CET | Pressemelding
Omstillingsprogrammet i Indre Fosen holder et høyt aktivitetsnivå og har startet en langspurt ved inngangen til sitt 6. og siste år. – Nå har vi bidratt til å sikre og skape 327 arbeidsplasser, det er 17 flere enn målet for 2021, forteller lederen av omstillingsprogrammet, Thomas Bergo. Han er glad for at næringslivet i kommunen blir mer og mer opptatt av nyskaping og utvikling.