Eviny

Søreide blir kommunikasjonssjef i BKK Nett

Del
Svein Ove Søreide (53) er ansatt som kommunikasjonssjef for BKK Nett. Nettselskapet med hovedkontor i Bergen er et av de største i landet med 260 000 kunder.
Svein Ove Søreide (53) er ny kommunikasjonssjef i BKK Nett. Foto: BKK
Svein Ove Søreide (53) er ny kommunikasjonssjef i BKK Nett. Foto: BKK

Søreide er en ringrev i kommunikasjonsfaget med 20 års erfaring med kommunikasjon fra PR-byråene JKL, Woldsdal & Partnere og Mad Communication, samt fra kommunikasjon og samfunnskontakt i TV 2 og RiksTV. Han har dessuten 15 års fartstid som journalist fra TV 2, NRK, Dagbladet, Bergensavisen og avisa Nordhordland. De siste to årene har Søreide vært fagansvarlig for ekstern kommunikasjon i BKKs kommunikasjonsavdeling.

På grunn av merkevareskillet
- Myndighetenes pålegg om å skille monopolvirksomheten i strømnettet fra den kommersielle delen av kraftkonsernet har allerede ført til at vi nå har to merkevarer – Eviny og BKK. Dermed var det også naturlig å opprette denne stillingen. Jan Kåre Austrheim fortsetter som kommunikasjonssjef for den kommersielle delen av konsernet som skal hete Eviny, mens Svein Ove Søreide går inn i ny stilling som kommunikasjonssjef for nettselskapet BKK, sier Rune Indrøy, som er konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i BKK.

- Vi gleder oss over å få Svein Ove med som kommunikasjonssjef i nettselskapet. Nettkapasitet er avgjørende for samfunnsutvikling og næringsutvikling. Det medfører et stort kommunikasjonsbehov, og Svein Ove Søreide vet hvordan vi skal møte dette behovet, sier administrerende direktør i BKK Nett, Ketil Tømmernes.

260 000 kunder
BKK er et av landets største nettselskap. BKK distribuerer strøm til om lag 260 000 kunder i Vestland, fra Sunnfjord i nord til Etne i sør. Til tross for utfordrende klima og topografi har BKK en av de laveste nettleiene i landet av de store nettselskapene. Leveringssikkerheten til BKK ligger stabilt på 99,99 prosent.

- Vår oppgave er å bygge og vedlikeholde et stabilt og sikkert strømnett, og å reparere feil raskt og sikkert når naturkreftene herjer, sier Tømmernes. I 2020 brukte BKK over en milliard kroner på drift, vedlikehold og oppgradering av det 22 000 kilometer lange strømnettet.

Kontakter

Bilder

Svein Ove Søreide (53) er ny kommunikasjonssjef i BKK Nett. Foto: BKK
Svein Ove Søreide (53) er ny kommunikasjonssjef i BKK Nett. Foto: BKK
Last ned bilde

Om Eviny

Eviny
Eviny
Solheimsgaten 5
5020 Bergen

55 57 00 00http://www.eviny.no

Eviny er et av Norges største energi- og teknologikonsern. Kraftkonsernet har tatt aktiv rolle i det grønne skiftet. Selskapet produserer fornybar energi fra 39 vannkraftverk på Vestlandet. Over 400.000 nordmenn bruker Evinys lademuligheter for elbil. Eviny er i dag størst på lynlading for elbiler i Norge, og bygger også ladestasjoner i Sverige. Nylig kåret norske elbilister Eviny til best på bl.a. enkelhet, mest verdi for pengene og bærekraft.

Eviny er eid av 17 vestlandskommuner, Statkraft samt to lokale kraft- og elektrisitetslag. I 2021 påla myndighetene norske strømnettet må ha annen merkevare enn sitt konsern. Daværende BKK-konsernet ble til Eviny, mens BKK-navnet er videreført for nettselskapet som frakter strømmen hjem til 450.000 vestlendinger i 19 kommuner.

Eviny leverer fibertjenester, samt fjernvarmenett. Konsernet bygger landstrøm til skip, elektrifiserer havbruk og transportnæringen. Selskapet leverer løsninger for utslippsfrie byggeplasser, et av verdens første nettverk for hurtiglading av elbåter. Eviny sitt eget entreprenørselskap prosjekterer, bygger og drifter fibernett, lav- og høyspentanlegg.

Følg pressemeldinger fra Eviny

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eviny på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eviny

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom