Finansforbundet

Statsbudsjettet: Frykter fintech-universet blir ekskludert fra ansatte-opsjoner

Del
- Det er positivt at regjeringen innfører ny ordning for beskatning av ansatte-opsjoner i selskap i oppstarts- og vekstfasen. Men vi er skuffet over avgrensningen mot fintech, sier leder av Finansforbundet, Vigdis Mathisen.

Finansdepartementet valgte i statsbudsjettet å avgrense ordningen mot blant annet bank-, finansierings- og forsikringsvirksomhet. Finansforbundet frykter at den foreslåtte avgrensningen vil ekskludere en stor del av det norske fintech-universet fra å benytte seg av den nye ordningen.

Departementet har merket seg Finansforbundets innspill gjennom tidligere høringssvar, men valgte likevel å holde fast ved den foreslåtte avgrensningen.

Mathisen er derimot positiv til at den foreslåtte nye opsjonsordningen vil omfatte større og eldre selskap, gi enklere og mer gunstig skattlegging og bedre forutsigbarhet.

- Gode rammevilkår for oppstartsselskaper er viktig for omstilling og innovasjon, sier hun.

Mathisen etterlyser et større arbeid for å øke ansattes medeierskap i hele privat sektor.

- Den foreslåtte opsjonsordningen for oppstartsbedrifter bør ses på som ledd i et større arbeid for å øke ansattes medeierskap i hele privat sektor. Fokuset i neste steg bør rettes mot brede medeierskapsordninger i privat næringsliv ellers, der mesteparten av verdiskapningen skjer.

Nøkkelord

Kontakter

Om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

22 05 63 00http://www.finansforbundet.no

Finansforbundet er den største fagforeningen innen finanssektoren. Vi representerer over 34 000 medlemmer fra 300 bedrifter.

Følg pressemeldinger fra Finansforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Finansforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Finansforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom