Norsk Varme

Strømmen er dyrere enn i januar: Strøm koster over to kroner kilowatten. Vedfyring koster halvparten.

Del
De rekordhøye strømprisene har tatt helt av. Torsdag morgen koster strømmen over to kroner for forbrukerne i Sør-Norge. Den rene spotprisen er 1,23 kroner for Sør-Norge. Med nettleie og avgifter gir dette priser på mer enn to kroner kilowatten. Det er det høyeste noensinne. I Midt-Norge og Nord-Norge er prisen en halv krone lavere. Mange alternative energikilder er også dyre nå – og mindre miljøvennlige. Tilbake står vedfyringen, som er den klart rimeligste.

Vedfyring: 110 øre kilowatten

Prisen på ved er også gått opp de siste årene, men er likevel klart billigste energikilde. Kjøper man ved i større mengder – 1000-literssekker eller paller, er prisen noe over en krone per kilowatt. I tillegg vet vi gjennom mange undersøkelser at nesten halve befolkningen har tilgang på egen ved. Det finnes mange vedkalkulatorer som viser prisen.

Dramatisk forslag på høring: ikke krav om skorstein i nye boliger

Samtidig med at strømprisen stiger har Regjeringen sendt ut et forslag på høring hvor det ikke lenger skal være krav om skorstein i nye frittstående boliger.

- Vedfyring er jo det eneste som alltid gir varme, også når strømmen går. Ved siden av hyggen, er det stor beredskap, og dessuten god økonomi for husholdningene. Hvis det ikke fortsetter å være en standard blir det bare de med god råd som får et ildsted i framtidas hjem. Det kan umulig være en god politikk for det brede lag av folket, sier Brede Børud, styreleder i Norsk Varme.

Ny ovn og riktig tenning er viktig

En rentbrennende ovn er snill mot miljøet, og gir mer varme per kubbe. Det er dessuten viktig å tenne fra toppen av bålet. Det er enda bedre for miljøet og gir bedre økonomi. Mer informasjon om dette finner man på www.ektevarme.no

KONTAKTINFORMASJON:

Brede Børud, tlf 992 89 636           styreleder@norskvarme.org

Om Norsk Varme

Norsk Varme
Norsk Varme
Kongens gate 21
0153 Oslo

99588979http://www.norskvarme.org

NORSK VARME er bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder, skorsteiner og tilbehør, og organiserer produsenter, forhandlere og montører. Vi arbeider for enklere forskrifter, bedre opplæring og en real energi- og miljøpolitikk.
www.norskvarme.org

 

 

Følg pressemeldinger fra Norsk Varme

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Varme på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Varme

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye