Nærings- og fiskeridepartementet

Vurderer å forby eksportfinansiering av kullkraftverk

Del
OECD forhandler om å stramme inn på eksportfinansiering av kullkraftverk. Norge stiller seg bak et forslag om å innføre et forbud i avtalen.

– Klimaendringer er en av vår tids største utfordringer. Rapporter fra FNs klimapanel viser behov for rask reduksjon i klimagassutslippene. Klimautfordringen kan bare løses gjennom et globalt samarbeid, og regjeringen vil at Norge skal være en pådriver i det internasjonale klimaarbeidet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Sammen med EU, USA, Canada, Storbritannia, Sveits og Sør-Korea har Norge fremmet forslag i OECDs eksportfinansierings­grupper om å forby eksportfinansiering av kullkraftverk uten effektiv karbonfangst. En innstramming i eksportfinansiering vil gjøre det vanskeligere å finansiere nybygging og utvidelser av kullkraftverk i andre land. 

– Norge har som mål å redusere egne utslipp av klimagasser med 50 til 55 prosent innen 2030. Like viktig er det å redusere utslipp i andre land, og særlig å begrense bygging av nye kullkraftverk.

Se EUs pressemelding her.

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom